[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Dezechilibru la pesti - deja a doua oara  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
MonkY
Member
[Avatar]

IP:

Sper ca ma puteti ajuta sa inteleg si eu o problema. Acum cateva saptamani, o tetrazona, din motive necunoscute, a inceput sa-si piarda echilibrul, sa se dea peste cap... sa innoate haotic. Am observat ca are un fel de curbatie in partea dorsala... Am presupus ca s-a lovit (am un puntius nebun care-i mai alearga si se mai lovesc de diverse)... A rezistat eroic asa cateva zile, dupa care a murit.

Din pacate, de 2 zile, am observat acelasi lucru la un puntius micut. Insa acesta nu prezinta nici-un fel de umflatura, curbatie. Incearca cu greu sa-si mentina echilibrul, se da peste cap. Am inteles ca ar fi o boala interna... insa deja cu al doilea caz incep sa ma intreb daca nu cumva este un parazit ceva...

Toate valorile apei sunt ok (schimb din 2 in 2 zile cate 40-50L) cu exceptia NO3-ului care este in jur de 120-160ppm (stiu e o nebunie pe care nu o inteleg, sau e posibil sa fie testele proaste). Filtrele merg ambele in continuu... chiar nu stiu ce ar putea fi.

Exista vre-un tratament, vre-o explicatie pentru aceasta problema ? Help !
Jolie
Member
[Avatar]

IP:

ai reusit sa remediezi problema ? din cate am mai citit, s-ar presupune ca ar fi un parazit care determina comportamentul asta la pesti.

jolie
MonkY
Member
[Avatar]

IP:

Jolie wrote:ai reusit sa remediezi problema ? din cate am mai citit, s-ar presupune ca ar fi un parazit care determina comportamentul asta la pesti.

Din pacate cei 2 s-au dus intr-o lume mai buna. Nu pot sa presupun decat ca s-au lovit. Au trecut vreo 3 luni de-atunci si problema nu s-a mai repetat la un alt peste. Daca ar fi ceva de suspectat, ar fi NO3-ul foarte mare (care acum este rezolvat)... insa nu pot sa cred ca o astfel de "indoitura" a spatelui sa fie cauzata de un parazit...

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: