Am un acvariu de 54 de litri cam de 4 luni iar pana acum nu am avut probleme, doua plante: o Cabomba si o alta ce seamna cu Anubias nana...dar nu stiu sigur daca asta e, 2 scalari, 2 xifori portocalii, 2 xifori patati(portocalii cu pete negre), 2 colisa lalia salbatic, 2 sanitari, 2 rasbora, 6 zebre, 2 neoni, 2 guppy si 3 melci din familia Ampullaria...
In urma cu o saptamana au aparut niste pete micute albe ca un fel de mucegai dar nu stiu ce sunt pe un peste Black Molly, apoi au inceput sa i se bulbuce ochii, dar era destul de vioi.
In urma cu 6 zile le-am schimbat apa cum faceam de obicei - o treime, doar ca pana acum de fiecare data cand le schimbam apa o puneam direct de la robinet calda + rece cam temperatura apei din acavriu, la care adaugam proportia recomandata de Tetra Aqua Easy Balance si Tetra Aqua Aqua Safe. Ultima oara am pus apa de la robinet doar ca mi s-au terminat cele doua solutii folosite, punand cam jumatate din cat era necesar...
In urma cu 4 zile m-am dus la pet shop, le-am povestit despre acele pete albe existente pe acel Black Molly si mi-au dat o sticluta de verde de malachit, am urmat dozajul de pe sticluta, adica 30 de picaturi la 10 litri de apa direct in acavriu timp de 3-4 zile, incepand din ziua in care am cumaparat solutia.
Ieri, nu mai erau vioi, stateau foarte tristi, iar azi dimineata am gasit morti cei 2 neoni, cei 2 razbora, un masculul de xifor patat(portocaliu cu negru), iar acum spre seara mi-a mai murit o zebra...
Toti pestii stau foarte suparati, care prin colturile opuse ale acvariului fata de filtru si la suprafata, fie pe fundul acvariului in cazul zebrelor si sanitarilor, iar unul din scalari nu isi mai misca o aripioara, si e fugarit prin acvariu si ciupit de acel xifor ramas in viata portocaliu cu pete negre...
Melcii la fel sau strans toti 3 in coltul opus filtrului si stau cat mai la suprafata apei...
Mai precizez ca in urma cu 6 zile cand le-am schimbat apa, planta Cabomba era destul de crescuta de ceva vreme, si imi invada tot acvariul, asa ca m-am decis sa o mai raresc, o parte din ea aruncand-o iar o parte am inmultit-o facand vreo 3- plante mai mici, iar pe tulpina eiu sunt ca un fel de alge ceva dar nu imi dau seama ce sunt...
Nu stiu ce au, avand in vedere ca 4 zile dupa ce le-am schimbat apa ultima oara si le-am facut tratamentul cu verde de malachit totul decurgea normal si erau bine pana ieri cand au inceputa sa fie destul de inactivi... Ce sa le mai fac ? Ce pot avea?
P.S. I-am lasat cu lumina stinsa timp de o saptamana cat am fost plecat din localitate in umra cu vreo saptamana si 2 zile, lasandu-le de mancare niste jumatati de sfere albe gasite in comert ca mancare pentru 14 zile pentru pestii de acvariu...dar cand am venit totul era in ordine si a decurs normal pana ieri, inclusiv azi cand mi-au murit acesti pesti...
|