[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Ctenopoma acutirostre  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
sorin_arad
Member

IP:

Ma poate ajuta cineva cu informatii despre Ctenopoma acutirostre?Am vazut la pet-shop si nu as vrea sa cumpar fara sa ma documentez...mai exact as dori sa stiu daca este agresiv cu alti pesti?
http://www.fish-keeper.net/Forum/uploads/monthly_05_2007/post-394-1179089330.jpg
Multumesc!
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Tarducand un picut din ceea ce scrie aici, aflam urmatoarele.
Este un peste din familia Anabantidae, adica aceeasi familie din care face parte si Betta. Originar din Africa de Sud, si Asia. Pentru a se simti bine, are nevoie de spatiu, un acvariu de ~200 de litri, bine plantat, este ideal. Atentie si la dimensiunea la care ajunge la maturitate, cca 15 cm. MAi departe se spune ca este un peste carnivor, care-si deschide gura in forma de palnie in momentul in care ataca. Dapa care, prada dispare. Este indicata hrana vie, cea congelata, creveti, moluste. Ii pot fi dati si fulgi sau granule..
Este un peste nocturn, drept pentru care, acvariul in care va fi tinut, va fi bine plantat si va avea roci cavernoase sau lemne, care-i pot oferi locuri pentru ascuzis si odihna. Daca i se ofera spatiul necesar, isi va crea un teritoriu al sau, si nu va baga prea tare in seama alti locatari ai acvariului. Va ataca cu siguranta Guppy, avand neamuri in familia Anabantidaelor. Dar asta nu este o regula. Nu va fi asociat cu specii mai mari decat el.
Mai zgandare putin pe gogu si vezi ca mai gasesti cate ceva.
P.S. Vrea cam 26+grade la temperatura. Cam ca un Betta

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
sorin_arad
Member

IP:

Deci solutia ar fi sa renunt la pestele asta ...desi miar place foarte mult sa-l cresc...dar asta le-ar face rau pestisorilor pe care ii am acum...
Alber ce pesti mi-ai recomanda care sa creasca cam de 10-15 cm si sa fie pasnici?
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

sorin_arad wrote:Alber ce pesti mi-ai recomanda care sa creasca cam de 10-15 cm si sa fie pasnici?

Da' ce acvariu ai tu de vrei pesti de 10-15 cm? Si ce alti pesti mai ai? Poti sa pui niscaiva catfish, sau scalari. Dar repet, ce acvariu si ce pesti ai?

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
sorin_arad
Member

IP:

Acvariu e de 180 de litri si pesti am: guppy, platy, rasbora, cory, leeri... dinastia mititei pe care o sa ii dau la varu meu pe cand isi ia acvariu... mie cred ca o sa imi mai ramana cativa guppy, 3 leeri si 2 gibiceps...
Vreau sa imi aleg pesti din timp ca sa citesc cat de cat despre ei cate ceva inainte sa ii iau...
Multumesc!

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: