Am folosit o trusa AquaMerck, low range, cu mai bine de 12 ani in urma, nu-mi mai amintesc exact. Reactivi mai am si acum pt ca intre timp m-am orientat catre alte mijloace de analiza a apei.
Intermitent, apelez la trusa, in lipsa altor mijloace, pe moment. Teoretic, reactivii si-au pierdut acuratetea, expirate fiind. Practic, facind o analiza a KH cu vreo 2 saptamini in urma, eroarea a fost de doar 2 grG ceea ce este mai mult decit orientativ.
Pretul din link-ul de mai jos (nu am gasit producator si un distribuitor din UK) pare mai mic decit al unui sistem plantat

; inhibitor totusi, mi se pare.
Oricum, KH, GH se executa titrimetric (cu citire direct pe bureta, in gr si mmol/l), oxigenul dizolvat - prin metoda Winkler, titrimetric de asemenea; nitrat, nitrit, amoniu, pH, fosfat - colorimetric (cu dublu tester - recipient pt proba de analizat si pt martor). Gradatiile sunt destul de mari: NO3 (0-10-25- ...-150 ppm), PO4 low range masoara in intervalul 0-0.75 ppm (gradatie 0.25 ppm) dar poate fi folosit si la concentratii mai mari cu luarea in considerare a factorului de dilutie, pH gradatie 0.5, NO2 low range 0-0.5 ppm (0,025 ppm gradatie), amoniu low range 0-5 ppm cu 0,2 ppm gradatie

.
Aaa, CO2 - prin calcul.
Kitul pt acvaristica e mai ieftin.
http://uk.vwr.com/app/catalog/Catalog?parent_class_id=4&parent_class_cd=116064