[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Sa fie iar BBA?  XML
Forum Index » Alge
Author Message
cosminBM
Member

IP:

Am observat ca pe buturuga se dezvolta frumos o alga(face si bule) se vede si in poza .Am mai avut inainte de restart covor de BBA, cand crestea BBA era verde asta a crescut direct maro
Sa fie BBA?
[Yahoo!]
cosminBM
Member

IP:

Imi cer scuze am uitat sa pun poza
http://img207.imageshack.us/img207/5921/bbap.jpg
[Yahoo!]
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Da e Black Bird :-) stii cine am vazut la mine sa o haleasca foarte bine ?
Crevetii red charry. In rest sae/Cae/oto/ancistrus Nimic
cosminBM
Member

IP:

Sa inteleg ca Black Bird=BBA pt alga asta am dat restart la acvariu, nici fiarta nu a murit.Nasoala treaba ceva ii in neregula la mine in acvariu, prima alga care apare ii BBA smilie acum ii doar chestiune de timp pana ma invadeaza
Ce testere ar trebui sa iau sa vad care ii pb?
[Yahoo!]
fipilica
Senior member
[Avatar]

IP:

la mine e o situatie cam S.F. .... creste pe cochilia unui pomaceea de restul acvariului nu s-a atins.

...
[Yahoo!] [MSN]
Val
Magister Ludi
[Avatar]

IP:

Red Cherry o smotocesc, o piaptana, dar nu o mananca. Probabil cauta alte chestii prin ea. BBA adulta nu o mananca nimeni. Desi SAE sunt renumiti pentru asta, eu n-am observat sa o manance nici ei.

BBA este o alga usor de eradicat. Apare din cauza unei gresite administrari a CO2-ului. Ori prea putin, ori insuficient de uniform raspandit in acvariu.
Problema e ca odata aparuta, daca nu o indepartezi manual sau daca nu o omori direct cu glutaraldehida (Excel, EasyCarbo) administrata cu seringa direct pe ea, atunci va rezista ceva timp. O corecta administrare a CO2-ului o previne, dar nu o inlatura brusc.

Concluzie: fertilizeaza corect, complet si nu uita de CO2. Cel mai bine, mareste incet-incet (ca sa eviti un soc de pH) cantitatea de CO2 pe care o introduci in acvariu, pana cand pestii incep sa dea semne de stres. Asta nu inseamna sa ii dai cu burta in sus ci doar sa ii observi cand ies la suprafata ca sa respire. In plus, daca iti cunosti pestii, cu siguranta vei observa mai devreme semne de stres. In acel moment dai numa' putin robinetu' de CO2 inapoi. Pestii ar trebui sa isi revina cam intr-o ora.

BBA oadata aparute nu iti vor disparea ca prin minune. Cele deja aparute vor trebui ucise cumva. Din cate vad sunt pe o buturuga. Scoate-o, daca poti si scald-o in clor cu incredere, sau, daca are si ceva plante legate de ea, atunci in clor:apa = 1:19 pentru 2-3-4 minute. In ambele cazuri o clatesti foarte bine cu apa chioara ulterior. BBA-ul o sa moara.

Varianta "B" fara chimicale, dar cu rabdare de chinez si cu o penseta pentru sprancene de la mama/iubita/sotie (fara sa te vada stapana) smulgi fiecare cuib de BBA.

Ambele metode le-am testat si functioneaza.

Orice ai face ca sa scapi de algele deja aparute, daca nu iei masuri si impotriva cauzei aparitiei lor (CO2, fertilizare etc.) ele vor re-aparea.

Spor!

Later Edit: mi-e lene sa re-editez... unde am scris "clor" ma refeream la solutia de hipoclorit gasita in comert sub forma de inalbitor (fara arome). De exemplu "ACE".
vampirex
Member
[Avatar]

IP:

cosminBM wrote:...Black Bird=BBA..

nu stiu daca asta e chiar denumirea algei ... mai degraba "Red algae: Also called Black Beard Algae (BBA), or Black Brush Algae" oricum da-i un search pe google si gasesti o gramada de solutii ... uite AICI

invatacel ... dar plin de entuziasm
[Email] [Yahoo!]
cosminBM
Member

IP:

Ca si fertilizare folosesc schema completa de la JBL conform instructiunilor.Legat de co2 ii dau cam 3-5 bule/sec, ph undeva intre 6 si 6,5 masurat cu testul de la Sera , problema ii ca momentan nu am ph controller si probabil exista fluctuatii de co2, furtunul de la filtru ii indreptat in sus spre luciul apei si face un curent de apa destul de mare in acvariu. BBA am doar pe o parte din buturuga asa ca am lasat-o cam 10 min in spirt sanitar.
[Yahoo!]

Forum Index » Alge
Go to: