[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Canistra DIY  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
sorinhc
Member
[Avatar]

IP:

As vrea sa-mi fac o canistra pt. acvariul de 70L. Am studiat pe net (stiu ce trebuie sa cumpar si cum sa o fac), ideea este daca pot sa o tin langa acvariu nu jos ca la canistrele normale. De ce vreau sa o tin langa acvariu pt. ca nu pot (mai bine zis nu vreau si e mult mult prea complicat) sa dau gaura (acvariul sta langa chiuveta din bucatarie pe o masa din beton inbracata in faianta). Ce probleme pot sa apara daca canistra sta la acelasi nivel cu acvariul? De ce trebuie sa tin cont daca vreau asa ceva? (sa pun o pompa mai puternica decat daca as fi tinut canistra jos ....).

Multumesc,
[Yahoo!]
sk_bruce
Member

IP:

Nu stiu cat de repede o amorsezi. Nu mai bine faci un bazin de filtrare langa cu supraplin in acvariul principal si un powerhead sa iti 'arunce' apa inapoi? Nu trebuie sa fie etans ca o canistra (canistra e etansa ca sa o poti pune jos - creind presine in ea arunca apa inapoi in acvariu)

Intr-o balta neagra / Patru ochi luceste... / Ce sa fie oare? / Cred ca e doi peste.
[Yahoo!] [MSN] [ICQ]
sorinhc
Member
[Avatar]

IP:

Cred ca am sa o amorsez pompa destul de repede si usor. Tu zici ceva de genul unui filtru cascada nu? Mai bine cumpar unul ca este mai ieftin decat sa DIY...
[Yahoo!]
sk_bruce
Member

IP:

Filtru tip sump: filtre externe de obicei facute in casa si plasate sub acvariul principal. Sunt de obicei acvarii mai mici compartimentate si umplute cu medii filtrante. In ele se mai pot pune si incalzitoare, ascunzandu-se astfel toate echipamentele acvariului. In plus ele au si avantajul de a creste volumul acvariului.

Sau aici: http://www.cichlid-forum.com/articles/diy_sumps.php

Idea e sa il pui langa si nu sub.

Intr-o balta neagra / Patru ochi luceste... / Ce sa fie oare? / Cred ca e doi peste.
[Yahoo!] [MSN] [ICQ]
sorinhc
Member
[Avatar]

IP:

In citatul tau scrie "plasate sub acvariu" (si cam asa am vazut si eu). Cum voi regla debitul adica cum fac ca apa care vine din furtunul din acvariu sa aiba un debit "sincronizat" cu iesirea?
[Yahoo!]
bamse_il
Member
[Avatar]

IP:

e simplu pui un furtun mult mai mare pe descarcare
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: