e perfect acum ia niste bucatele de piatra uscata/vie cat mai grea....cilindrica ..sub forma de crengi ceva astfel incat sa pui 2-3 bucati peste fiecare sandwich sa il tina la fund sa nu se ridice....
nu e indicat sa pui o singura bucata ca un bolovan deoarece va face sa treaca apa mai mult pe laterale si o sa ti se dea la o parte buretele oricum e muuuuult mai ok acum...infinit mai ok !
PS se puteau un pic mai subtiri buretii de sus si de jos cam cu 25 %-30% mai subtiri ca sa treaca apa mai usor
This message was edited 1 time. Last update was at 06/05/2015 19:13:28
Cam asa arata in modul de lucru.
Bucatile de burete le-am taiat cu cativa mm mai mari si ele intra in reactor presate. Nu cred ca mai e nevoie sa pun nimic. Daca pana dimineata o sa le ridice cu toate ca nu cred o sa pun niste tije de plastic. Sunt 4 buc de burete in fiecare reactor, doua sus si doua jos. In felul asta sper eu sa impusc doi iepuri si anume:
1. Am eliminat ciorapul si posibilitatea ca apa sa treaca pe langa el si sa nu treaca prin tot materialul
2. Am redus debitul pompelor. Din cate vad eu ar merge si mai mic un pic dar o sa vad pe parcurs si daca trebuie mai pun un rand de burete (are grosimea de 2cm)
nu trebuia sa micsorezi debitul (1)
o sa ti se ridice sigur in cateva zile (2)
imagineaza-ti ca eu am fix acelasi reactor cu fix acelasi material filtrant cu fix acelasi sistem de bureti etc ) daca nu ma crezi...o sa vezi
PS pt economie de energie si reactoare, eu deasupra buretelui de pe antiphos pun un saculet cu carbune activ de la ATI prins cu clips deala din plastic pe care il scot foarte usor si il inlocuiesc la nevoie....
carbunele ati e super concentrat asa ca pentru un acvariu de 300 litri ai nevoie doar de 100 ml de carbune activ pe care il tii 2-3 zile si gata deci ai loc lejer in reactor.....
important este sa nu ti se miste bilele de phosguard sa se frece intre ele ca e destul de nasol aluminiu in apa = mai toxic decat fier in apa
am patit-o eu cand aveam discurile de mesha cu care vine original reactorul care sunt niste mizerii...m-am trezit dimineata cu apa tulbure si am constatat ca doar cateva bilute dealea se bataiau extraordinar de tare si se frecau unele de altele si atunci am regandit totul pana la forma actuala care merge de minune.....acum faci cum vrei eu ti-am spus cum functioneaza la mine perfect
This message was edited 2 times. Last update was at 06/05/2015 21:20:22
O sa vad cum sta treaba cu ridicatul in cateva zile, oricum acum nu am nimic la indemana cu care sa proptesc buretii.
Am preferat sa am doua reactoare sa fie fiecare cu treaba lui cum s-ar zice, si da carbunele pe care il folosesc este cel de la ATI.
Vedem cum evolueaza lucrurile. Daca cumva se ridica ceva, sper sa nu se intample lucruri grave in cateva ore...
CatalinBarbu wrote:O sa vad cum sta treaba cu ridicatul in cateva zile, oricum acum nu am nimic la indemana cu care sa proptesc buretii.
Am preferat sa am doua reactoare sa fie fiecare cu treaba lui cum s-ar zice, si da carbunele pe care il folosesc este cel de la ATI.
Vedem cum evolueaza lucrurile. Daca cumva se ridica ceva, sper sa nu se intample lucruri grave in cateva ore...
daca e cel de la ati ai pus cam mult )
ideea la carbune este sa pui cantitatile recomandate (destul de mici) si sa il schimbi dupa doar cateva zile
This message was edited 1 time. Last update was at 06/05/2015 23:55:55
Tin sa ii multumesc lui Laurentiu A pentru ca azi am intrat in posesia unor "duri" primiti ca cadoo putand astfel sa vad daca la mine in bazin rezista SPS-ii.
Cam asa arata acum, sper ca peste ceva timp sa va pot spune ca au crescut...
This message was edited 1 time. Last update was at 08/05/2015 19:51:24