A, si scuze de off topic
vreau si eu un fir de" Ludwigia Peruensis adusa de la Duisburg. Se face un mov frumos. "
Cind o sa ai disponibil
DACA se poate ?
IP:
Mariane omule esti ....ESTI ma!! Superbe pozele ale, desi superb e putin spus. Ma refer bineinteles la pozele cu acvariul tau. Si celelalte sunt frumoase! Multa bafta si sa te bucuri de el cat mai mult, chiar meriti la ce ai acolo!
Am revenit cu poze si cateva detalii nu tocmai imbucuratoare.
Am si eu doi puiuti de Proserpinaca. Cat timp am fost plecat, a ramas acvariul fara CO2 deoarece se terminase butelia iar plantele incepusera sa o ia razna. Ea a suferit cel mai mult dar am salvat doi puiuti.
RCS la masa
Corydoras Sterbai (achizitii noi )
In toate aceste poze fara comentarii este Ludwigia Peruensis care am adus-o de curand. A crescut o perioada de o saptamana foarte bine in tufa cu plumb la baza iar aseara am tuns si am pastrat doar varfurile ca restul era din cresterea emersa. Cred ca am facut o greseala ca am taiat toate radacinile deoarece acum apare iarasi problema avuta in trecut cu Ludwigia Rubin (i se indoiau frunzele in jos si murea in maxim o saptamana).
Tare mi-e frica sa nu le pierd pe toate.
Si la Ludwigia Rubin am cam taiat din radacini insa ea nu prezinta simptomele. Este decolorata deoarece aici sunt numai pui.
Ansamblu dupa tunsoarea masiva.
Problema cu taierea radacinilor am patit-o doar la plantele de tip Ludwigia:
Arcuata
Rubin
Peruensis.
Parametrii apei ? Cum fertilizezi ? zilnic sau saptamanal ? testele le faci seara sau dimineata ? in ce momente ale zilei pui fertilizantii ? acvariul arata grozav si cred ca ar ajuta pe multi, inclusiv pe mine
Azi dimineata am facut ceva teste:
Fe - 0.2
PO4 - 0.3
NO3 - 40-50
KH - 4
Ieri am luat o noua rezerva de NO3 ca mi se terminase. Cu cea veche imi iesea NO3 mereu jos - 3 ppm iar cu asta noua am ramas surprins 40-50 ppm. S-a adunat din cauza ca am pus foarte mult NO3 ca sa il ridic spre 5-10 ppm. Fara sa ma gandesc ca testul nu dadea rezultate bune am ajuns la 40-50 ppm.
Dupa ce am facut testele, am schimbat 70% apa si cred ca acum am un NO3 in jur de 10-15 ppm.
Voi incerca sa-l tin intre 5 si 10 ppm.
Fertilizez zilnic cu prafuri amestecate in sticle separate KH2PO4 (doza dubla) cu MgSO4 si K2SO4 in aceeasi sticla dupa formula PPS PRO si KNO3 separat in alta sticla din care pun in functie de nevoi.
Pe partea de micro fertilizez zilnic cu trace mix plus de la aquaessentials din UK.
Teste fac mai mult seara.
Nu tin cont de orele in care pun fertilizantii. Uneori pun la 8 dimineata cand plec la munca, alta data dupa ce se aprind luminile (in weekend), alta data pun de seara.
Frumos ce sa zicem pentru cei care nu au fost atenti ,in acest acvariu nu este substrat nutritiv
Astia de la aqua esentialis nu mai au deocamdata pe stoc trace mix plus
NO, numa de bine sa auzim
Deci o fertilizare atenta supravegheata si o mina fina se pot face lucruri bune
Sa ma vedeti in geam la Loto daca mai scriu vreodata ceva in topicul asta. De invidie si de ciuda. Felicitari pentru a mia oara Marian si tine-o tot asa.
"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
Multam pentru aprecieri.
De curand am trecut la valori mai mari:
PO4 2
NO3 10-20
Fe 0.4-0.5
Am tuns la nivel astazi, iarasi pentru ca nu eram multumit de fostul aranjament. Imi umbreau toninele care spre uimirea mea au crescut si au facut si pui.
Parca arata mai bine.
incredibil ! absolut superb !
Felicitari pentru munca depusa si bafta in continuare !
Off-topic: aici ar trebui sa fie directionati incepatorii in ale acvaristicii - mai bine inghesuiesc o gramada de plante in acvariu decat sa-l suprapopuleze cu pesti (parerea mea)
Multumesc tuturor.
La fel de mult ca voi, astept sa creasca plantele si sa-l trag in poza.
Ultima data cand l-am aranjat pentru pozat am adus ceva plante noi printre care si toninele si le-am cam inghesuit.
Au fost umbrite si a trebuit sa rearanjez/tund ca sa-i dau o forma.
Am renuntat la unele plante ca L. Cuba, Arcuata si Rotala Indica pentru ca nu aveam unde sa le tin pe toate.