[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariu 60L plantat  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Antecume
Senior member
[Avatar]

IP:

Am vazut ca ar fi planta easy: http://tropica.com/en/plants/plantdetails/Hygrophilacorymbosa(053BDT)/4490
M-am uitat inainte sa le iau.
Deocamdata nu vreau sa ma complic cu plante prea dificile.
Mai ales ca nu am lumina prea buna si nici CO2.

[Nano cu albinute] [Old tree]
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

Asa am crezut si eu dar nu este adevarat. Are nevoie de lumina medie spre puternica. La fel a fost si cu Pogostemon Helferi, aceleasi recomandari. Pina nu am pozitionat-o central si nu am pus reflectoare, era tare nenorocita. Am pierdut jumatate din ea pina am realizat care este problema. Mai au si cei de la Tropica scapari, asta e!

Daca as putea cumpara timp ... as fi cel mai sarac om de pe fata Pamintului!

O Gradina Nano - The Worship of the Stones - What Dreams May Come - Un nano ... Literati

In lucru : Wabi Kusa - Dutch Style by Rodo si Silviu
Si una off-forum : Viata grea, de acvarist familist
[Email]
Antecume
Senior member
[Avatar]

IP:

Urmatoarea pe lista mea este sa fac ceva cu lumina.
Deocamdata o sa pun un reflector, dar tot nu e suficient.
La capacul actual as avea loc sa-i adaug 2 socluri neon(T5) aditionale iar balastul as putea sa-l pun in afara capacului, in spate, ar avea acolo loc (eventual il si vopsesc in negru sa nu fie vizibil).
Trebuie doar sa ma gandesc cum sa prind soclurile alea ca lumea, sa nu se desprinda si cum sa izolez cablurile electrice.

Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

Ai grija ce reflectoare folosesti. Eu am avut JBL care aveau un sistem de prindere (asa-numitele clips-uri) din plastic. In timp, stind pe neon si de la caldura degajata de acesta, s-au "copt" si au crapat. Dupa 5 luni le-am pescuit din acvariu. Apoi am avut neplacuta surpriza ca clips-urile potrivite nu se mai fabrica!? Acum am comandat Hobby 60 cm. Vin mai greu dar sunt printre putinele care au doua mari calitati : au sistem de prindere metalic si pot fi ajustate, fiind facute dintr-o bucata, nu cu folie aplicata. Pur si simplu le decupezi fix pe lungimea neonului.

O Gradina Nano - The Worship of the Stones - What Dreams May Come - Un nano ... Literati

[Email]
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

mai studiati piata si pe aici http://www.acvamax.ro/index.php?cPath=42&osCsid=e2di88tj5h6sg86bosao39pk35

armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
[Yahoo!]
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

Am verificat si acolo. Ori nu se potriveste lungimea ori au aceleasi sisteme de prindere, ... Am neoane Diversa T8, 2 x 18 w de 60 cm cu o expunere a neonului de 55 cm. Nu am gasit nici macar neoane mai mari de 18 w la dimensiunea asta (probabil este o limitate tehnica). Crezi ca ai alte solutii? ... ca eu m-am saturat sa tot caut.

[Email]
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

ia de cat gasesti si taie-le cu o foarfeca de tabla. Pe urma in functie de sistemul lor dai gaura pentru clema. E mai greu sa gasesti reflectoare exact dimensiunea ta. Altii au luat cate 2 si le-au prelungit. Solutii se gasesc daca intrebi

[Yahoo!]
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

Interesant! Oricum, am comandat hobby la 60 cm, sper sa imi ajunga saptamina viitoare si sa fie OK. Dar sfatul tau este demn de tinut minte. Multumesc!

Ai idee de neoane T8 de 60 cm de peste 18w? Chiar acum am 6 sit-uri deschise si nu gasesc nimic.

[Email]
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

ai aici o lista cu lungimea neoanelor si puterea lor http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/2163.page

[Yahoo!]
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

Multumesc!

[Email]
Antecume
Senior member
[Avatar]

IP:

Cum ar trebui montat out-ul de la filtrul extern?
Am vazut in mai multe poze/filmulete ca e montat pe peretele din spate al acvariului astfel incat curentul de apa 'bate' pe latimea acvariului.
Mie mi se pare mai logic sa fie montat pe un perete lateral, iar curentul sa bata pe lungimea acvariului.
Si as pune sorb-ul intr-o parte, iar out-ul in cealalta.
E atat de important sa fie asezat pe peretele din spate?

Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

Eu am montata intrarea pe peretele din spate, in coltul din stinga, fosrte aproape de peretele lateral stinga, orientat la 45 de grade; astfel "bate" in lungul acvariului. Diametral opus am sorbul, in coltul din dreapta. Inaintea sorbului am o piatra de cca. 10 cm inaltime, care linisteste fluxul de apa si in spatele ei, inspre sorb, se face o usoara turbionare care da ragaz impuritatilor sa fie absorbite. La mine functioneaza bine asa.

This message was edited 1 time. Last update was at 07/03/2017 17:01:11

[Email]
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

PS Fiindca nu ai capac la acvariu cred ca merge si pe pretetele lateral insa cred ca orientarea este la 45 de grade, spre in fata. Repet, din experinta mea, in acest fel, apa se linisteste in zona sorbului si particulele nu mai "scapa" in prin spate.

[Email]
Antecume
Senior member
[Avatar]

IP:

Am rearanjat decorul si am luat si restul de pesti.
In momentul de fata am: 4 cory, 8 neon, 5 rasbora, 12 RCS, 6 melci neritina.
Asta ar fi configuratia: http://www.aqadvisor.com/AqAdvisor.php?AquTankName=&AquListBoxTank=Choose&AquTankLength=60&AquTankDepth=30&AquTankHeight=35&FormSubmit=Update&AquListBoxFilter=Tetra+EX600&AquTextFilterRate=120+&AquListBoxFilter2=Choose&AquTextFilterRate2=N%2FA+&AquFilterString=&AquTextBoxQuantity=&AquTextBoxRemoveQuantity=&AlreadySelected=200909300161%3A4%3A0%3A%2C200909300181%3A12%3A0%3A%2C200909300039%3A8%3A0%3A%2C200909300094%3A5%3A0%3A&FilterMode=Display+only+suitable+species+for+your+tank&AqTempUnit=C&AqVolUnit=L&AqLengthUnit=cm&AqSortType=cname&FilterQuantity=2&AqJuvMode=&AqSpeciesWindowSize=short&AqSearchMode=simple
Mi se pare super combinatia de vietuitoare intr-un acvariu: rasbora stau in jumatatea de sus a acvariului, neonii in jumatatea de jos, RCS stau in plantele din fundal, cory stau pe fundul acvariului.
Mai astept sa vina Hygrophila corymbosa si Staurogyne Repens sa plantez si partea din dreapta.

Intre timp mi-am dat seama ca e mai bine ca filtrul extern sa aibe out-ul pozitionat pe partea din spate a acvariului. Punandu-l in spate, pot sa pun ambele tuburi de iesire (in lateral imi incapea numai unul). Avand ambele tuburi puse, jetul de apa nu e atat de puternic ca atunci cand era unul singur si astfel pot sa las debitul filtrului la maxim (cand era in lateral il tineam redus). Deasemenea inainte cand tineam pe debit redus se auzea si un usor zgomot in filtru. Acum este mai silentios.
[Thumb - IMG_20170312_114906_2.jpg]

Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

Arata foarte bine.
Incearca sa pui un poster pe fundal. La plantele pe care le ai/vei avea, cred ca merge culoarea neagra.

[Email]
Antecume
Senior member
[Avatar]

IP:

Da, ma gandeam si eu. Dar as merge pe un fundal albastru inchis.

Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

Si albastru inchis pune frumos in valoare verdele plantelor. Eu am procedat altfel dar tinind cont ca acvariul are si suport de plastic si capac. Am cumparat doua folii adezive : una neagra si una albastru inchis. Ambele le-am lipit pe o placa de polistiren foarte subtire (din cele care se pun sub parchetul laminat) pe care am decupat-o apoi exact la dimensiunea peretelui acvariului. Prinsa in suportul de plastic pe latura de jos si de capacul acvariului, se ataseaza perfect pe peretele acvariului. Astfel, o luna am fundal negru, o luna fundal albastru, fara sa ma complic cu lipirea lui.

[Email]
Antecume
Senior member
[Avatar]

IP:

La un filtru Tetra Ex 600 cu ce sa inlocuiesc carbunele activ?
Acum asa avea urmatoarele medii de filtrare:
Inele ceramice Tetratec CR
Tetratec BF Filtru biologic si BB Balls Tetratec Bio pentru eliminarea particulelor mai mari si mijlocii
Tetratec CF Mediu filtru de carbon indeparteaza contaminantii organici si Tetratec FF Filtreaza pentru indepartarea celor mai mici particule

E ok sa pun Siporax in locul carbunelui?
Filtrul zice ca are o capacitate de 6L si 3 sertare. Deci as avea nevoie de 2L de material filtrant, corect?

Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

Antecume wrote:La un filtru Tetra Ex 600 cu ce sa inlocuiesc carbunele activ?
Acum asa avea urmatoarele medii de filtrare:
Inele ceramice Tetratec CR
Tetratec BF Filtru biologic si BB Balls Tetratec Bio pentru eliminarea particulelor mai mari si mijlocii
Tetratec CF Mediu filtru de carbon indeparteaza contaminantii organici si Tetratec FF Filtreaza pentru indepartarea celor mai mici particule

E ok sa pun Siporax in locul carbunelui?
Filtrul zice ca are o capacitate de 6L si 3 sertare. Deci as avea nevoie de 2L de material filtrant, corect?

Capacitatea filtrului se refera la litrajul total. Mai bine masoara si cubeaza sertarul, nu are rost sa cumperi mai mult decit iti trebuie
La mine, la un e901 de cca. 7,5 litri intr-un sertar mi-a intrat cca. 0,8 litri Matrix si am ramas cu 200 ml.

[Email]
Antecume
Senior member
[Avatar]

IP:

Mi-au venit testele de apa comandate si am facut primele teste de apa.
Mi-a iesit un gH la apa de put de 29 grade, iar in acvariu de 22 grade (pentru ca combin cu 1/3 apa plata).
Mult mai mult decat ma asteptam.
Iar kH in acvariu 18.
La pH nu mi-am dat seama ce nuanta de verde era. As zice ca se apropia cu cea de la 7.5.
Ma gandesc tot mai mult la un filtru cu osmoza inversa.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: