RomeoS wrote:La mancare nu ma zgarcesc, insa nici nu le dau in exces, mananca de doua ori pe zi, Sak Green. Tipul din Ungaria a cam strambat din nas cand i-am spus ce fel de hrana le voi da...ma rog, stiu ca nu e cea mai buna calitate dar mai vedem si asta, ma mai documentez si poate pe viitor caut ceva mai bun. Ce mi-a oferit el...Hikari...era zdrobitor de spump acolo. Nu stiu oare Tetra nu face ceva mancare speciala pentru ei sub forma de granule??
Pe cuvantul meu de onoare ca nu inteleg ce stil de a judeca lucrurile ai tu...

si-o spun cu regret gandindu-ma la pesti in primul rand.
Da, stiu, suna dur, dar fii atent aici:
Ai spus SAK Green, adica f?in? de pe?te, Grâu, f?in? de extrac?ie de soia, porumb, spanac DM, DM. Spirulina, Chlorella, Dunaliella, germeni de grâu, produse din ou? DM., Ulei de pe?te, bere. drojdie, fosfat dicalcic. Compu?i analitici: proteine 48%, con?inut de gr?sime de 9% con?inut anorganic de 9,7%, 1,7% fibre. Aditivi / kg vitamine: A (E 672), 28000 UI, C 210 mg, vitamina D3 (E 671), 2100 UI; Coloran?i: astaxantin 50 mg; oligoelemente E 1 (Fe) 34 mg, E 3 (Co) 0.25 mg E 5 (Mn) 43 mg, 6 E (Zn) 42 mg; antioxidan?i.
Adica, incepe fix cu principala sursa de proteina care este faina de peste, o proteina de origine animala....
Daca ai fi ales SAK Spirulina lucrurile ar fi stat un pic diferit in sensul ca DM. Spirulina (25%), Dunaliella, grâu, f?in? de crustaceu, f?in? de pe?te, f?in? de extrac?ie de soia, f?in? de alge, spanac DM., Produse din ou? DM., Germeni de grâu, bere. drojdie, ulei de pe?te, fosfat di-calciu. Compu?i analitici: proteine 44%, con?inut de con?inutul de gr?simi 6,5% anorganic de 12,9%, fibre 4,9%. Aditivi / kg vitamin? A (E 672), 28000 UI, C 210 mg, vitamina D3 (E 671), 2100 UI; Coloran?i: astaxantin 50 mg; oligoelemente E 1 (Fe) 33 mg, E 3 (Co) 0.24 mg E 5 (Mn) 43 mg, 6 E (Zn) 42 mg; antioxidan?i. Adica principala sursa de proteina ar fi fost Spirulina, care este o proteina de origine vegetala, usor digestibila.
Eu inteleg foarte bine de ce crescatorul maghiar a cam strambat din nas. Tu parca vrei sa reinventezi roata...ceri pareri, nu tii cont de ele, mai "vezi" tu, te mai documentezi, nu te zgarcesti la mancare dar de fapt te zgarcesti...de ce ceri pareri daca te doare-n basca de ele? De ce nu mergi clar, asa cum ti-am mai spus, pe Tropical Spirulina super forte granule, care nu e atat de scumpa ca Hikari, nici macar ca NLS si care contine 36% proteina vegetala obtinuta din Spirulina. O galeata de 5 l (3 kg) costa 400 de lei si pe mine ma tine cam 5 luni la aproximativ 100 de pesti adulti toti. Estimez ca pe tine te-ar tine o galeata de asta cel putin 8 luni, daca nu chiar 1 an. Pai, e mult 50 de lei/luna hrana la bazinul tau de Tropheusi? Asta in conditiile in care ai dat o gramada de bani pe pesti. E ca si cum ti-ai lua un Mercedes si l-ai incalta cu anvelope Barum...Iar tu te joci cu cel mai sensibil aspect posibil din cresterea Tropheusilor.
Ma rog, nu e treaba mea, dar aproape fiecare post de-al tau imi
zbarleste parul...
Si apropo....oxigenarea aia e vax albina. Mai bine pune o pompa de valuri orientata catre luciul apei, sa valureasca apa. Oxigenul din apa rezulta din dizolvarea aerului atmosferic in contact cu apa si nu din bulele alea care le da o pompa si care traverseaza rapid coloana de apa eliminandu-se in atmosfera.