[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Genshirin  XML
Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Author Message
pomi
Senior member
[Avatar]

IP:

Acvariul arata mult mai bine LIVE, decat in poze. Spun din experienta.

Apropo, ti s-a prins gazonul, ca din poza nu-mi dau seama ?

Biotop Malawi || Biotop Amazon
Alex.B
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu prea....foarte putin si timid, cred ca am sa incerc si cu alta planta

fost cesrobis
Alex.B
Senior member
[Avatar]

IP:

Revin cu ceva modificari la acvariu
Lumina Blau 439, 4 X 39 watii T5. (2x Aquamedic plant Grow, 1 x 880 skywhite si 1x 865 de la Osram)

Acvariul a inceput sa se miste mai bine, am bagat si in substrat ceva ADA bacter ball, si parca a inceput sa prinda viata.

fost cesrobis
BBogdan
Senior member
[Avatar]

IP:

wow, asta da model numai bun sa te inspire ...e SUPERB!

P.S. unde ai gasit radacina aia superba?!, vinde-mi si mie un pont

This message was edited 2 times. Last update was at 30/05/2011 00:10:05

Utopia Reef 400
My Aquariums
Alex.B
Senior member
[Avatar]

IP:

La Reef au periodic radacini din astea, plus pietre foarte coolte, si le si expediaza prin curier. Partea nasoala e ca nu au poze individuale cu fiecare radacina, deci va trebui sa ti le alegi personal. Buturuga de la mine din acvariu, e de fapt, alcatuita din 4-5 buturugi

This message was edited 1 time. Last update was at 30/05/2011 09:17:49

fost cesrobis
Alex.B
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu am mai scris de ceva vreme, acvariul merge bine, inca mai are un pic pana ajunge asa cum imi doresc

image

fost cesrobis
tarca.paul
Member
[Avatar]

IP:

Am urmarit cu atentie evolutia baziunului si pot zice ca a iesit ceva frumos! insa am o precizare, daca imi permiti, eu unul nu ma asteptam sa mergi in background pe valisneria...ceea ce i-a cam sters din impactul vizual. Oricum, este un bazin foarte reusit! Felicitari si sa ajungi cu el acolo unde-ti doresti!

A belief that heaven or an afterlife awaits us is a "fairy story" for people afraid of death! S.H
Alex.B
Senior member
[Avatar]

IP:

Nici eu nu ma asteptam sa merg pe valisneria, insa cred ca se potriveste cel mai mult cu aspectul de simplu, fara ceva complicat al acvariului, in mijloc creste niste myriophillum momentan, cred ca textura frunzelor o sa schimbe un pic monotonia, si o sa fie un punct focal:d Imi place foarte mult conceptul de Nature Aquarium si cred eu ca se inscrie in tiparele Nature Multumesc mult de aprecieri!

fost cesrobis
tarca.paul
Member
[Avatar]

IP:

Dreptate iti dau atat la ideea de nature aquarium, la cea cu simplitatea valosneriei, cat si la cea cu myriophillum . Ce varietate e?...ceva "red", tuberculatum, matogrossense? Sau vrei sa ne tii in suspans? Eu si banuiesc si ceilalti colegi asteptam sa o vedem numai bine!

A belief that heaven or an afterlife awaits us is a "fairy story" for people afraid of death! S.H
Alex.B
Senior member
[Avatar]

IP:

Acvariul a avut momente de glorie, nu am reusit sa i fac o poza decenta, asta e....
Momentan se prezinta asa:

image
image
image

Stiu, am niste poze de tot rasu, da asta e

fost cesrobis
Alex.B
Senior member
[Avatar]

IP:

Dupa cateva zile in care acvariul a fost lasat de izbeliste, se prezinta cam asa:

image
image
Iar asta e ce mi am adus din Japonia, noul sol ADA Amazonia, Power Sand, clear super si bacter 100, Brighty k, Step 1 si Step2.
image

Noul termometru ADA J clear

image
image

This message was edited 1 time. Last update was at 03/04/2012 00:10:25

fost cesrobis
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Man, nu stiu de ce te vaiti de poze - mie personal mi se par super. In primul rand stiu ca nu exista acvarii fara echipament, deci cand vad poze fara echipamente deja ma alarmez ca e ceva artificial. Si acvariile unde se vede si din casa, cu planta alaturi, cu pisica privind sau cu magnetul de curatat chiar imi da mai mult sentimentul de implicat si de 'calare pe meserie' decat acvariile asa sterpe.

Despre ADA felicitari. Arata bestial
La ce vrei sa le folosesti ?

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
Alex.B
Senior member
[Avatar]

IP:

Am sa le folosesc la restartul acestui acvariu, insa nu stiu cand ca momentan nu prea am timp

fost cesrobis
Alex.B
Senior member
[Avatar]

IP:

Imi pare rau ca nu am ceva poze de la cei doi dealeri ADA din Tokyo pe care i am vizitat. Este vorba de AquaForest si Penguin Village. Nu am putut face poze, din cauza layout urilor ce le au pregatite pentru IAPLC. Diferenta mare mare intre Europa si Japonia, la toate capitolele, iar fenomenul asta intitulat acvaristica nu face exceptie. Alta mentalitate, alti bani, alta distractie. Acvarii curate, showroom de exceptie, acvariile marine aratau demential, la fel ca si cele plantate. Ca sa va faceti o idee, in rastelul de plante, oamenii aveau ca sol ADA Amazonia, bagau Co2 si lumina la greu! un mare accent se pune acum pe wabikusa, si pe folositul acestor plante emerse in setupuri. Vad ca pe asta se orienteaza acum ADA, asta promoveaza la greu. Dupa o astfel de excursie regret din ce in ce mai mult distanta asta mare intre Romania si Japonia.....distanta ce se traduce nu in cateva ore ca si diferenta de fus orar ci in cativa zeci de ani, poate chiar spre suta, intre noi si ei.

fost cesrobis
xenon
Senior member
[Avatar]

IP:

Imagini se gasesc pe youtube la greu,ai fiecare bazin si evolutia lui.Si ca sa fiu on-topic,abia astept sa vad ce faci cu acvariu,sunt super curios,el arata bestial acum apai dupa ce il resetezi .Bafta,spor la munca si ape limpezi!

Jurnal Nano Shrimp Tank

[Yahoo!]
Alex.B
Senior member
[Avatar]

IP:

La ce te referi tu sunt filmulete cu evolutia acvariilor din galeria ADA din Niigata. Eu ma refeream la niste distribuitori ADA in Tokyo, care pe langa produsele astea aveau si Tetra, Eheim, etc. plus acvarii marine.

fost cesrobis
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Stiu si eu ce sa zic sunt convins ca produse de calitate si echipamente pe masura fac ceva profesionist. Daca as sta si eu langa acvarii 8 ore zilnic in timpul programului, si as avea la dispozitie toata suita posibila de chimicale / electronice / samd ... sunt convins ca as avea acvarii super curate.

Dar trebuie sa ma descurc cu ce am hotarat sa cumpar, in timpul pe care il am deci nu voi fi niciodata un Japonez. Ei sunt cunoscuti si pentru Otaku din cate citisem, barbati de 40 de ani care stau inchisi in casa toata ziua si colectioneaza papusi. Ma rog.

Revenind la oile noastre (adica ale tale ) doar ce ti-ai ridicat singur stacheta asteptam doar perfectiune acum.

Sper doar sa ai 8 ore pe zi sa bibilesti sa faci cate masuratori vrei, statistici, sa pui ce instalatii de automatizare vrei, sa iti configurezi controllere si 5 acvarii identice in care schimbi doar un parametru ca sa vezi cum se comporta si care sunt diferentele. Si probabil in cativa ani ..... poti deschide si tu o galerie si sa participi la concursuri si sa-ti faci un nume.

Am vorbit si eu cu vanzatori intreband de ce nu aud produse scumpe, si de ce de exemplu vand Tetra si nu Eheim. Si spunea ca nu poate vinde Eheim / Dennerle, ca omu vine si vede ca e 150 Ron setul de fertilizare Dennerle, si cu banii astia isi ia de 5 ori cantitatea de EasyP*/EasyC* si aia ia. Sau ca e 500 un Eheim, si 250 un Tetra. Oamenii nu au bani ... si ca sa ai un acvariu bun, pe langa echipamente iti trebuie si foarte multa experienta - masinile ignorate nu fac nimic. Dar cand ai 100 de acvarii de intretinut avand la dispozitie resurse si vrand sa inveti, sunt convins ca inveti mult si repede ...

E bine ca incercam totusi, in masura posibilitatilor fiecaruia si ca reusim sa punem la un loc ceva experienta si sa o structuram si pentru cei care incep acum. Si in timp, poate progresam colectiv.

Asa ca pisica e la tine acum cand ai timp

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
Alex.B
Senior member
[Avatar]

IP:

viulian wrote:Stiu si eu ce sa zic sunt convins ca produse de calitate si echipamente pe masura fac ceva profesionist. Daca as sta si eu langa acvarii 8 ore zilnic in timpul programului, si as avea la dispozitie toata suita posibila de chimicale / electronice / samd ... sunt convins ca as avea acvarii super curate.

Dar trebuie sa ma descurc cu ce am hotarat sa cumpar, in timpul pe care il am deci nu voi fi niciodata un Japonez. Ei sunt cunoscuti si pentru Otaku din cate citisem, barbati de 40 de ani care stau inchisi in casa toata ziua si colectioneaza papusi. Ma rog.

Revenind la oile noastre (adica ale tale ) doar ce ti-ai ridicat singur stacheta asteptam doar perfectiune acum.

Sper doar sa ai 8 ore pe zi sa bibilesti sa faci cate masuratori vrei, statistici, sa pui ce instalatii de automatizare vrei, sa iti configurezi controllere si 5 acvarii identice in care schimbi doar un parametru ca sa vezi cum se comporta si care sunt diferentele. Si probabil in cativa ani ..... poti deschide si tu o galerie si sa participi la concursuri si sa-ti faci un nume.

Am vorbit si eu cu vanzatori intreband de ce nu aud produse scumpe, si de ce de exemplu vand Tetra si nu Eheim. Si spunea ca nu poate vinde Eheim / Dennerle, ca omu vine si vede ca e 150 Ron setul de fertilizare Dennerle, si cu banii astia isi ia de 5 ori cantitatea de EasyP*/EasyC* si aia ia. Sau ca e 500 un Eheim, si 250 un Tetra. Oamenii nu au bani ... si ca sa ai un acvariu bun, pe langa echipamente iti trebuie si foarte multa experienta - masinile ignorate nu fac nimic. Dar cand ai 100 de acvarii de intretinut avand la dispozitie resurse si vrand sa inveti, sunt convins ca inveti mult si repede ...

E bine ca incercam totusi, in masura posibilitatilor fiecaruia si ca reusim sa punem la un loc ceva experienta si sa o structuram si pentru cei care incep acum. Si in timp, poate progresam colectiv.

Asa ca pisica e la tine acum cand ai timp

Stiu foarte bine situatia acvaristicii in Ro. Sunt oameni care au adus produse ADA aici si ce i drept s a vandut cat de cat solul insa a fost asa....o adiere de primavara care s a dus.....banii sunt o mare problema, stiu foarte bine de ce se cumpara un produs in detrimentul altuia. Nu ma intelege gresit, eu nu am luat ADA pt ca am bani de aruncat sau e o fitza...in Japonia costa chiar mai putin ca in DE sau alta tara, iar comparand cu puterea lor de cumparare e mai nimic. Eu am mai incercat cu ADA insa am gresit undeva, si vreau ca de data asta sa ma conving, am gresit eu.....sau asta e ce poate ADA. Tind sa cred ca am gresit eu.
Cat despre timp, nu trebuie sa ai 8 ore pe zi, poti si mai putin

fost cesrobis
Alex.B
Senior member
[Avatar]

IP:

cateva poze

image
image

fost cesrobis
Alex.B
Senior member
[Avatar]

IP:

Inca cateva poze:

image
image
image
image
image
image

Si cateva produse care abia asteapta restartul
image

Nu stiu de ca la rubin doar frunzele spre suprafata sunt de un rosu aprins, jos sunt verzi, sau caramizii. Lumina am 4x39 watii. inca o intrebare catre voi, la ce inaltime fata de luciul apei lampa cu T5 uri are cel mai mare randament?

This message was edited 1 time. Last update was at 18/04/2012 23:01:07

fost cesrobis

Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Go to: