[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Sfaturi acvariu nou  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Pixy
Unripe member

IP:

Buna tuturor,

Vreau sa fac cadou un acvariu unui prieten foarte apropiat care este innebunit dupa pestisori in acvariu. El este cunoscator si a mai avut acvariu. Eu insa nu am atat de multe cunostinte, dar cu ocazia asta ma informez.

Am citit destul de multe despre acvaristica, dar nu am experienta practica asa ca vin in fata voastra pentru a va cere un sfat.

Am gasit pana acum acvariul Acvariu Eheim Aquastar 60 l

Pret: 323,32 RON
Capacitate: 54 L
Dimensiuni: 60 x 30 x 30 cm Greutate: 12,5 kg
Echipat cu accesorii Eheim.
Contine :
- Capac ce include 1 tub de 15 W ;

- Incalzitor 50 W ;

- Filtru intern 2007

Va rog sa imi spuneti ce parere aveti, daca ati avut experiente placute/neplacute sau daca imi recomandati altceva de pret si dimensiuni apropiate. Filtrul este ok? Mai ii trebuie ceva fara de care nu poate pune pesti in el (asta infara de substrat si plante)?

Va multumesc anticipat si astept nerabdatoare raspunsuri cat mai multe!
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Pixy wrote:El este cunoscator si a mai avut acvariu.
In cazu' asta trebe sa-l tragi de limba sa vezi ce i-ar place sa tina in acvariu. Daca omu' isi doreste sa-i creasca plantele bine va avea probleme mari din cauza lumini insuficiente cu care vine dotat acvariu'.
Daca nu-l prea intereseaza plantele, e in regula . Eheim e o firma serioasa si face chestii de calitate.

Poze: smilie ... Poze cu plante
Val
Magister Ludi
[Avatar]

IP:

Cam asa mi s-a intamplat si mie cand m-am re-apucat de acvaristica. Cineva drag mi-a facut cadou un acvariu... Sau, mai exact, ce credea ea ca inseamna un acvariu ... Bine, daca stia ce o asteapta, sincer sa fiu, nu cred ca mi-ar fi facut acest cadou.

Sa il tragi de limba va fi destul de greu. Dar, daca e un prieten apropiat poti sa il bagi intr-un pet-shop frumos din orasul tau (care sa aiba si acvarii, desigur) si in loc sa te uiti la animalute, tu te uiti la el. Observa la ce ii lucesc ochii. Daca la acvariile plantate, atunci renunta la acvariul ala. Are prea putina lumina. Daca la pestisori, atunci il poti lua. Si cu ocazia asta vezi si ce pestisori ii plac.
Daca ai mai citit pe aici, presupun ca stii deja ca nu trebuie sa ii iei si pestii in aceeasi zi cu acvariul. Bazinul trebuie ciclat, adica lasat cu apa vreo 2 saptamani. De asemenea nu trebuie sa ii iei pesti multi, diferiti, incompatibili, sau pui care urmeaza sa creasca mult prea mari pentru acvariul ala. Nici castele, scafandri, cranii, substrat colorat si alte balarii care nu se gasesc in mod normal in natura si nici intr-un acvariu frumos.

Toate cele bune.
Pixy
Unripe member

IP:

Multumesc pentru raspunsuri.

La momentul de fata ideile lui despre acvariu sunt marete, gen "acvariu pe tot peretele" si alte din astea pe care nu le va avea curand pentru ca momentan sta cu chirie. Stiu ca ii place si d-aia vreau sa aiba unul. Dimensiunile pe care le alesesem sunt potrivite pentru camera lui si pentru ce va avea in viitorul apropiat.

Eu nu o sa ii iau decat acvariul urmand ca el sa isi puna in el ce vrea (pesti, plante, substrat etc). L-am tras putin si de limba (dar nu vreau sa il trag prea mult ca isi da seama si chiar vreau sa fie o surpriza) si se pare ca vrea sa aiba si multe plante (ca asa a avut el mai demult si zice ca ii placea foarte mult), deci intradevar ar avea nevoie de mai multa lumina. Nu vreau sa ii iau orice sau ce "cred eu ca ar fi un acvariu" (cum a zis Val ) d-aia va intreb pe voi.

Am intrebat la magazinul unde vazusem acvariu si nu il mai au pe stoc. Deci alte recomandari?
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Vezi in Hornbach. Au acolo multe neamuri de acvarii. Iar cel pe care l-ai vazut tu la 3 sute si ceve de lei, il vei gasi mult mai ieftin. Iar capacele se pot bricola ulterior pentru a creste cantitatea de lumina

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: