Cam asa mi s-a intamplat si mie cand m-am re-apucat de acvaristica. Cineva drag mi-a facut cadou un acvariu... Sau, mai exact, ce credea ea ca inseamna un acvariu

... Bine, daca stia ce o asteapta, sincer sa fiu, nu cred ca mi-ar fi facut acest cadou.
Sa il tragi de limba va fi destul de greu. Dar, daca e un prieten apropiat poti sa il bagi intr-un pet-shop frumos din orasul tau (care sa aiba si acvarii, desigur) si in loc sa te uiti la animalute, tu te uiti la el. Observa la ce ii lucesc ochii. Daca la acvariile plantate, atunci renunta la acvariul ala. Are prea putina lumina. Daca la pestisori, atunci il poti lua. Si cu ocazia asta vezi si ce pestisori ii plac.
Daca ai mai citit pe aici, presupun ca stii deja ca nu trebuie sa ii iei si pestii in aceeasi zi cu acvariul. Bazinul trebuie ciclat, adica lasat cu apa vreo 2 saptamani. De asemenea nu trebuie sa ii iei pesti multi, diferiti, incompatibili, sau pui care urmeaza sa creasca mult prea mari pentru acvariul ala. Nici castele, scafandri, cranii, substrat colorat si alte balarii care nu se gasesc in mod normal in natura si nici intr-un acvariu frumos.
Toate cele bune.