[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
acvariu 54 pesti morti  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
maryus_1593
Unripe member

IP:

Salut! sunt nou pe acest forum. Acum 2 saptamani mi-am achizitionat un acvariu de 54 litri, din Hornbach(echipat complet). Am pus substratul si cateva plante dupa care l-am pus in functiune, iar peste o saptamana am pus 2 xipho si 2 platy(pui). Pana aici totul a decurs perfect si de aceea peste inca o saptamana am decis sa il mai populez cu inca cativa pestisori( 6 neoni, 1 platy, 2 guppy, un sanitar ventuza) , toti fiind pui. Dar peste 3 zile dupa ce am pus pestii coada unui guppy s-a facut franjuri iar in cele din urma a murit, iar dupa o jumatate de ora a murit si un platy. Acum am observat ca si unui xipho a incepu sa-i dispara din codita. Daca aveti un sfat a-si bucuros sa-l primesc. Daca aveti intrebari va rog sa le puneti. Multumesc!

i love me!
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Acvariu neciclat. Ai inceput sa pui pesti, cand amoniacul este la concentratie maxima. Acum nu-ti ramane decat sa faci ciclarea din mers, cu pesti. Schimburi zilnice de apa, cu apa declorinata desigur, cam 10 litri.
Citeste de urgenta Ghidul Incepatorului si Ciclul azotului

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Ai inceput sa pui pesti, cand amoniacul este la concentratie maxima
....si, continui eu ideea...acest fapt a stresat pestii peste masura si a favorizat transformarea bacteriilor, altfel normale dintr-un bazin, asa numitele bacterii conditionat patogene, in bacterii patogene care au produs boala pe fondul stresului pestilor. In acvarii sanatoase, ciclate, aceste bacterii nu produc boala respectiva.
Tratament: izolare pesti bolnavi, tratament cu antibiotice....da rezultate bune si sera baktopur. Da un search cu tail si fin rot pe forum sau pe net si vei gasi multe elemente.

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
maryus_1593
Unripe member

IP:

Multumesc mult pentru raspunsurile voastre. Dar de cand am luat acvariul am stat ore intregi pe forumuri cautand informatii ce trebuie stiute, zic eu, de orice acvarist. Am citit inclusiv ciclul azotului iar aici se recomanada ca dupa 1 sapt. sa se introduca 2-4 pesti in functie de marimea acvariului. Avand in vedere ca erau pui eu am pus 4. Pana acum totul era ok dar imi dau seama de gresala facuta cand am introdus restul de pesti...ar fi trebuit sa mai astept inca o sapt. Am fost nerabdator, dar macar am invatat ceva...
Mai am cateva intrebari:
1. cat timp voi face schimbul de apa(zilnic dar cate zile..)
2.in apa am pus aqua safe si easy balance de la Tetra...e ok?
Multumesc inca odata pentru sfaturile primite!

i love me!
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Oi fi pus tu pui, dar ei sunt mai sensibili decat unii maturi.
Faci niste teste, macar un test 5 in 1 sa ai, si in functie de ce zice testu' actionezi si tu. In vreo 2 saptamani io cred ca acvariul ar trebui sa fie ok.
Substantele nu este musai sa le folosesti, daca ai apa declorinata. Eu unul nu sunt adeptul lor. Se folosesc doar in cazul unui schimb urgent de apa, atunci cand nu ai timp sa lasi apa la declorinat.
Si ai grija, cand faci schimbul de apa, apa de schimb sa aibe o temperatura cat mai apropiata de cea din acvariu, pentru a nu provoca socuri termice pestilor. Personal, eu mai am un incalzitor, setat la temperatura din acvariu, cu care aduc apa la acelasi nivel termic cu cea din acvariu.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: