[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariu nou 150l (Carasei)  XML
Forum Index » Cyprinidae
Author Message
Sormon
Junior member
[Avatar]

IP:

Salutare la toata lumea!
Zilele trecute fiind in vizita la unul dintre "amici" am primit o oferta greu de refuzat, omul avea un acvariu de 150l de vre-o 3 ani, acest acvariu mai avea un singur supravietuitor, un Pleco (de aprox 15 cm) care la cate experimente a indurat cred ca ar putea trai si pe uscat fara probleme.
Chestia este ca omul vroia sa scape de acvariu, pentru ca fetita lui de 6-7 ani se plictisese de pesti si tocmai capatase de la tati noi jucarii: un iepuras si 2 broscute testoase .
Sa trecem la subiect.
Acum am un acvariu nou, de 150l, deocamdata e gol pe balcon.
M-am hotarat sa il populez cu, carasei. Nu am mai avut niciodata carasei in acvariile mele (va vine sa credeti?).
Bineinteles ca m-am apucat de citit despre carasei pe acest forum si pe internet in general, dar informatiile gasite nu prea m-au uimit, in afara de informatii strict generale si de mai multe articole referitoare la reproducerea caraseilor (neinteresant), nimic.
O chestie mi-a atras insa atentia, am gasit pe acest forum mai multe postari despre carasei cu probleme, lucru care m-a pus nitelus pe ganduri (Ex: "caras cu "ochii in ceata"", "Carasi cu burta in sus", "CARAS UMFLAT", "caras bolnav de nu stiu ce !!", "comportament ciudat la caras"... ).
Chiar asa sensibili sunt caraseii astia?
Ok, rugamintea mea este sa imi trimiteti cat mai multe informatii referitoare la cresterea caraseilor, lucruri ce ar trebui evitate, link-uri (websit-uri, forumuri, galerii foto - dedicate caraseilor), cum sa imi pregatesc acvariul pentru a fi cat mai pe placul caraseilor.
Imi cer scuze pentru postul asa de lung dar cum stiti si voi nu prea e de munca si ma cam plictisesc pe la servici.
Sanatate si sa aveti de lucru!

Cine intreaba e prost pentru 5 minute, dar cine nu intreaba ramane prost pentru totdeauna...
[Yahoo!]

Forum Index » Cyprinidae
Go to: