[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
multumesc cã m-ati acceptat.  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
Marta
Unripe member

IP:

situatia mea este urmãtoarea: fiul meu de 4 ani si-a dorit pesti. si desigur, a primit de la bunici. acum am un acvariu de 24 litri, are încãlzitor cu termostat, filtru cu bule de aer, termometru. am pietris maro cu alb si o plantã despre nu stiu mai multe. avem si pesti 3 gupi, 2 xifo, 1 moly si un sanitar. asearã a murit un gupi, 2 neoni si 1 moly, iar azi am observat cã pestele sanitar are o patã albã pe spate. pestii sunt împreunã în acvariu de 2 sãptãmâni. mã puteti ajuta vã rog pânã nu mor toti. apa nu am schimbat-o o datã, în sensul cã am pus apã proaspãtã 6 litri. folosesc de la Tetra AquaSafe si EasyBalance. temperatura în acvariu este de 27 grade. pestii mãnâncã larve rosii :-) no name si sunt foarte agitati.

Edited by Val: Te roooog nu mai scrie cu diacritice. Acum am inlocuit eu folosind caractere normale, dar nu o pot face de fiecare data. Multumesc.
spulberica
Member
[Avatar]

IP:

Buna Marta, bine-ai venit printre noi.

In acvariul tau (al fiului tau) se vor petrece mai multe lucruri nasoale de-acum inainte. Daca citesti ciclul azotului vei vedea ca asta este perioada in care concentratiile de nitriti incep sa creasca foarte mult iar pestii vor muri otraviti. Totusi exista solutii de reducere a concentratiilor mari, si anume schimburile zilnice de apa (20%, cu apa, evident, declorinata) si adaugarea unei suspensii cu bacterii denitrificatoare (nitrivec, etc) in materialul filtrant al filtrului . In perioada asta cred ca ar fi bine sa nu-i mai hranesti cu larve rosii ci cu fulgi vegetali pentru a limita la maxim dejectiile si continutul de proteina procesata al acestora. Deasemenea, ar trebui sa-i hranesti rar, poate chiar 1 data la 2-3 zile. N-or sa moara de foame ;)

Te sfatuiesc sa mai citesti si volumul acvariului si numarul pestilor ca sa mai afli o cauza a deceselor din bazinul tau. In 24 de litri poti tine 1 betta sau maxim 5 neoni ca sa eviti otravirea pestilor cu propriile lor dejectii. Mai citeste si inceputul si compatibilitate.

Succes

Galerie
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Bine ai venit. Stai prin zona si vei avea doar de castigat

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
Marta
Unripe member

IP:

multumesc pentru sfaturi. s-au calmat pestii. care au ramas in viata. in afara de ce v-am spus a mai murit pestele sanitar, restul au supravietuit. acum cred ca am o combinatie nereusita si anume 3 gupi - 2 masculi si 1 femela, 1 moly femela, o pereche de xifo. ce sa dau si ce sa pastrez ca pana si eu imi dau seama ca nu este bine, mai ales la gupi. se alearga una pe cealalta toata ziua.

Forum Index » Despre noi
Go to: