[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Vesti bune pentru constanteni? Sau teste gresite?  XML
Forum Index » Apa
Author Message
Razvan Radu
Junior member
[Avatar]

IP:

Am facut test de gh in acvarii si apoi la retea. Am avut o surpriza uriasa: gh = 13 in acvarii si gh = 15 la retea! Nu am inregistrat in viata mea asemenea valori scazute ale duritatii, de obicei era intre 20 si 25 duritatea totala in functie de anotimp. Testele folosite sunt jbl. As ruga si alti colegi constanteni sa testeze duritatea apei, tare sunt curios de rezultate. S-a modificat ceva in sursele de apa subterane? Au inceput baietii de la CET sa filtreze apa prin osmozoare? (parca nu as crede) Trebuie sa imi cumpar alte teste?
alexthe1
Member
[Avatar]

IP:

Eu nu am teste dar observ foarte des depuneri de calcar in galetile in care tin apa la statut, in fierbatorul de apa, etc. In ce zona stai?

Nice one doc'!
[WWW] [Yahoo!]
Val
Magister Ludi
[Avatar]

IP:

Eu n-am masurat, dar am observat la ultimul schimb de apa o scadere substantiala (oricum mai mare decat de obicei) a kh-ului. De unde presupun ca intr-adevar, dintr-un motiv sau altul, duritatea a scazut pentru unele surse de apa din oras.

Ca sa fim mai siguri, o sa masor si eu diseara.

Poate mai facem un topic, cum era candva pe vechiul forum, despre caracteristicile apei din diverse orase...
alexthe1
Member
[Avatar]

IP:

Ura atunci!

Nice one doc'!
[WWW] [Yahoo!]

Forum Index » Apa
Go to: