Va salut dragi prieteni
Sambata 28.02 am fost in buc in vizita la un bun prieten ... baiatu are un bazin de aprox 300litrii super plantat , super populat (
suprapopulat).
Buun....sambata dupa masa, dupa ce am refacut impreuna setupul pentru a face pestilor mai mult loc de innot ... m`a rugat sa il ajut sa montam si ph controllerul cu butelie ca sa termine cu tot ce mai avea de facut la bazin ...
Zis si facut ....dupa ce am plantat tot, ne`am pus pe montat ...si am montat ....si cand am bagat sonda de la controller in apa ...surpriza ...PH 4,43 ... si atunci imi zic "oh f*** , trebe calibrat si habar nu am cum" ....
dar surpriza ....mai avea un tester de ph digital ...gen pix ... il bag si pe acela in apa ...surpriza ....ph ...4.5 .... si imi zic pt a 2`a oara ..."oh f*** si assta trebe calibrat"....insa el ma linisteste foarte calm si imi spune ca sunt calibrate aman2, si ca sa ma convinga ma duce la alte 3 bazine de inmultire in care avea discusi ...si ce credeti? ph 6-6,5 ....
Acum ... mai mult ca sigur KH`ul este foarte mic, din pacate nu a avut test dar ii voi spune sa faca unul ... chimicale din ce am vb cu el nu a bagat de nici un fel in bazin ... in schimb a avut ceva plante mari, in cutii de inghetata cu pamant de flori si turba ...
De duminica a facut schimburi de apa in fiecare zi 20-30% , ieri a adus ph-ul undeva la 6,5 ....insa seara era inapoi la aprox 4,5
Lucrul cel mai ciudat este ca toti pestii sunt ok ...nu a avut nici macar un deces ... plantele, la fel arata foarte bine ...
ca si fertilizare inca nu baga nimic in acvariu, ca nu avea totul setat (co2, lumina calumea etc)
Buturuga o avea si inainte de a face ph`ul figuri ....
Nu sunt destul de experimentat sa imi dau seama dela ce este, pe cine am intrebat au zis ca e din cauza KH-ului. ...
si aici va intreb pe voi ... si va cer ajutor ...ce sa faca? in cazul acesta nici co2 nu poate baga, exista riscul sa scada ph`ul si mai mult ....
Ii voi spune sa faca un test de Kh si vom veni cu un update ... va pun si cevapoze sa va faceti o idee ...
orice intrebare / sfat voi raspunde cu cea mai mare placere ....
Multumesc
prima poza este cum arata acvariul la inceput ....ultima e dupa refacerea setup-ului
s-a renutat la familia de molynezi vro 15buc cu tot cu pui , 6 discusi care au ajuns la constanta

si pt care tre sa dau de baut serios.... 4 neritine ... si la ceva echinodorusi care au ajuns la donatii