[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Design interior acvariu  XML
Forum Index » Plante de acvariu
Author Message
aris
Junior member

IP:

Doresc si eu niste tips&tricks in legatura cu aranjarea plantelor in acvariu, nu numai sa arate bine, dar sa le fie bine si pestilor.

Am plante...lungi...cordoane d-alea care urca la suprafata...am alte plante lungi, ca niste frunze subtiri si lungi care urca la suprafata, niste plante 'Hygrophila polysperma'-seamana, sau popular salcioara-cred.

Nu cer cine-stie-ce sfaturi...doar generalitati; chestii de genul: plantele mari in spate...si de astea...

Va multumesc...
[Yahoo!]
pooops
Member
[Avatar]

IP:

Aici este chestie de gust.
Ca idee, din ce am citit si eu pe internet, si am retinut , trebuie sa fie simplu, sa fie asimetric (in natura nu gasesti simetrie), iar substratul sa fie mai ridicat in partea din spate (sa fie usor inclinat spre cel care priveste).

Daca totul e minunat inseamna ca esti deja mort!
[Email] [MSN]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

aris wrote:Am plante...lungi...cordoane d-alea care urca la suprafata...
Plantele astea se planteaza in tufe. Mai multe fire intr-un loc. Nu se pune cite un fir prin tot acvariul. Cind ajung la 5-10 cm de suprafata apei se rup virfurile si se planteaza in tufa din care au fost luate. Nu se lasa sa creasca intinse pe suprafata apei din cel putin 2 motive:
- arata penal
- "fura" lumina
Tijele batrine sau fara frunze se arunca.

Poze: smilie ... Poze cu plante
aris
Junior member

IP:

@MARELE ALB
Mersi de raspuns. Chiar nu stiam ce sa fac cu ele... erau lungi (le-am dat cuiva si am pastrat cateva mai scurtutze) si acopereau toata suprafata apei; nu mai zic de faptul ca erau plantate in colturile acvariului .

@pooops
O sa incerc sa fac manevra cu substratul, sa vad ce iese . Multumesc.
[Yahoo!]

Forum Index » Plante de acvariu
Go to: