[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Substrat pentru... pesti  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Aligzandr
Unripe member

IP:

In primul rand tin sa va salut, avand in vedere ca acesta este primul meu comment pe acest forum. :-)
Am si eu o intrebare de incepator: daca nu ma intereseaza prea tare plantele, se poate folosi nisip mai fin in combinatie cu pietricele de alea "artificiale" zic eu, ca nu stiu exact din ce sunt facute, de la petshop? Adica, ma intereseaza daca dauneaza cu ceva pestilor aceasta combinatie...
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Bine ai venit. Dezvolta insa un pic treaba...nu te intereseaza plantele, dar totusi, tii si plante? Sau vrei si plante? Sau nu vrei deloc plante? Nisip merge, dar pietricelele alea de care sunt? Din acelea rosii si albastre si verzi? Pestilor nu le dauneaza, dar gandeste-te la naturaletea unui astfel de substrat.
Sau, te atrage vreun kitch de acvariu cu pietricele margelate colorate ?

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Salut si bine ai venit pe forum.
Nisip mai fin ce inseamna mai exact ? Ce dimensiune ?
Pietricelele acelea daca au culori ciudate care nu se regasesc in substraturile din natura ar fi bine sa nu le folosesti.Pot fi si colorate artificial si acea culoare,in timp,se poate dizolva in apa.Plus ca mancarea care cade pe fundul acvariului si excrementele pestilor se pot aduna printre pietre si asta va dauna pestilor pentru ca vor creste concentratii de amoniac,nitriti,etc, din apa.Nisip fin daca pui printre pietre nu va permite apei sa circule pe acolo si in timp se pot dezvolta bacterii anaerobe in substrat,insotite de un miros neplacut.
In concluzie eu iti recomand sa cumperi pietris natural de 1-3 mm.

Until you find someone worth dying for, you never really live.
andreic
Membru de baza

IP:

Daca doresti sa tii doar pesti substratul nu are prea multa importanta. In functie de specia/speciile pe care le vei tine ai sau nu nevoie de pietris calcaros sau nu.
Aligzandr
Unripe member

IP:

Deci sa inteleg ca nu e neaparat nevoie de plante in acvariu ?
Chestia e ca inca nu m-am hotarat ce pesti voi pune in acvariul meu :-) (are 50 de litri)
Daca nu e neaparata nevoie de ale am sa le sar putin acum.
Vroiam sa folosesc un nisip foarte fin, nu stiu ce dimensiune insa m-am convins singur ca nu e bun ala, cum spuneati si voi; nu mai trece nimic prin ala.
Deci pietrisul cel de 1-3 mm e cel mai bun, dar este vreun tip de peste care are neaparat nevoie de nisip sau asta e doar pentru plante? :-?

Pietris natural se gaseste tot asa prin magazin sau trebuie sa caut undeva anume?
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Hotaraste-te intai ce pesti vrei sa tii si apoi,in functie de preferintele lor,poti pune substrat calcaros(nisip) sau nu(vezi postul lui Andreic).In 50l nu vei putea tine multi pesti si nici pesti de talie mare.Nisip ai pune ca substrat doar daca ai tine ciclide africane(ceea ce nu e cazul in 50l).Pentru restul pestilor eu as opta pentru pietris ca substrat.Insa daca te hotarasti sa nu pui plante deocamdata,de ce sa pui substrat? Se poate si fara plante intr-un acvariu,insa este benefic pentru pesti sa ai plante.

Until you find someone worth dying for, you never really live.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: