[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
SAE  XML
Forum Index » Catfish
Author Message
icewrc
Junior member

IP:

Salutare
Tocmai ce mi-am cumparat astazi 2 SAE mititei din Obor si bineinteles i-am bagat in carantina. Din cate vad sunt foarte speriati, adica stau de cand i-am adus pe fundul bazinului si foarte rar se misca. Urme de boli nu au deocamdata, cozile sunt ok, doar ca nu prea sunt vioi cum am auzit ca sunt...
Pareri ceva? Daca ii bag impreuna cu ceilalti am sanse sa cada psihic de tot? Sper sa nu spun o prostie.... mi s-a sugerat sa le pun albastru de metil in cantitate mica. Ii extermin din prima asa sau e "leac babesc"?
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

icewrc wrote:Salutare
Tocmai ce mi-am cumparat astazi 2 SAE mititei din Obor si bineinteles i-am bagat in carantina. Din cate vad sunt foarte speriati, adica stau de cand i-am adus pe fundul bazinului si foarte rar se misca. Urme de boli nu au deocamdata, cozile sunt ok, doar ca nu prea sunt vioi cum am auzit ca sunt...
Pareri ceva? Daca ii bag impreuna cu ceilalti am sanse sa cada psihic de tot? Sper sa nu spun o prostie.... mi s-a sugerat sa le pun albastru de metil in cantitate mica. Ii extermin din prima asa sau e "leac babesc"?

Sa le pui albastru de metil ca sa ce? Lasa-i in carantina macar o saptamina si pe urma te decizi ce faci cu ei. Nu vreau sa te dezamagesc, dar pestii din Obor sunt de obicei cam cea mai proasta alegere pe care o poti face. In bazinele vinzatorilor par extrem de vioi, dar odata ajunsi cu ei acasa... Cauta un magazin serios si, chiar daca dai un ban in plus, nu vei avea chiar atita surprize neplacute.
icewrc
Junior member

IP:

Stiu ca oborul este o alegere proasta, dar e prima oara cand ii vad intr-un "magazin" si chiar sunt sigur 90% ca sunt adevartii SAE. Nu am rezistat sa nu ii iau
pc.ciprian
Moderator
[Avatar]

IP:

salut, ce pot sa iti spun eu despre sae, si asta o spun din experiente proprii, este ca daca nu sunt in acvariu plantat, sunt extrem de speriati, chiar se decoloreaza (dunga neagra de mijlocul lor dispare),dar dupa ce ii vei pune in acvariul plantat, sau cu locuri unde se pot ascunde vei vedea ca se vor schimba la culoare, iar dupa cateva ore de adaptare deja vor incepe sa caute alge si nu vor sta o clipa linistiti...ma rog cu mici exceptii (adica sa nu te sperii daca ii vezi ca stau lenesi pe unele frunze sau chiar pe fundul acvariului nemiscati, nu au nimic ...doar se "odihnesc" ), asta in cazul puilor, pentru ca adultii dupa aproximativ 5-6luni devin lenesi si vor baga in ei mancare de pesti, si nu alge ...asta ar fi singurul "deficient" la ei
in rest sunt extrem de activi si extrem de jucausi, sunt sigur ca o sa te bucuri la maxim de ei

Inceputul | 100x60x45 first setup ADA | 100x60x45 JBL | 30cm ADA Cube | 100x60x45 Tropica Garden | 100x60x45 Tropica Moss | 30cm Nano Reef Cube (inceputul) | 100x60x45 Rimless Reef | 200x80x65h Reef Coloristic | ... ?
[Email] [WWW] [Yahoo!]
icewrc
Junior member

IP:

Ai avut dreptate. I-am bagat acum intr-un acvariu plantat si cu cativa pesti si e teroare. Nu iti mai trebuie TV daca ai 2-3 sae )
Mersi pt raspunsuri! Deocamdata par a fi sanatosi, voiosi.

Forum Index » Catfish
Go to: