[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
cum se face?  XML
Forum Index » Plante de acvariu
Author Message
andu_ban
Junior member

IP:

salut.am un acvariu de 50 de l in care dupa evorturi si sfaturile voaste super am reusit sa il stabilizez am pierdut 4 neoni iar acum totul este k
acum am o alta intrebare,stiu ca am gresit de la inceput dar acum vreu sa pun si plante naturale pe langa cele artificiale cum sa face asta?Euacum am un substrat de 2-3 milimetri pe dasupra lui mai este un substrat de 5-6 mm mult mai rar asa de decor mai mult.As dori sa va intreb cum fac sa plantez plante in el el.Va multumesc anticipat
[Yahoo!]
LUPmic
Senior member

IP:

Ce fel de substrat ai ? Eu cred ca ar trebui un strat mai gros din fiecare(cel de jos trebuie sa fie fertil) .Nu ai spus ce plante vrei.
[Email] [Yahoo!]
andu_ban
Junior member

IP:

plante cu crestere rapida si nepretentioase, elodea, valisneria etc
pe mine ma intereseaza cum sa fac adica tr sa il inlocuiesc pot, sa pun peste sau sa pun in jumatate de acvariu sol fertil de care,adica sa in partea din spate
[Yahoo!]
LUPmic
Senior member

IP:

andu_ban wrote:plante cu crestere rapida si nepretentioase, elodea, valisneria etc
pe mine ma intereseaza cum sa fac adica tr sa il inlocuiesc pot, sa pun peste sau sa pun in jumatate de acvariu sol fertil de care,adica sa in partea din spate

Hai ca primul rand l-am priceput, dar al doi-lea e sigur in romana????
[Email] [Yahoo!]
neonu
Junior member

IP:

Eu as pune o galetusa de Sera Floredepot 2.4 kg (ajunge numai bine)peste care as mai pune nitel pietris din ala de 2mm (ca cel din hornbah). Si va fi masurabil in centimetri nu in milimetri Ii faci frumos o panta - in fata mai subtirel iar in spate stratul sa fie mai gros unde vei pune si valisneriile de exemplu.
andu_ban
Junior member

IP:

M-am grabit cand am scris pt.ca sunt la servici
Vroiam sa spun daca pot sa il pun peste cel existent???
Sau sa impart substrarul in doua intr-o parte sa il pun pe cel pt. plante iar in parte ramasa sa il aranjez pe cel existent din care sa mai scot.
Multumesc pt raspunsuri si scuze dar sunt stresat cu servicu.Si inca o rugaminte cum sa plantesa plantela se pun pur si simplu in substrat???
[Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

andu_ban wrote:Multumesc pentru raspunsuri si scuze dar sunt stresat cu servicu.Si inca o rugaminte cum sa plantesa plantela se pun pur si simplu in substrat???

Cred ca tu esti in permanenta stresat. Crezi ca din postul acesta se intelege mare lucru?

Daca vrei plante sanatoase, cumpara un substrat bun - de ex Dupla -si plantele care iti plac. Le scoti dinghivecele sau inlaturi plumbul cu care sunt strinse unele dintre ele, tai putin din radacini si le pui in substrat ca pe orice planta normala. Le asiguri lumina si fertilizanti.

Si renunta la plantele de plastic, ca asa numai un colt de natura nu vei avea.
andu_ban
Junior member

IP:

aveti dreptate sunt un idiot am sa incerc sa scriu de acasa in week-end
numai prosti am scris smilie .Va multumesc deosebit
[Yahoo!]
pc.ciprian
Moderator
[Avatar]

IP:

Salut, cu totii stiim ca un acvariu cu plantte naturale arata mult mai frumos si mai deosebit dar o atentie oarecum deosebita.... in cazul unui acvariu plantat in primul rand ai nevoie de un substrat(si aici vorbesc de pietrisi/nisip) granulatie aprox 1-3 mm sa poti planta usor in el iar plantelor sa le creasca radacini .(in cazul in care este granulatie mai mica, apa nu va circula bine in el si de aici rezulta o lipsa a oxigenarii acestuia implicit a radacinilor, iar daca este prea mare plantele se vor desprinde din substrat) si o grosime sa zicem incepand de la 3-4cm in partea din fata a acvariului si urcand cat se poate de mult in partea din spate(pentru ca acolo vei avea plante mai mari sa zicem) sub care vei pune in prealabil un substrat(fertilizant) de plante, acesta fie se amesteca cu o parte din pietrisul tau, fie se pune sub el ,daca vrei ca plantele tale sa fie sanatoase si frumoase la fel cum ti-a recomandat si dolly iti recomand si eu, un substrat bun . Dupa cum mi s-a recomandat si mie iti recomand si eu tie, pentru ca l-am testat si sunt multumit ....cei de la JBL au o linie compelta de fertilizanti(substrat(florapol) + picaturi zilnice(ferropol24) + inca un lichid(fertilizant) ce se pune saptamanal(ferropol)) completa si destul de ieftina . In momentul in care pui fertilizanti automat vei avea nevoie si de CO2 , lumina mai multa si asa mai departe.

despre impartitul substratului sau ce ai incercat tu sa zici acolo nu am inteles foarte bine, banuiesc ca vrei sa faci partea din spate a aacvariului cu plante si partea din fata nu ...sau ceva de genul. Sfatul meu, in cazul in care te hotarasti sa iti iei un fertilizant de substrat este sa pui pe toata suprafata acvariului, pentru ca mai tarziu nu se stie unde vei vrea sa plantezi, poate la un momentdat te vei hotara la o planta de "gazon" care si ea va avea nevoie de fertilizare...ce vei face atunci? vei umbla iar la substrat? :-)

Cat despre plantat, din ce am inteles eu din posturile tale, vrei sa aflii cum anume se introduce planta in nisip/pietris? La fel cum ti-a spus si dolly, le scoti din ghiveci/pot/legaturi, in cazul in care au radacini lungi, le scurtezi ...in cazul in care sunt prinse in plumb, le scoti plumbul apooi iei planta ...de partea de jos , daca are ...si o "infigi" in substrat ...fie cu mana, fie cu o penseta in cazul in care este vorba de plante foarte mici si foarte fine ce se pot rupe/strivi in mana

Poti merge pe un acvariu "low cost" , ce nu necesita atat de multe instalatii , fertilizanti si asa mai departe dupa metoda Dianei Walstad. Ca sa vezi despre ce vorbesc, Val a deschis subiectul aici. Un acvariu de genul acesta am si eu in casa il poti vedea aici dar atentie mare caci in bazinul respectiv la categoria pesti s-au facut multe greseli, asa ca iti recomand din suflet sa nu faci ca mine , ma rog tatal meu, cum este prezentat intre subpunctele 4, 5, 6, 8, 9 pentru ca vei chinui saracele vietati si nu merita.

singuru lucru care vreau sa te rog ....inainte sa dai submit, ai un buton cu Preview ...da`i una ...reciteste ce ai scris , corecteaza daca este cazul si da`i submit dupa, astfel nu vei mai creea confuzii nu vei mai supara lume, sau nu va mai fi nevoie sa te faci idiot :p

In restu toate cele bune si apa cristal sa ai.

Inceputul | 100x60x45 first setup ADA | 100x60x45 JBL | 30cm ADA Cube | 100x60x45 Tropica Garden | 100x60x45 Tropica Moss | 30cm Nano Reef Cube (inceputul) | 100x60x45 Rimless Reef | 200x80x65h Reef Coloristic | ... ?
[Email] [WWW] [Yahoo!]
andu_ban
Junior member

IP:

Mersi mult
foarte frumos ce ai scris si cu siguranta te pricepi chiar apreciez sfaturile si le voi urma intocmai.iar asta cu scrisul stiu ca e nasoala am sa incerc sa scriu mai corect si in special de acasa nu vreu sa scriu gresit si sa zica lumea ca si-a luat analfabetu acvariu.
[Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

pc.ciprian wrote:Cat despre plantat, din ce am inteles eu din posturile tale, vrei sa aflii cum anume se introduce planta in nisip/pietris? La fel cum ti-a spus si dolly, le scoti din ghiveci/pot/legaturi, in cazul in care au radacini lungi, le scurtezi ...in cazul in care sunt prinse in plumb, le scoti plumbul apooi iei planta ...de partea de jos , daca are ...si o "infigi" in substrat ...fie cu mana, fie cu o penseta in cazul in care este vorba de plante foarte mici si foarte fine ce se pot rupe/strivi in mana

Iar in completare, urmareste linkul acesta Aici gasesti informatii esentiale despre plante (cerinte de lumina, dimensiuni, rata de crestere, pozitia in acvariu), iar la capitolul "Aquaristic" vei gasi niste filmulete foarte instructive.
Numai bine

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

andu_ban wrote:aveti dreptate sunt un idiot am sa incerc sa scriu de acasa in week-end
numai prosti am scris smilie .Va multumesc deosebit

Stai usurel, ca nimeni nu si-a permis sa te faca idiot. Te-ai grabit si a iesit ceva cam greu de descifrat - atita tot.

Uite un link care s-ar putea sa te ajute cit de cit - http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=5779.

Ce nu am inteles eu pina la urma e ce fel de substrat ai - daca ai si citi pesti si de care. Sper ca in 50l nu ai cine stie ce pesti care vor creste foarte mult. Neonii sunt foarte bine alesi. 8 sunt de ajuns.

Forum Index » Plante de acvariu
Go to: