Salut, cu totii stiim ca un acvariu cu plantte naturale arata mult mai frumos si mai deosebit dar o atentie oarecum deosebita.... in cazul unui acvariu plantat in primul rand ai nevoie de un substrat(si aici vorbesc de pietrisi/nisip) granulatie aprox 1-3 mm sa poti planta usor in el iar plantelor sa le creasca radacini .(in cazul in care este granulatie mai mica, apa nu va circula bine in el si de aici rezulta o lipsa a oxigenarii acestuia implicit a radacinilor, iar daca este prea mare plantele se vor desprinde din substrat) si o grosime sa zicem incepand de la 3-4cm in partea din fata a acvariului si urcand cat se poate de mult in partea din spate(pentru ca acolo vei avea plante mai mari sa zicem) sub care vei pune in prealabil un substrat(fertilizant) de plante, acesta fie se amesteca cu o parte din pietrisul tau, fie se pune sub el ,daca vrei ca plantele tale sa fie sanatoase si frumoase la fel cum ti-a recomandat si dolly iti recomand si eu, un substrat bun . Dupa cum mi s-a recomandat si mie iti recomand si eu tie, pentru ca l-am testat si sunt multumit ....cei de la JBL au o linie compelta de fertilizanti(substrat(florapol) + picaturi zilnice(ferropol24) + inca un lichid(fertilizant) ce se pune saptamanal(ferropol)) completa si destul de ieftina . In momentul in care pui fertilizanti automat vei avea nevoie si de CO
2 , lumina mai multa si asa mai departe.
despre impartitul substratului sau ce ai incercat tu sa zici acolo nu am inteles foarte bine, banuiesc ca vrei sa faci partea din spate a aacvariului cu plante si partea din fata nu ...sau ceva de genul. Sfatul meu, in cazul in care te hotarasti sa iti iei un fertilizant de substrat este sa pui pe toata suprafata acvariului, pentru ca mai tarziu nu se stie unde vei vrea sa plantezi, poate la un momentdat te vei hotara la o planta de "gazon" care si ea va avea nevoie de fertilizare...ce vei face atunci? vei umbla iar la substrat? :-)
Cat despre plantat, din ce am inteles eu din posturile tale, vrei sa aflii cum anume se introduce planta in nisip/pietris? La fel cum ti-a spus si dolly, le scoti din ghiveci/pot/legaturi, in cazul in care au radacini lungi, le scurtezi ...in cazul in care sunt prinse in plumb, le scoti plumbul apooi iei planta ...de partea de jos , daca are ...si o "infigi" in substrat ...fie cu mana, fie cu o penseta in cazul in care este vorba de plante foarte mici si foarte fine ce se pot rupe/strivi in mana
Poti merge pe un acvariu "low cost" , ce nu necesita atat de multe instalatii , fertilizanti si asa mai departe dupa metoda Dianei Walstad. Ca sa vezi despre ce vorbesc, Val a deschis subiectul
aici. Un acvariu de genul acesta am si eu in casa il poti vedea
aici dar atentie mare caci in bazinul respectiv la categoria pesti s-au facut multe greseli, asa ca iti recomand din suflet sa nu faci ca mine , ma rog tatal meu, cum este prezentat intre subpunctele 4, 5, 6, 8, 9 pentru ca vei chinui saracele vietati si nu merita.
singuru lucru care vreau sa te rog ....inainte sa dai submit, ai un buton cu
Preview ...da`i una ...reciteste ce ai scris , corecteaza daca este cazul si da`i submit dupa, astfel nu vei mai creea confuzii nu vei mai supara lume, sau nu va mai fi nevoie sa te faci idiot

:p
In restu toate cele bune si apa cristal sa ai.