[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Apa tulbure-verde????  XML
Forum Index » Apa
Author Message
grammy
Junior member

IP:

De cam o saptamana apa in acvariu a inceput sa se tulbure desi nu am intervenit in nici un fel cu elemente sau activitati ce ar putea conduce la acest fenomen.

Acuma sa va prezint si detalii despre acvariu
Prima umplere a fost facuta pe 1decembrie 2008 , a fost lasat sa se cicleze deci nu poate fi asta problema.
Capacitate 200l brut, 160-170l net
Filtrare Tetretec Ex700
Lumina 3x30w Osram 865 10 ore/zi
Fertilizare:- substart JBL Aquabasic Plus
- Ferrolpol saptamanal (doza recomandata)
- ferropol 24 (doza recomandata)
- PPS-PRO 4ml/zi
Co2 : bomba 1-1.5bule/sec Testerul de CO2 JBL mentinut in zona verde deschis
Temperatura: 26 grade celsius
Plante : Echinodorus, Bacopa Caroliniana, Didiplis Diandra, Lymnophila Aromatica, Ludwigia Arcuata, Marsilea Hirsuta, Micranthemum Micranthemoides, Pogostemon helferi, Rotala Macranda
Locatari: 19 neoni, 3 SAE, 3 ramirezi, 6-7 Red Cherry
Si iata aici pozele facute astazi

http://picasaweb.google.com/grammydr/ApaVerde#5295229456710097378
http://picasaweb.google.com/grammydr/ApaVerde#5295229474647524802
http://picasaweb.google.com/grammydr/ApaVerde#5295229490087027906

Tin sa precizez ca si deasupra se formeaza un biofilm iar bulele de oxigen ce se ridica din plante raman deasupra parca lipite in biofilm formand o crusta ceea ce impiedica o miscare a apei la suprafata. Se observa in cea de a treia poza foarte bine

Ce sa fie doar apa tulbure sau sa fie chiar pacatoasa de apa verde?
Tin sa precizez ca oarecum acest fenpomen a inceput sa apara de cand am introdus PPs-ul...poate fi din cauza lui? Sa fie cumva o supra fertilizare??
Ieri am schimbat 45l de apa si parca un pic se limpezise insa astazi situatia a revenit..
Comportamentul pestilor nu s-a schimbat deloc sunt la fel de veseli si vioi
Ce ar trebui sa fac pentru a aduce din nou apa la limpezimea initiala
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Incearca aceasta metoda. Poate te ajuta cumva.

http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=5444
Val
Magister Ludi
[Avatar]

IP:

Ca si in topicul dat de Dolly, si eu garantez ca merge cu UV-C.
In 2 zile scapi.
De asemenea se scapa la fel de bine si cu intuneric total.

Problema este ca atata timp cat nu depistezi cauza, vor continua sa iti reapara periodic.
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Io cred c-ai inceput prea repede cu fertilizarea in apa.

Poze: smilie ... Poze cu plante
Lazar Ginel
Ogar batran
[Avatar]

IP:

Ca si Porcu, cred ca te-ai grabit cu fertilizarea
Chiar prea devreme zic eu
Si tare ma tem ca nu vei scapa numa cu apa verde
Cred ca vei avea parte si de alte alge
S-ar putea sa ai o bomba acolo cu ceas
Dar sa nu i-mi fie pocita gura ,ptiu.ptiu.....
Mai redu din numarul de ore de iluminat
Incepe cu 8 ore cu pauza de 3-4 ore
Adica 4 lumina 3-4 intuneric iar 4 lumina
Si pe masura ce cresc plantele mai cresti orele de iluminat
Si incepi cu putina fertilizare
Tine-ne la curent

Ogar batrin dar.... cu miros fin
grammy
Junior member

IP:

In urma sfaturilor date de voi si a unor topicuri citite pe forum am luat decizia ca in urmatoarele 3 zile sa aplic metoda blackout....deoarece am observat ca alga este destul de sensibila..... fapt observat dimineata cand se aprind neoanele...apa fiind mult mai limpede fata de seara la stingere ...deci concluzia trasa este ca atat timp cat nu exista lumina da un pic inapoi. Sa vedem cum arata dupa 3 zile de noapte. Fertilizarea oprita , co2 oprit .
De uv nu sunt momentan bani deoarece fodul pe care il detin vreau sa il investesc intr-o butelie cu reductor....poate doar un uv de imprumut
Am sa va tin la curent cu ce se intampla...intre timp mai astept sfaturi
grammy
Junior member

IP:

Am uitat sa precizez un fapt care poate fi problema ce a cauzat acest fenomen. Chiar inainte de inceputul tulburarii am scos unele plante pt a le replanta. datorita faptului ca aveau deja radacini lungi ce ajungeau in substrat la smulgere a iesi un pic din pulberea de substrat. Dupa o discutie cu domnul Val se pare ca este "de la amoniacul rezultat din descompunerea brusca a materiilor rascolite din substrat, si, eventual, a altor varfuri de concentratii rezultate din rascolirea substratului" ceea ce ar duce la favorizarea dezvoltarii algelor prin creearea de varfuri ale concentratiei de NH4. Sper sa ma fi exprimat bine...
Va multumesc pt raspunsuri si poate reusim impreuna sa o scoatem la capat si apoi
grammy
Junior member

IP:

Domnilor dupa cum am precizat solutia aleasa in combaterea acelei ape tulbure-verzi a fost Blackout Dupa 48 de ore am aprins neoanele ca sa dau mancare la pesti si sa vad care sunt rezultatele asa ca iata cum se prezinta situatia

http://picasaweb.google.com/grammydr/ApaVerde#5296398817554718338

Eu zic ca e destul de bine, nu este limpede complet insa am de gand sa mai las cel putin 24 de ore noaptea peste acvariu. Ca efecte secundare la plante am observat doar aplecarea varfurilor si un pic parca disparitia pigmentului rosu din anumite plante. Daca pe frunze aparusera si niste puncte verzi acuma acestea sunt mult mai curate.

Astept in continuare pareri pentru a duce la bun sfarsit operatiunea.

Intentionez dupa inca 36 de ore practic vineri dimineata sa revin cu lumina, Co2 (de data asta presurizat ), si fertilizarea cu ferropol....pentru o perioada as dori sa mai aman PPS-Pro-ul...si eventual sa pun o doza mai mica.
grammy
Junior member

IP:

Domnilor nu stiu ce se intampla insa apa tulbure a revebit exact ca prima oara.....dupa circca 2 saptamani de cand rezolvasem problema.

Masurile pe care le-am luat dupa acel blackout au fost reducerea la 1ml la inceput apoi dupa 2 zile 2ml/zi de pps-pro. In rest fertilizarea cu ferropol am facut-o conform indicatiilor producatorului.
Am introdus in loc de bomba Co2 presurizat 1.5-2bule/sec
Efectul....

http://picasaweb.google.com/grammydr/Feb2009#5302670699670712162
http://picasaweb.google.com/grammydr/Feb2009#5302670731393379378
http://picasaweb.google.com/grammydr/Feb2009#5302670756140337778

Ce sa mai fac???.....ca sincer parca imi face in ciuda ...
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Val wrote:Problema este ca atata timp cat nu depistezi cauza, vor continua sa iti reapara periodic.

Daca ai reusit sa stringi bani, ia UV-C , o sa-l poti folosi orcind. Daca nu, mai incearca cu noaptea. Si de data asta nu mai fertiliza dupa ce aprinzi lumina. Stai si urmareste citeva zile ce se intimpla. Apoi, poti incerca sa fertilizezi in doze minuscule.

Poze: smilie ... Poze cu plante
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Parerea mea e ca la cati fertilizanti sunt acolo si cat de putina masa 'verde' (prea putine plante), vor apare o gramada de alge care sa se bucure de surplusuri.

Eu as creste cantitatea de lumina si as reduce fertilizarea.. E clar ca e suficienta hrana pentru plante, lumina ar creste rata de 'halit' (plantele ar consuma -> creste mai repede), si in timp, apa verde se va limpezi de la sine. Cand vezi ca se tulbura iar apa un pic, sigur s-au dat peste cap plantele (si le lipseste ceva). Remediezi -> apa limpede iar.

Adica na, nu sunt profesionist sa masor zilnic toate concentratiile si sa vad, da in principiu.. cam asa as face.
[WWW]

Forum Index » Apa
Go to: