[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Eu, si acvariile mele.  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
blackmoor
Junior member

IP:

Salutare, eu sunt Cristi, Cimpean Cristian mai exact ca vad ca se cere numele complet, alias blackmoor de pe acilea.
Sunt acvarist de prim aprilie-mai 2008, si bineinteles, ca majoritatea, am inceput cu carasei si putini litri.
de atunci am invatat cate ceva elementar, foarte putin in comparatie cu subiectul vast, si acum ma descurc sa-mi intretin acvariile. M-au ajutat sa invat forumurile straine, 1-2 de pe la noi, site-ul acvariu.ro a stat la baza invatarii despre ,,cu ce se mananca acvaristica'', dar ca user pe forum am aparut doar acum, cand am constientizat ca pot purta o discutie nu doar pune intrebari tipice gen ,,de ce e tulbure apa mea''
Momentan sunt in posesia a 2 acvarii, unul de 34lbrut, vechea casa a carasilor, actualmente populata cu 5guppy baietei, 2pomaceea si 3 cory, populatia este putin mare si da, e putin suprapopulat, bineinteles nu pot recomanda asta, dar cu munca multa se poate si asa.
De asemenea, caraseii inca in viata din fericire(2voalati de atunci) au primit un nou vecin, un pui de blackmoor, si locuiesc acum in 112l brut.
cei voalati ii estimez pe la 12-14 luni dar nu pot sa fiu sigur de asta pentru ca nu stiam varsta pe care o aveau la cumparare.
acum, cel mare are 12cm si putn, si cel mic in jur de 8, dar masurati in bazin pentru ca mi-e mila sa-i scot sa-i masor in palma.
blackmoor e pitit inca, are doar 4-5 cm
momentan acvariul are 2 filtre interne(un aquael fan3 si un boyu...nu stiu de care) dar in decurs de aproximativ o luna urmeaza sa ii instalez un filtru DIY, cu pompa actualului intern boyu. de asemenea pastrez bolborositorul, pentru bacterii pana fac externul.
lumina 18*2w si in 4-5 zile urmeaza sa suplimentez 18w, plantute nu foarte pretentioase si care rezista la fomisti:
anubias bartery
anubias nana
ludwigia
egeria
egeria densa
bacopa
echinodorus
ceraptoteris(proaspat adaugat)

decor: o buturuga si niste pietre
background: negru

poze: dupa ce dau resetul ce sta la panda si reamenajez, am sa tin un jurnal pentru a ma lauda cu coltisorul meu de natura

acvariul mic:
populatia deja am precizat-o
filtru intern aquael micro+bolborositor, externul nu se arata prea curand, dar undeva in orizont se vede ceva.. :-) , incalzitor de 50w, temperatura 22-23 grade, lumina: bec economic si neon de baie(spatiul si conjunctura nu a permis altceva)
plante, cam aceleasi, provizorii, urmand un reset si aici si adaugare de plante mai scunde

mancare: de toate la toti dintre ei

curand, cand bugetul o permite incep cu reproducerea unei linii proprii de guppy

si, ce uitasem sa zic, co2 in ambele acvarii din bomba cu diferite improvizatii, momentan eficiente, de dizolvare
Sesmar
POKEMBER
[Avatar]

IP:

Bine ai venit !

865
[Yahoo!]
andras
Senior member
[Avatar]

IP:

Acvarii fara alge.
Bune ai venit la bord.

galeria mea
[Email] [WWW]
LUPmic
Senior member

IP:

Bun venit si abia astept sa vad si eu filtrul ala extern DIY
[Email] [Yahoo!]
blackmoor
Junior member

IP:

ms andras de urare, foarte inspirata, sper sa se si indeplineasca :-)
ms si pt salutari la restul
@adrian, filtrul..hm, cam o luna mai dureaza, am sa pozez piesa cu piesa, bucatica cu bucatica, moment cu moment pana e functionabil.
dupa ce dau reset ma laud si cu poze, momentan nu am cu ce sa ma laud
kinderu
Member
[Avatar]

IP:

Bine ai venit......bine ne-ai gasit...........

Poze Africani

Viata a inceput in apa!

Forum Index » Despre noi
Go to: