[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Numarator de bule!!  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
Sorin18_my
Senior member
[Avatar]

IP:

Vrau sa imi fac un alt numarator de bule dintr-o seringa de 5 ml. E mica ?
Si as vrea sa va intreb cam cate bule pe sec. ar trebuie sa imi iasa la un acvariu de 86L destul de plantat?

Tot raul spre bine.
[Email] [WWW]
Araldq
Senior member
[Avatar]

IP:

nu e prea mica. ca numar de bule..pai corect ar fi sa masori ph-ul si kh-ul si sa calzulezi, ochiometric..1-2.

Be what you will, You are destiny!
[Email] [Yahoo!]
AOL
Member
[Avatar]

IP:

Aceeasi intrebare o am si eu: la un acvariu de cu 220 litri de apa in el cate bule ar trebuie sa iasa?? Mentionez ca tot CO2 se dizolva in apa.
Sorin18_my
Senior member
[Avatar]

IP:

Gata, am reusit sa confectionez un numarator de bule cu seringa de 5 ml si am 3.5 bule pe sec . Stiu ca e cam mult dar o sa mai reduc din el cam pana la 2 bule pe secunda.
Aol depinde si ce fel de numarator de bule ai ca la unele, bulele ies mai mici.(la mine) .

Tot raul spre bine.
[Email] [WWW]
Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

Mai fratilor, CO2-ul nu se baga la numar de bule Nu exista formula care sa spuna la X litri de apa bagi N bule/minut :o
Se baga codoi pana iti ajunge PH-ul la cat vrei (masurat cu testere si urmarit o perioada de reglare si stabilizare PH - 1-2 saptamani, cu schimburi de apa, etc). Dupa aia ca sa urmaresti sa mentii cantitatea de CO2 constanta numeri bulele si mentii cantitatea de CO2. DAR asta doar ca daca mentii conditiile initiale... Atentie: asta nu va scuteste de necesitatea de a mai face teste din cand in cand... prin conditii initiale intra si plantele care daca vor creste si se vor inmultii pot consuma mai mult CO2, daca schimbati iluminatul se schimba conditiile de asimilare a carbonului => alt regim ...

Va rog sa nu mai dati sfaturi de genul "baga 2 bule pe secunda ca merge"
AOL
Member
[Avatar]

IP:

Eu mi-am luat CO2 tester. Pt 400 mi cat a costat merita, te scapa de numaratori de bule si restul frectiilor. Salutari!
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

AOL wrote:Eu mi-am luat CO2 tester. pentru 400 mi cat a costat merita, te scapa de numaratori de bule si restul frectiilor.
Sint de acord ca-si merita banii, da' nu vad cum te scapa de numaratoru' de bule .

Poze: smilie ... Poze cu plante

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: