[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Pompa-filtru cu UV ?????  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
siracan
Junior member
[Avatar]

IP:

Va salut si bine v-am gasit!
Am o mica nedumerire....,in ZooMania am gasit un filtru cu UV...,sau asa se lauda producatorul pe ambalaj.Am demontat-o si am gasit in constructia ei,pe langa clasicul filtru cu burete si banala pompa ,doua led-uri (montate pe traseul apei in pompa) de o culoare ...albastra,sau...UV ????????
Pretul este de 110 Ron...
Si acum nedumerirea mea : sa fie 'adevarata' ?Merita banii ?
Stiu ca nu m-am 'prezentat' cu destule informatii despre produs,dar nu-mi vine sa cred ca doua led-uri mititele pot face jobu-l UV in acvariu !
Ce ziceti?
[Email] [Yahoo!]
Lofty
De-al casei
[Avatar]
IP:

Ai postat de doua ori acelasi lucru, am lasat eu un singur post.

Cat despre filtru, mai retii numele producatorului?
Mie mi se pare putin probabil sa-si faca bine treaba legata de UV...
Ce debit avea? (cu alte cuvinte: ce debit e considerat de acel producator ca fiind potrivit celor doua leduri? )

Dupla & Dennerle - 360 l si Malawi - 550 l
blackmoor
Junior member

IP:

ca e UV e posibil, ca e UV-C mai mult ca sigur marsavie afacerista. si daca producatorul a zis UV si atat, tot ce e posibil sa nu fi mintit, insa UV(UV-A/UV-B) nu ajuta cu nimic in acvariu, eventual in discoteca, iar UV-C de la leduri nu prea cred. am vazut ceva de genul la niste filtre aquael, UV parea la vedere, si, UV-C strica iremediabil vederea, acum nu sunt sigur ca nu am avut interesul sa-l studiez. zic si eu ca Lofty, un nume de producator ceva?
siracan
Junior member
[Avatar]

IP:

Scuze .....
'AQUAEL UNIFILTER 1000 UV'
Intre timp am achizitionat-o.....,deja e in 'job' !
Sper sa fie ceva de capul ei!
Am sa v-a tin la curent...,sper sa nu fie chiar de 'doi bani' !
Salut!
[Email] [Yahoo!]
blackmoor
Junior member

IP:

exact asa erau cele de care ziceam ca le-am vazut, aquael unifiler...+modem dupa capacitate.
cand merge uv-ul poate fi observat? adica, se vede lumina respectiva?
are ceva indicatii in carte sa nu privesti spre ledurile alea aprinse? daca da, oricare din variante, inseamna ca o fi UV-C, ceea ce ai nevoie pentru alge dar mai mult ca sigur nu foarte eficient, daca insa se vede lumina de la ele, si nici macar nu scrie sa nu te uiti, e clar ca numa UV-C(unda care omoara algele nu e).
sper sa-ti foloseasca totusi, ca filtre interne mie imi plac aquaelurile, n-am folosit insa UNI pana acum.
siracan
Junior member
[Avatar]

IP:

Se vad ledurile ,dar nu am gasit nicaieri vreo atentionare despre pericolul specific UV-ului...
Daca am luat teapa.........,am sa vad in saptamana ce urmeaza.

Ciclare usoara si rapida!
[Email] [Yahoo!]
MonkY
Member
[Avatar]

IP:

Presupun ca este acest filtru: https://sklep.aquael.pl/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=10001&storeId=10001&productId=17019&langId=-1&parent_category_rn=10591 . Vad ca e specificat mare ca este UV-C, insa UV-C cu leduri pana acum n-am auzit/vazut. Culmea este ca pe cutie este trecut UV-C dar pe site e specificat "UV LED". Intrucat nu vad la piese de schimb pe site alte LED-uri sau lampi, tind sa cred ca sunt banalele LED-uri de "discoteca", avand in vedere ca lampile UV-C au durata de viata destul de mica. E doar o opinie, sper sa fie ok pentru acvariul tau. Bafta !
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Chestia aia n-are cum sa aiba efect sterilizator, e lipsita de protectie.

Poze: smilie ... Poze cu plante
siracan
Junior member
[Avatar]

IP:

Au trecut doua zile...,nu vad nici un efect...
Am redus debitul pompei,poate...poate... (ideea este ca apa sa 'stea' mai mult in fata led-urilor... doar...doar... se v-a 'steriliza'...)

[Email] [Yahoo!]
blackmoor
Junior member

IP:

imi pare rau ca sunt cobe', si am limba rea, dar imi imaginam ca nu e mare lucru de el. e ce sa-i faci, trebe sa scoata si ei bani de pe ceva, s-or fi gandit ca daca da lumina violet, gata, e bun ca sterilizator ultraviolet
serios acum, daca se vede lumina, fie pun in pericol pe cei care ii folosesc, dar fiind firma de un oarecare renume, si o oarecare raspandire nu as zice, fie e doar sub pretextul ca,, ar putea ajuta, nu poate sa daunaze'' fara o garantie certa, aprobata ca ajuta, chiar in cel mai mic procent.
oricum, ca filtru intern mie imi place, macar atat sa folosesti din el.
MonkY
Member
[Avatar]

IP:

siracan wrote:Au trecut doua zile...,nu vad nici un efect...
Am redus debitul pompei,poate...poate... (ideea este ca apa sa 'stea' mai mult in fata led-urilor... doar...doar... se v-a 'steriliza'...)

Siracan: depinde si ce efect te asteptai sa aiba. Nici macar un filtru UV-C dedicat sa nu crezi ca ar fi facut cine stie ce minuni. Din cate am observat un UV-C este extraordinar de eficient pentru asa numita "apa verde", pe care o face cristal in 24h (depinde si de cat de puternic e UV-C si capacitatea pompei sau marimea bazinului).

In rest, poate anumite "puncte albe" sa dispara incet incet. Mai important e la nivel micro, omorand diversi virusi si bacterii.

Are si puncte negative insa sa stii. Daca ai acvariu plantat, s-ar putea sa te trezesti ca iti dispare Fe (Fierul) din apa in ritm ametitor. Eu folosesc un 9W la 240L aproximativ 4-5 ore pe noapte si nu am vazut acest lucru, insa am citit cum la multi useri se intampla asta.

Bafta !
siracan
Junior member
[Avatar]

IP:

Faceam si eu' haz de necaz'....

[Email] [Yahoo!]
alexnbv
Membru de baza

IP:

Salutare tuturor,
Sper sa nu postez gresit intreabrea mea...
Acum o saptamana am inceput sa imi amenajez primul acvariu, binenteles dupa ce am trecut prin majoritatea topicurilor dedicate incepatorilor de pe acest forum.
- Bazinul este de 120l;
- Filtru extern Eheim Professionel I 2222;
- Iluminare - 2* PHILIPS Aquarelle - 18W - 10h/zi;
- Incalzitor;
- Sterilizator UV JBL - 5W;
- Cateva plante(la care nu stiu denumirea);
Acum acvariul este in perioada de ciclare ptr urmatoarele 2 sapt. Eu folosesc filtrul UV zilnic timp de 6 ore, problema este ca nu stiu daca acest lucru este recomandat in perioada de ciclare si ce efecte are?
[Yahoo!]
MonkY
Member
[Avatar]

IP:

alexnbv: este recomandat sa NU folosesti UV-C in perioada de ciclare. Asteapta sa se incheie ciclul azotului si sa se formeze bacteriile cum trebuie in filtru, substrat, etc...

Si chiar si dupa aceea, nu iti recomand sa-l folosesti non-stop. Cum sa zic, nici tie nu cred ca ti-ar place sa traiesti intr-un mediu steril, ca intr-un spital. Mai ales ca, asa cum am zis mai sus, UV-C desface Fe (fierul) din apa de zici ca nu e adevarat. Fier care este mai mult decat necesar plantelor pentru a efectua fotosinteza.

Bafta !

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: