[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Sunt incepator in ale forumului !  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
catalos
Senior member
[Avatar]

IP:

Am un acvariu mp aquapro de 63 litri, echipat cu un filtru intern aquaball (EHEIM), si incalzitor JÄGER (tot EHEIM).
Ca specii de pesti am in speta mai mult vivipari:

pereche platy, pereche molinezi negri din specia balon, pereche molinezi albi veliferi, 2 perechi goupi, pereche xipho verde(specia cu innotatoare negre), 2 sanitari albi, doi din aceea maro de seamana cu puiul de somotei, si doi tetrazoma, care nu inteleg de ce se alearga toata ziua prin acvariu.
Mai am si 3 melci din aceea portocalii.

Ca plante, am o singura planta naturala (nu ma pricep inca cum se numeste) si inca 4 artificiale.

Cum am mentionat si in topic, sunt un incepator.Nu stiu sa va spun ce substrat am in acvariu, dar este un pietris mic (nu shtiu a aproxima dimensiunea lui).Nu stiu sa va spun nici ce lampa este aceasta situata pe capacul acvariului, sau ce putere are, nici macar dimensiunea tubului nu am masurat-o inca.

Am nevoie de ajutorul si sfatul vostru pentru mai multe probleme.
Mai exact ma intereseaza daca cu filtrul pe care il am eu mai am nevoi de instalatie de CO2, si daca da, ce model ar merge impreuna cu acest filtru ?
Apoi ma intereseaza daca careva dintre dvstra are plante de substrat, de vanzare, chiar si de suprafata (plante cu aspect placut privirii-care sa fie ok din toate punctele de vedere in acest acvariu), evident la preturi cat mai rezonabile, sau daca careva dintre dvstra doneaza plante.

Urmatoarea problema ar fi cu acest fertilizant de care tot citesc aici si nu inteleg mai nimic.Ce substrat trebuie sa fie in acest acvariu al meu, pentru a convietui laolalta si plantele si pestii si melcii?Cum se aplica acest fertilizant? Ce este el de fapt ?

Nelamuriri probabil ka ar mai fi multe dar nu imi vin acuma in kap.Sincer mi-ar place si mie sa particip la intruniri organizate de forumisti (evident daca e loc si pentru incepatori ca mine), sa ascult in stanga si in dreapta, "sa fur" meserie, si de ce nu sa dau si eu o sticla de beutura, ca doar sunt "virgin" in acvaristica si trebuiesc udat.

In speranta ca ma veti ierta, (probabil ca problemele mele le-au ma expus si altii, dar cum eu is incepator si nu stiu sa cotrobai prin forum) pentru toate aceste randuri, va doresc tot binele din lume, si ma retrag incet si sigur precum un cadilac.

Respect si consideratiune pentru voi, si pentru ceea ce faceti pentru noi.
[/img][/b]

Ar mai fi ceva......nu stiu sa pun o poza pt userul meu, si nici sa atasez o poza pt a putea fi vazuta de alti useri
[Yahoo!]
catalos
Senior member
[Avatar]

IP:

Stiti careva vre-un magazin de profil acvaristica (despre care eu am auzit din gura cuiva ca ar fi printre cele mai tari magazine de acest gen din romania) care sa fie situat in zona Mihai Bravu?

Am cautat prin zona aproximativ 2 ore, si va jur ca nu am gasit nimic, si plus de asta, pe cine intrebam despre asa ceva ma privea de parca as fi cazut din alta lume.
Stiti cumva adresa ceva, numar de telefon, sau numele magazinului ??
[Yahoo!]
Sesmar
POKEMBER
[Avatar]

IP:

Ai deschis deja acest topic....nu trebuie sa deschizi inca un topic in care ai dat copy/ paste la ce ai scris aici si sa-i schimbi doar titlul. Ti-am sters celalalt topic.
Este sambata dimineata si lumea poate inca doarme. Te asigur ca vei primi ajutorul pe care-l ceri.

catalos wrote:Stiti careva vreun magazin de profil acvaristica (despre care eu am auzit din gura cuiva ca ar fi printre cele mai tari magazine de acest gen din romania) care sa fie situat in zona Mihai Bravu?

Am cautat prin zona aproximativ 2 ore, si va jur ca nu am gasit nimic, si plus de asta, pe cine intrebam despre asa ceva ma privea de parca as fi cazut din alta lume.
Stiti cumva adresa ceva, numar de telefon, sau numele magazinului ??

www.reef.ro - situat la Piata Muncii
Iar aici ai adresa si numerele de telefon

865
[Yahoo!]
LUPmic
Senior member

IP:

Bine ai venit !!
S-o luam pe rand , citeste aici http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=220si http://www.acvariu.ro/content/view/78/29/ si http://www.acvariu.ro/content/view/78/29/.

Substrat cel mai probabil nu ai, lampa(tubul) poti vedea prin ridicarea capacului si citesti pe tub.(mare grija , mai bine il scoti din priza)

Daca renunti la plantele de plastic( te sfatuiesc s-o faci) si pui naturale o sa ai, asta in functie si de cat de pretentioase vor fi vei avea nevoie de CO2.
Plante de cumparat vezi la "Vanzari" sau la "Donatii"(atentie nu se posteaza cereri de donatii).
Fertilizantii sunt de mai multe feluri, in functie de ce nevoi au plantele.Daca vrei sa pui substrat fertil mai vorbim.

Pentru poze http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=206.

Si incearca funtia "Search"
[Email] [Yahoo!]
catalos
Senior member
[Avatar]

IP:

se poate inchide

multumesc pt gazduire
[Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: