[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Cel mai mic botia disponibil in Ro  XML
Forum Index » Catfish
Author Message
dozer
Member
[Avatar]

IP:

Salut,

Care e varianta de botia care creste cel mai putin si care se gaseste si pe la noi?
Sunt interesat de botia pt a tine populatia de melci sub control dar si pt ca-mi plac. De aia nu vreau sa fiu nevoit in cateva luni sa-i dau pt ca au crescut prea mari.
Ii voi tine intr-un acvariu de 250 litri.
Ceva sugestii?
[WWW]
Daniel32
Junior member

IP:

Ai incercat si Platydoras costatus? Efect garantat...eu chiar am vrut sa tin un melc doi pentru decor. In acest context am luat un Pomacea bridgesi aproape cat o minge de ping-pong. M-am gandit ca dimensiunea il va salva. Dupa o saptamana, intr-o dimineata i-am gasit doar carcasa, asta dupa ce seara l-am vazut voios si plimbaret pe buturugi. Nu stiu daca toti Platydoras costatus sunt asa de eficienti...ai mei sunt adevarati ucigasi de melci. Pe deasupra sunt relativ mici ca pesti, nu sunt mofturosi la mancare si daca nu vrei sa-i vezi ....nu-i vezi cu saptamanile.
dozer
Member
[Avatar]

IP:

Pestele e interesant, nimic de zis, dar in ceea ce priveste dimensiunea, nu sunt tocmai mici... din ce vad pe net cresc pana la 24 cm.
Botia YO-YO ati vazut pe undeva? Inteleg ca nu cresc mai mari de 15 cm si i-am vazut cu ochii mei ca "se ocupa" de melci.
[WWW]
catalinbgs
Junior member
[Avatar]

IP:

salut,
iti recomand tot un melc care mananca melci, Anentome helena.
face treaba
[WWW]
MonkY
Member
[Avatar]

IP:

Nu stiu daca acestia pe care-i am eu sunt cei mai mici Botia (cred ca YoYo sunt un pic mai mici) insa iti recomand Botia Kubotai fara rezerve. Sunt de neclintit in ce priveste melcii si alte mici vietati care apar prin preajma. Ca sa nu mai zic ca sunt buni pesti de tinut sub control populatia, atunci cand vine vorba de icre. In plus sunt super activi si nu scapa nici-o planta de curatat (sunt haiosi foc cand ii vezi facand pe Cliffhangers pe vre-o planta de suprafata). Din pacate eu am doar 2. Si desi stau impreuna, am inteles ca e recomandat sa ai un card mai maricel, ca sa le vezi adevaratele manifestari (dansuri, harjoneli, etc).

Detalii aici si un filmulet aici.

Forum Index » Catfish
Go to: