[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Incepator  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
knighttt
Junior member
[Avatar]

IP:

Salut,
Iaca incerc si eu sa ma introduc in clubul celor care au ca hobby acvaristica.
Am fost acum vreo saptamana in Hornbach si m-a fermecat zona de acvaristica, asa ca m-am facut cu un bazin de 54l cu filtru intern, incalzitor, termometru si capac cu 1 neon de 15W (daylight 765).
...asa ca incep sa ma informez si intre timp imi fac si cadrul pe care voi pune bazinul.
Caut idei de plante, pesti, peisagistica si cum am o intrebare o voi lansa.

Toate bune!

Inca nu m-am apucat de ciclat acvariul (astept podiumul pentru bazin) dar am inceput sa caut plante.
Din cate am inteles, indicate ar fi Ciratopteris sau Hygrophila (consuma multi nitriti). De unde as putea ca procur? Prisoseste cuiva vreo plantutza?
Dupa ce il stabilizez as vrea sa incerc si alte tipuri de plante mai estetice si din cauza asta nu as vrea sa investesc prea mult in prima faza.

Multumesc!
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Bine ai venit, fix asa am inceput si eu
[WWW]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

knighttt wrote:Salut,
Iaca incerc si eu sa ma introduc in clubul celor care au ca hobby acvaristica.
Am fost acum vreo saptamana in Hornbach si m-a fermecat zona de acvaristica, asa ca m-am facut cu un bazin de 54l cu filtru intern, incalzitor, termometru si capac cu 1 neon de 15W (daylight 765).
...asa ca incep sa ma informez si intre timp imi fac si cadrul pe care voi pune bazinul.
Caut idei de plante, pesti, peisagistica si cum am o intrebare o voi lansa.

Toate bune!

Bine ai venit!

Si daca tot esti pus pe studiat, ia de citeste urmatoarele articole: Despre volumul acvariului si numarul pestilor; Ghidul incepatorului; Ciclul azotului

Succes!
kinderu
Member
[Avatar]

IP:

Bine ai venit....

Poze Africani

Viata a inceput in apa!
knighttt
Junior member
[Avatar]

IP:

revin dupa o pauza de mai bine de o luna in care am asteptat suportul de acvariu. .
In sfarsit marti a fost gata si fiindca imi era clar cum va fi peisajul am dat drumul la treaba.
Cum n-am 5 galeti de apa in casa (54l) :-) am pus apa direct de la robinet si am lasat-o in acvariu sa se declorineze, seara urmatoare punand si plantele (cabomba, anubias nana si parvula). Pe duminica o sa fac un schimb de 10-15% apa si tot atunci o sa incep si un program de 3-4 ore de lumina (1x15W AquaGlow). Trebuie sa imi mai cumpar ceva plante, de preferat fiind ceva gen gazon pentru partea din dreapta. Astept sugestii....

Pesti, mai astept, optand pentru neoni (cati recomandati?) si pentru partea de "sanitari" as lua niste creveti (red cherry) si unu-doi melcusori(neritina natalensis )
Va tin la curent cu evolutia!

http://picasaweb.google.com/neacsucs/Acvariu#

Forum Index » Despre noi
Go to: