[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
am nevoie urgenta de ajutor  XML
Forum Index » Cyprinidae
Author Message
rasnoveanu
Junior member

IP:

am pus tetrazona la depus intr-un acvariu de 37 de litri care l-am impartit in 3 si nu am reusit nimic
din pacate mi-a murit o femela asa ca am decis sa las numai o pereche la depus in tot acvariul si celalte perechi(cate 1 femela si 2 barbati) sa-i mut inapoi in acvariul comun
de atunci au inceput problemele pentru ca au inceput sa inoate la suprafata iar un mascul a murit si altul da semne ca la fel va pati, nu stiu ce sa le fac
, disper, asa probabil ca imi vor murii toti pesti in ritmul asta si nam idee de ce?
ceva ideei daca se poate?

imposibil sa te simti rau si sa ai ganduri bune
[Email] [Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

rasnoveanu wrote:am pus tetrazona la depus intr-un acvariu de 37 de litri care l-am impartit in 3 si nu am reusit nimic
din pacate mi-a murit o femela asa ca am decis sa las numai o pereche la depus in tot acvariul si celalte perechi(cate 1 femela si 2 barbati) sa-i mut inapoi in acvariul comun
de atunci au inceput problemele pentru ca au inceput sa inoate la suprafata iar un mascul a murit si altul da semne ca la fel va pati, nu stiu ce sa le fac
, disper, asa probabil ca imi vor murii toti pesti in ritmul asta si nam idee de ce?
ceva ideei daca se poate?

Puntius tetrazona.

Puntius tetrazona1.
rasnoveanu
Junior member

IP:

din pacate mi-au murit 6 din 9 din cei care i-am pus la inmultit

problema a fost probabil ca acel acvariu nu era ciclat sau de la plasa de izolatii ca altfel nu imi explic

[Email] [Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

rasnoveanu wrote:din pacate mi-au murit 6 din 9 din cei care i-am pus la inmultit

problema a fost probabil k acel acvariu nu era ciclat sau de la plasa de izolatii ca altfel nu imi explic

Acvariul neciclat - in mod sigur. Daca tot iti doresti sa inmultesti o specie de pesti, indiferent care ar fi aceea, trebuie sa fi in permanenta pregatit.

Daca era de vina plasa, dispareau icrele. Parintii le devoreaza cu ferocitate.

Dar incearca sa vezi si partea buna a lucrurilor - ai mai capatat ceva experienta. Asa se invata - din greseli. Tu crezi ca toti cei aflati pe acest forum sunt asi in ale acvaristicii??? No way! Dar invatam unii de la altii.
rasnoveanu
Junior member

IP:

Daca era de vina plasa, dispareau icrele. Parintii le devoreaza cu ferocitate.

cand am zis ca plasa ar putea fi problema ma refeream la faptul ca s-ar
putea sa fie toxica ( plasa pentru izolatii)

ms pentru incurajari si de sfaturi

[Email] [Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

rasnoveanu wrote:cand am zis ca plasa ar putea fi problema ma refeream la faptul ca s-ar
putea sa fie toxica ( plasa pentru izolatii)

ms pentru incurajari si de sfaturi

Incearca pe viitor cu plase din nylon. Vei avea mai mult succes, vei vedea! :-)
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

La cit timp dupa ce i-ai pus in acvariu de reproducere au murit?

Poze: smilie ... Poze cu plante
rasnoveanu
Junior member

IP:

pai sera i-am pus pe la 7, noaptea pe la 3 m-am trezit si in partea unde era pompa de aer se formase un strat gros de bule care nu s-au spar decat cand am suflat in ele, iar dimineata pe la 12 am vazut o femela moarta asa ca am decis sa-i pun inapoi in acvariu in care traiau inainte si in cateva ore au murit, asa unu dupa altul( nu mai aveu forta si echilibru, stateau la suprafata adica se purtau ca si cum ar avea ceva la cap)

[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Nu mureau asa repede din cauza neciclarii. S-au intoxicat cu ceva.

rasnoveanu
Junior member

IP:

e posibil sa fie si de la betele cu care am facut rama pt plasa de fund, din lemn de stejar sau fag pe care nu le-am fiert, dar nu cred

raman la parerea ca sau intoxicat de la plasa de izolatii, care am inteles ca are un fel de aracet

daca era de la ciclare probabil ca isi reveneau cand i-am bagat inapoi in acvariul mare

[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Ce intelegi prin plasa de izolatii? Aceea din fibra de sticla cu care se realizeaza tencuirea polistirenului? S-ar putea sa nu fie ok, deoarece are niste fibre foarte mici si subtiri care s-ar putea sa provoace neplaceri

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

rasnoveanu wrote:e posibil sa fie si de la betele cu care am facut rama pentru plasa de fund, din lemn de stejar sau fag pe care nu le-am fiert, dar nu cred

raman la parerea ca sau intoxicat de la plasa de izolatii, care am inteles ca are un fel de aracet

Lemnele nu puteau fi toxice . Aproape sigur plasa e vinovata.

rasnoveanu
Junior member

IP:

Ce intelegi prin plasa de izolatii? Aceea din fibra de sticla cu care se realizeaza tencuirea polistirenului? S-ar putea sa nu fie ok, deoarece are niste fibre foarte mici si subtiri care s-ar putea sa provoace neplaceri

da la ea ma refer, sunt sigur ca nu din cauza texturii ei am avut probleme, ci din cauza substantelor pe care le contine

si totusi ar putea fi din cauza texturii deoarece surioara mea nush cum sa jucat cu ea mai demult si i sa iritat pielea din aceasta cauza

asa ca "nu folositi plasa pentru izolatii in acvaristica"

[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Cyprinidae
Go to: