[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Interviu cu cistigatorul  XML
Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Author Message
Lazar Ginel
Ogar batran
[Avatar]

IP:

Va prezint un interviu cu castigatorul de anul acesta
La categoria acvarii medii
Concluziile le trageti singuri
http://www.aquascapingworld.com/magazine/April-2008/Magazine/Interview-with-Peter-Kirwan.html

Ogar batrin dar.... cu miros fin
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

lazarginel wrote:Va prezint un interviu cu castigatorul de anul acesta
La categoria acvarii medii
Concluziile le trageti singuri
http://www.aquascapingworld.com/magazine/April-2008/Magazine/Interview-with-Peter-Kirwan.html

Nice..."o fotografie a Alpilor primavara"... Si asta numeste el "the art of aquascaping"...No comment. Dar voi avea grija a nu calc pe acolo decit in sezonul de ski.
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Super fain multumesc pt link lazarginel.

Omul sincer si fara aere cat de bun e el. Insista ca s-a chinuit, ca a incercat o gramada de variante, a muncit deci. Si imi place ca e sincer si ca spune ca priveste altfel natura, de cand s-a apucat de acvaristica. Chapeau! Plantele cresc oricum, important este impactul vizual al privitorului.

Probabil si acvaristica va deveni la un moment dat ce a devenit si pentru pictura. Modernism, cubism, iluzionism etc

Revenind, imi place ca am vazut si etapele intermediare ale acvariului. Cel mai dificil pentru el acum va fi probabil sa-si schimbe tiparul (adica sa incerce ceva radical diferit). Sper sa incerce totusi si lucruri noi... [si presupun ca la anul multi se vor grabi sa incerce si aceasta solutie a lui].
[WWW]
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Beneficiez de acest nou tpoic tangential concursului AGA 2008 pentru a-mi exprima din nou nedumerirea...poate ma mai lamuriti inca o data, inainte de a-mi face si eu un micutz acvariu plantat
Deci, am gasit pe net 3 definitii ptr notiunea de aquascaping. Iata-le:

The artistic arrangement of plants, rocks and driftwood to create a harmonious, aesthetically pleasing display in an aquarium.
www.aquariumfishwonders.com/aquarium-supplies/what-are-the-common-aquarium-terms-you-need-to-know-part-1/

The arranging or decorating of an aquarium with ornaments and rocks such as plants (live or plastic), driftwood, ceramic decorations and rocks.
kb.marinedepot.com/article.aspx

Aquascaping is an art form enjoyed by aquarium enthusiasts around the world. It entails arranging aquatic plants in an aesthetically pleasing ...
en.wikipedia.org/wiki/Aquascaping

Dupa cum se vede, nici una nu precizeaza cat de natural, de adecvat trebuie sa fie acel peisaj mediului subacvatic. Deci, practic am vazut pana acum un pomicel cu cararuie, am vazut cascada, iar acum vedem un peisaj din Alpi...in acvarii. Asta inseamna aquascaping??? Aviz amatorilor clujeni...fac o poza din departare Cheilor Turzii si o reproduc in acvariu....cine se baga? Poate luam AGA la anu'.
Adica juriul ala e impresionat doar de acea reproducere...partea de natural nu-l intereseaza chiar deloc??? Ca sunt si acvarii frumoase in concursul asta, acvarii plantate in care se regasesc si elementele naturalului....Sau, mai bine facem un Grand Canion...poate da bine la juriu. Pe mine ma dezamagesc aceste acvarii. Sau nu inteleg eu fenomenul. Dar chiar asa, total rupte de realitatea mediului subacvatic, par de-a dreptul inacceptabile.
Asa ca, celor dintre noi care au acvarii super-adevarate, gen Intros, Porcu, Lofty si ce am mai vazut prin galerie....nu va faceti sange rau participand la AGA daca nu aveti vreo cascada, potecuta sau macar un cuib de barza in acvariu.
[Email]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

minnardy wrote:Beneficiez de acest nou tpoic tangential concursului AGA 2008 pentru a-mi exprima din nou nedumerirea...poate ma mai lamuriti inca o data, inainte de a-mi face si eu un micutz acvariu plantat
Deci, am gasit pe net 3 definitii ptr notiunea de aquascaping. Iata-le:

The artistic arrangement of plants, rocks and driftwood to create a harmonious, aesthetically pleasing display in an aquarium.
www.aquariumfishwonders.com/aquarium-supplies/what-are-the-common-aquarium-terms-you-need-to-know-part-1/

The arranging or decorating of an aquarium with ornaments and rocks such as plants (live or plastic), driftwood, ceramic decorations and rocks.
kb.marinedepot.com/article.aspx

Aquascaping is an art form enjoyed by aquarium enthusiasts around the world. It entails arranging aquatic plants in an aesthetically pleasing ...
en.wikipedia.org/wiki/Aquascaping

Dupa cum se vede, nici una nu precizeaza cat de natural, de adecvat trebuie sa fie acel peisaj mediului subacvatic. Deci, practic am vazut pana acum un pomicel cu cararuie, am vazut cascada, iar acum vedem un peisaj din Alpi...in acvarii. Asta inseamna aquascaping??? Aviz amatorilor clujeni...fac o poza din departare Cheilor Turzii si o reproduc in acvariu....cine se baga? Poate luam AGA la anu'.
Adica juriul ala e impresionat doar de acea reproducere...partea de natural nu-l intereseaza chiar deloc??? Ca sunt si acvarii frumoase in concursul asta, acvarii plantate in care se regasesc si elementele naturalului....Sau, mai bine facem un Grand Canion...poate da bine la juriu. Pe mine ma dezamagesc aceste acvarii. Sau nu inteleg eu fenomenul. Dar chiar asa, total rupte de realitatea mediului subacvatic, par de-a dreptul inacceptabile.
Asa ca, celor dintre noi care au acvarii super-adevarate, gen Intros, Porcu, Lofty si ce am mai vazut prin galerie....nu va faceti sange rau participand la AGA daca nu aveti vreo cascada, potecuta sau macar un cuib de barza in acvariu.

Nu pot sa nu fiu de acord cu tine. De altfel, eu mi-am exprimat primul parerea. Daca vor iluzionism...de ce sa nu il cheme pe David Copperfield? Si atunci sa vezi aquascaping.
mosu
Administrator
[Avatar]

IP:

Eu nu sunt deacord cu voi.

Evident ca nu zice nimeni ca la concursul de aquascaping AGA se folosesc numai moda asta noua cu natural aquarium.
Nu cadeti in gresala in care am cazut eu si cu Sandu cand la interviue-uile pt castigatori am intrebat daca cred ca asta e tendinta si ca din cauza asta nu mai castiga alte bazine. Si unul dintre omushori a raspuns ca da, asta e tendintza, dar gresim, chiar bazinul lui este in stil clasic, olandez (si era premiat).

Ce sa zic, eu n-am avut dacat arareori bazin FRUMOS. Am avut de cele mai multe ori unul tiscis de plante. de tot soiul. Rezulta ce a mai greu sa faci unul placut la vedere decat unul variat dpv al nr de specii .

Si un aranjament kitch-os poate fi spectaculos, inedit..

Iti trebuie mult sange sa tii oar 3 specii de plante intr-un bazin si cu toate astea sa il faci sa arate beton. Ca si la pesti: multe specii frumoase colorate, interesante. Fiecare in parte.. toate puse laolata lasa senzatioa de ciorba.

Dar vedeti ca pomul de anul trecut nu a fost nici pe departe egalat de pomul de anul asta. Pentru ca nu mai e inedit. Este ca o copie... un fals...
[Email] [WWW]

Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Go to: