Beneficiez de acest nou tpoic tangential concursului AGA 2008 pentru a-mi exprima din nou nedumerirea...poate ma mai lamuriti inca o data, inainte de a-mi face si eu un micutz acvariu plantat
Deci, am gasit pe net 3 definitii ptr notiunea de aquascaping. Iata-le:
The artistic arrangement of plants, rocks and driftwood to create a harmonious, aesthetically pleasing display in an aquarium.
www.aquariumfishwonders.com/aquarium-supplies/what-are-the-common-aquarium-terms-you-need-to-know-part-1/
The arranging or decorating of an aquarium with ornaments and rocks such as plants (live or plastic), driftwood, ceramic decorations and rocks.
kb.marinedepot.com/article.aspx
Aquascaping is an art form enjoyed by aquarium enthusiasts around the world. It entails arranging aquatic plants in an aesthetically pleasing ...
en.wikipedia.org/wiki/Aquascaping
Dupa cum se vede, nici una nu precizeaza cat de natural, de adecvat trebuie sa fie acel peisaj mediului subacvatic. Deci, practic am vazut pana acum un pomicel cu cararuie, am vazut cascada, iar acum vedem un peisaj din Alpi...in acvarii. Asta inseamna aquascaping??? Aviz amatorilor clujeni...fac o poza din departare Cheilor Turzii si o reproduc in acvariu....cine se baga? Poate luam AGA la anu'.
Adica juriul ala e impresionat doar de acea reproducere...partea de natural nu-l intereseaza chiar deloc??? Ca sunt si acvarii frumoase in concursul asta, acvarii plantate in care se regasesc si elementele naturalului....Sau, mai bine facem un Grand Canion...poate da bine la juriu. Pe mine ma dezamagesc aceste acvarii. Sau nu inteleg eu fenomenul. Dar chiar asa, total rupte de realitatea mediului subacvatic, par de-a dreptul inacceptabile.
Asa ca, celor dintre noi care au acvarii super-adevarate, gen Intros, Porcu, Lofty si ce am mai vazut prin galerie....nu va faceti sange rau participand la AGA daca nu aveti vreo cascada, potecuta sau macar un cuib de barza in acvariu.