[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Nehotarat :(  XML
Forum Index » Nevertebrate de apa dulce
Author Message
M3rc3n4ruL
Junior member

IP:

Asa arata acvariul meu luat in seara asta

Hardware:
44L
40x37x30
Incalzitor 50W cu termostat
Resun Mini Filter
Pompa cu burete bolborositor
Bec economic 18W

Flora:
Nu cunosc denumirea plantelor

Fauna:
Cateva sute de creveti Red Cherry si un ancistrus(deocamdata)

Insa stau pe ganduri am un betta in alt acvariu si l`am bagat 30 secunde si a halit 2 creveti...neavand acum bani sa mai cumpar java moss sa pun pe o buturuga ca sa se ascunda crevetii mi`e teama sa bag betta.Si nu stiu ce sa fac sa dau betta altcuiva si sa pun pesti de talie mica cum ar fi neonii,cardinalii etc....sau sa bag betta si sa stau fara grija cateva zile ca va duce lipsa de mancare :smt005 sau mai iau 3 pui de ancistrus 2-3 pui de cory si cativa neoni?

image
image
image

Scuzati claritatea dar batea lumina de al bec

Oricum ar fi nu vreau doar creveti deoarece nu`mi aduc nici o satisfactie daca nu sunt si cativa pesti acolo :-)
[Email]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

M3rc3n4ruL wrote:Fauna:
Cateva sute de creveti Red Cherry si un ancistrus(deocamdata)

Insa stau pe ganduri am un betta in alt acvariu si l`am bagat 30 secunde si a halit 2 creveti...neavand acum bani sa mai cumpar java moss sa pun pe o buturuga ca sa se ascunda crevetii mi`e teama sa bag betta.Si nu stiu ce sa fac sa dau betta altcuiva si sa pun pesti de talie mica cum ar fi neonii,cardinalii etc....sau sa bag betta si sa stau fara grija cateva zile ca va duce lipsa de mancare :smt005 sau mai iau 3 pui de ancistrus 2-3 pui de cory si cativa neoni?

Oricum ar fi nu vreau doar creveti deoarece nu`mi aduc nici o satisfactie daca nu sunt si cativa pesti acolo :-)

Adica ai 2 acvarii pina la urma? Unul cu creveti si altul cu betta? Ca nu prea se intelege.

Daca e asa, lasa-l pe betta in acvariul in care era, iar in cel cu creveti poti introduce cca 6 neoni.

Dar te intreb si eu, asa de curiozitate, cam cite sute de creveti incap in 44l?
M3rc3n4ruL
Junior member

IP:

da am 2 acvarii dar cel in care tin betta nu`mi place ca`i dintr`o bucata(a fost turnat cred) si nu e slefuit si nu prea se vede inauntru + ca la ala nu am de unde sa`i mai pun un bec.Cat despre creveti nush cate sute sunt sunt si mari sunt si foarte multi mici
[Email]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

M3rc3n4ruL wrote:da am 2 acvarii dar cel in care tin betta nu`mi place ca`i dintr`o bucata(a fost turnat cred) si nu e slefuit si nu prea se vede inauntru + ca la ala nu am de unde sa`i mai pun un bec.Cat despre creveti nush cate sute sunt sunt si mari sunt si foarte multi mici

Betta si crevetii nu merg impreuna, asta e clar. Asa ca nu iti ramine decit sa-l donezi/vinzi. Poate faci o bucurie cuiva care isi doreste un asemenea pestisor superb! :-) Parerea mea. Decizia insa iti apartine.
M3rc3n4ruL
Junior member

IP:

Stiu ca nu merg impreuna...Insa nu stiu cum sa fac ce sa pastrez .Cu Crevetii pot sa mai bag 2-3 corry nu`i deranjeaza?Si sa bag 5 neoni normali si 5 roz
[Email]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

M3rc3n4ruL wrote:Stiu ca nu merg impreuna...Insa nu stiu cum sa fac ce sa pastrez .Cu Crevetii pot sa mai bag 2-3 corry nu`i deranjeaza?Si sa bag 5 neoni normali si 5 roz

De neoni roz nu am auzit. Si cel mai bine pentru creveti ar fi sa ii asociezi cu specii pasnice -Barbus jae, specii de tetra mici, Heterandra formosa.

Citeste articolele - mai ales cele facute Sticky -de la sectiunea "Nevertebrate de apa dulce", acolo unde iti voi muta si topicul tau.
M3rc3n4ruL
Junior member

IP:

din pacate Barbus Jae nu am vazut prin piata de animale din Iasi cat despre Heterandra formosa nu stiu ce sa zic...
[Email]
Lofty
De-al casei
[Avatar]
IP:

Haruko wrote:De neoni roz nu am auzit
Se refera la Hemigrammus Erythrozonus, dar na... unii prefera denumiri mai "descriptive".

M3rc3n4ruL wrote:Stiu ca nu merg impreuna...
Daca stii, de ce ai incercat sa o faci totusi?

M3rc3n4ruL wrote:Cu Crevetii pot sa mai bag 2-3 corry nu`i deranjeaza? Si sa bag 5 neoni normali si 5 roz
Deja ai prea multe vietuitoare pentru 40 de litri de apa (desi in poze nu se vede nici macar un crevete din alea cateva sute). Daca totusi vei baga neoni, la cate plante ai acolo te asigur ca puii de creveti nu vor avea nici o sansa.
Poti da crevetii cuiva care chiar sa se bucure de ei si pe langa ancistrusul ala, posibilitatile de populare ti se vor largi un pic.

Dupla & Dennerle - 360 l si Malawi - 550 l
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Lofty wrote:
Haruko wrote:De neoni roz nu am auzit
Se refera la Hemigrammus Erythrozonus, dar na... unii prefera denumiri mai "descriptive".

Aha. Intr-adevar, denumirile astea latinesti ne omoara. Multumesc pentru "traducere"! :-)

Crevetii nu i-am vazut nici eu. Tocmai din acest motiv il intrebasem cam cite "sute" merg tinuti in 44l. :sic:

Si nu am mai priceput nici de ce nu se vede betta in acvariu...doar pentru ca nu are bec? Iar de acvariu turnat si neslefuit...iarasi nu stiu ce sa zic. Ca doar nu o fi un cazan ruginit.

Oricum, postul e fara cap si fara coada. O fi codat si numai "cei alesi" il pot descifra.
M3rc3n4ruL
Junior member

IP:

Cand ajung acasa o sa va fac cateva poze sa vedeti cum arata "cazanul"...cat despre creveti o sa ma chinui sa fac cateva poze sa se vada...cel de la care i`am luat a spus ca sunt red cherry dar am vazut ca astia se fac de 3 cm femelele si 2,5 cm sunt masculii....dar cei mai mari la mine au vreu 2 cm...sunt foarte multi pui de 1-2 mm cum ai vrea sa`i vezi in poza?Si vreau sa mai pun plante si am o buturuga care vreau sa o imbrac in java moss doar ca acum n`am bani destui
[Email]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

M3rc3n4ruL wrote:Cand ajung acasa o sa va fac cateva poze sa vedeti cum arata "cazanul"...cat despre creveti o sa ma chinui sa fac cateva poze sa se vada...cel de la care i`am luat a spus ca sunt red cherry dar am vazut ca astia se fac de 3 cm femelele si 2,5 cm sunt masculii....dar cei mai mari la mine au vreu 2 cm...sunt foarte multi pui de 1-2 mm cum ai vrea sa`i vezi in poza?Si vreau sa mai pun plante si am o buturuga care vreau sa o imbrac in java moss doar ca acum n`am bani destui

Da' ce-ar fi daca ai folosi "cratima" si nu semnul asta "'" cabalistic? Ia incearca si-ai sa vezi ca nu e greu.

Ca plante mai poti folosi si Glossostigma elatinoides sau Cladophora, daca nu gasesti Java moss.
M3rc3n4ruL
Junior member

IP:

O sa incerc sa scriu cu cratima desi nu vad cu ce ar putea dauna forumului sau cu ce deranjeaza pe altii atata timp cat despart corect in silabe(in fine forumurile astea de acvaristica au niste reguli ciudate tare .

Uitati si pozele cu crevetii:

image
image
image
image

Aici am hranit crevetii aseara si azi dimineata cand m-am uitat era un fel de mucegai alb cum as putea scapa de el.Este daunator?Exact pe margine substratului se vede o dunga alba

image

Uite "cazanul" ruginit.Uita-te sa vezi ca nu are nici o lipitura

image
image
image
image
[Email]
Alokt
Member

IP:

In primul rand renunta la tipul acela de filtru. Daca chiar ai puiet de red chery probail pompa respectiva te va scapa de ei. Pune pe moment filtrul din acvariul turnat in acvariul cu red chery.
Nu exagera cu mancarea, mai ales daca este de calitate si provenienta indoielnica. Daca mancarea care o utilizezi are o solubilitate mare hraneste de 3 ori pe zi foarte foarte putin, daca le dai mai mult o singura data vei finaliza prin a face supa (asa arata acum).
Din cate am vazut din poze in acvariul "mare" ai foarta multa mizerie pe si intre pietricele (ca veni vorba cred ca ai granulatie prea mare).
In legatura cu pestii impreuna cu crevetii, cred ca la tine momentan nu e cazul, deoarece orice peste care are gura (iar eu nu cunosc sa existe pesti fara), va incepe sa manance la un moment dat puii de creveti (Betta in mod special), iar la tine singurul loc in care s-ar putea ascunde este filtru, dar si acesta este capat de linie pentru ei.
Nu consider ca dispui de volum destul de mare de apa ca sa te concentrezi pe mai multe lucruri, in momentul de fata ar trebui sa te concentrezi pe puietul de creveti si cand acesta va ajunge la maturitate poti sa introduci si alti pesti (in continuare te sfatuiesc sa nu pui betta nici macar atunci).
Faci niste greseli mari iar daca ai citi pe forum ai incepe sa vezi unele dintre ele, desi unii poate se exprima mai dur, o fac deoarelce le pasa.

album1, album2, album3, album4
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

M3rc3n4ruL wrote: O sa incerc sa scriu cu cratima desi nu vad cu ce ar putea dauna forumului sau cu ce deranjeaza pe altii atata timp cat despart corect in silabe(in fine forumurile astea de acvaristica au niste reguli ciudate tare .

Nu este o regula si nu dauneaza cu nimic - este doar o rugaminte. Si apoi, toata lumea scrie asa. :bpc: Iti multumesc pentru ca ai inteles asta!

M3rc3n4ruL wrote: Aici am hranit crevetii aseara si azi dimineata cand m-am uitat era un fel de mucegai alb cum as putea scapa de el.Este daunator?Exact pe margine substratului se vede o dunga alba.

La cit timp faci schimburi de apa? Lor le trebuie o apa foarte curata in permanenta si o usoara aditie de sare. Ce le dai sa manince? Si cam cit?

M3rc3n4ruL wrote: Uite "cazanul" ruginit.Uita-te sa vezi ca nu are nici o lipitura

Da, ai dreptate - e o sticla cam ciudata. Aici insa era datoria ta de a-l verifica inainte de a-l cumpara/primi etc. Dar beta cred ca sta bine acolo pentru moment. Nu vad unde este problema.

Pina faci rost de bani pentru un acvariu adevarat de 10-15l pentru betta si plante pentru creveti, lasa-i asa cum sunt. Nu te mai complica si cu alti pesti.

Succes!
M3rc3n4ruL
Junior member

IP:

@Alokt

E foarte multa mizerie deoarece ieri am luat acvariul si cel de la care am luat a zis sa nu scot substratul ca are nu stiu ce in el pentru plante(nu-mi aduc aminte acum) si nu prea am cum sa spal substratul fara sa arunc si cativa creveti.Cat despre granulatie nu e chiar asa mare au vreo 3-4 mm pietricelele

@Haruko

Deocamdata nu am facut schimb de apa deoarece e amenajat abia de ieri.Cata sare sa le pun la 40L apa?Le dau sa manace granule tetra discus.Si intradevar ieri l`am scapat cam mult.

Betta cred ca`l voi duce la vecinul meu in acvariu pina ma voi gandi ce voi face cu el
[Email]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

M3rc3n4ruL wrote: Le dau sa manace granule tetra discus.Si intradevar ieri l`am scapat cam mult.

Granule tetra discus? Nu inteleg de ce ti-ai luat creveti...chiar nu inteleg.
Daca ai fi crescut discusi, le-ai fi dat mincare pentru betta?

Shrimp Excel Food, Shrimp Wafers, Spirulina Flakes - asta e mincare pentru creveti. Inainte de a-i cumpara, de ce nu te-ai informat despe ei? Acum ai cu sutele, dar nu ai plante adecvate, jumatati de nuci de cocos, buturugi si nici macar... mincare.

Nisipul/pietrisul acea se vede de la o posta ca e foarte murdar. Iar tu ai urmat fara urma de regret sfatul unui binevoitor care a zis "ca are nu stiu ce in el pentru plante". Dar te-ai intrebat ce poate sa fie asa de nemaipomenit in substratul respectiv? Iti spun eu - ceva fertilizanti, ca diamante nu cred ca a ingropat acolo. Si fiecare magazin de acvaristica respectabil are o gama larga de asa ceva (fertilizanti adica). Iar daca vrei sa pui Java moss, nici nu ai nevoie de substrat. Mopanii erau de ajuns. Filtrul nu e potrivit. Si mai vrei si alti pesti, ca de...vrei sa ai un acvariu plin de viata.

Pacat de ei! Nu te supara pe mine - poate te judec prea aspru - dar, la prima vedere, se pare ca nu au nimerit la cineva caruia sa ii pese.

Acum, citeste macar articolele din sectiunea Nevertebrate de apa dulce, ca ai ce invata. Iar daca ai vreo intrebare, spune clar ce te framinta si vei fi ajutat.

Succes!
M3rc3n4ruL
Junior member

IP:

M-am tot gandit si voi da la schimb pe plante sau voi vinde si voi cumpara plante si o sa bag o pereche betta inca 2 pui de ancistrus si voi pastra o pereche cand se cunosc si 3 cory ...acvariul il voi mai planta si voi pune chiar si o buturuga.Acum spuneti-mi daca e bine
[Email]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

M3rc3n4ruL wrote:M-am tot gandit si voi da la schimb pe plante sau voi vinde si voi cumpara plante si o sa bag o pereche betta inca 2 pui de ancistrus si voi pastra o pereche cand se cunosc si 3 cory ...acvariul il voi mai planta si voi pune chiar si o buturuga.Acum spuneti-mi daca e bine

Si cu crevetii ce faci?
M3rc3n4ruL
Junior member

IP:

ii dau la schimb pe plante sau ii vand si cumpar plante
[Email]
Alokt
Member

IP:

De creveti ai voie sa te atingi PESTE 5 SAPTAMANI. Asta daca au crestere normala.
Banuiesc ca ai cativa adulti si o gramada de pui.
Pe moment fa urmatoarea chestie:
- Scoate orice peste ai in acvariul respectiv si pune-l altundeva.
- Schimba filtrul cu celalalt. Nu-l spala in apa de robinet dupa ce-l scoti, scoate niste apa din acvariu si spala-l acolo sau pune-l asa cum este.
- Cumpara 2 nuci de cocos, papi interiorul, fierbi coaja (printre putinele tipuri de lemn care nu se degradeaza la fierbere) si pui bucatile de coaja in acvariu.
- Cumperi niste hrana de creveti si ii hranesti cu finete.
- Incearca sa afli ce duritate ai in apa, la crustacee (mai ales in crestere) le place apa mai dura.
- Nu pot sa iti spun cata sare ai de pus acolo.
- Schimburi saptamanale de apa (20-30%), asta vine cam cat o galeata de plastic, deci poti sa lasi apa sa stea cateva zile inainte sa o pui.
- Pune dublu sau triplu tifon pe capatul furtunului (partea care o introduci in acvariu) ca sa limitezi pierderile de puiet.
- Schimburile de apa incearca sa le faci la un mod cat mai putin invaziv.

Peste 2 luni dai sau schimbi crevetii care au supravietuit cu ce doresti tu sa tii, acum daca intri la creatie iti termini tot puietul. Este clar ca ai dat-o in bara, dar fiind in viata crevetii mai poti incerca sa salvezi ceva.
Eu personal asa as proceda.

album1, album2, album3, album4

Forum Index » Nevertebrate de apa dulce
Go to: