[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Ciuperci?  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
spulberica
Member
[Avatar]

IP:

Salutare,

dupa cum spuneam mai demult mi-am suprapopulat acvariul cu pesti. Nu fac parte din categoria celor care au reusit sa-i salveze. Am ramas cu 2 sanitari acum dupa ce toti ceilalti pesti au murit in decurs de 2 zile. Pe burta si inotatoarea dorsala a celor doi black molly am vazut un puf fin, alb si destul de dens. Dupa ce am constatat decesurile, am mutat cei doi sanitari si plantele in 2 borcane mari de muraturi, i-am tratat cu Ospen, am spalat acvariul cu detergent si spirt, am fiert pietrisul, am spalat filtrul cu spirt.
Acvariul are acum 2 saptamani de cand sta la ciclat si am inceput sa-mi fac planuri pt populare. Acum vad un puf alb cu fire relativ lungi pe fulgii de mancare care plutesc prin acvariu, fulgi pe care i-am aruncat ieri in acvariu.

Este tot ciupercuta aceea draguta? Daca da, cum naiba scap de ea?

PS: revin cu poze, n-am celular cu camera foto....
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

spulberica wrote:Salutare,

dupa cum spuneam mai demult mi-am suprapopulat acvariul cu pesti. Nu fac parte din categoria celor care au reusit sa-i salveze. Am ramas cu 2 sanitari acum dupa ce toti ceilalti pesti au murit in decurs de 2 zile. Pe burta si inotatoarea dorsala a celor doi black molly am vazut un puf fin, alb si destul de dens. Dupa ce am constatat decesurile, am mutat cei doi sanitari si plantele in 2 borcane mari de muraturi, i-am tratat cu Ospen, am spalat acvariul cu detergent si spirt, am fiert pietrisul, am spalat filtrul cu spirt.
Acvariul are acum 2 saptamani de cand sta la ciclat si am inceput sa-mi fac planuri pentru populare. Acum vad un puf alb cu fire relativ lungi pe fulgii de mancare care plutesc prin acvariu, fulgi pe care i-am aruncat ieri in acvariu.

Este tot ciupercuta aceea draguta? Daca da, cum naiba scap de ea?

PS: revin cu poze, n-am celular cu camera foto....

Sa nu mai speli niciodata acvariul cu detergent!!! Acum, daca tot ai facut-o, macar l-ai clatit bine de tot?

Puful acela alb seamana cu asta - Saprolegnia? Daca asa e, vezi ca e mentionat in articol si tratamentul corespunzator.

Ia mai bine de citeste Ciclul azotului si Ghidul incepatorului, daca n-ai facut asta pina acum.
spulberica
Member
[Avatar]

IP:

Am ridicat temperatura la 34 Celsius.

Multumesc pentru :slap: sfaturi ...
spulberica
Member
[Avatar]

IP:

Am scapat de saprolegnia ridicand temperatura in acvariu . Acum toate-s OK
Aseara mi-am luat si un acvariu de carantina si inca doua vietuitoare. Sunt sper pe calea cea buna.
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

spulberica wrote:Am scapat de saprolegnia ridicand temperatura in acvariu . Acum toate-s OK
Aseara mi-am luat si un acvariu de carantina si inca doua vietuitoare. Sunt sper pe calea cea buna.

:-)

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: