Author |
Message |
adriana
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 29/10/2008 19:18:28
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
adriana
Junior member
IP:
|
Acvariu Juwel 54l.
Toate au mers bine pana acum. Dar...
Sambata tre' sa ma mut. Fireste cu tot cu acvariu. Avand in vedere ca o sa schimb si substratul si pietrisul (cel de acum e cam mare), oare ce sanse sunt sa nu moara toti pestii? O sa pastrez si o parte din apa de acum dar nu prea multa pentru ca nu am cum sa o car.
|
|
 |
calin_gherman
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 29/10/2008 19:34:44
|
calin_gherman
Ultra High Member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/182e6c2d3d78eef40e5dac7da77a748f.jpg)
IP:
|
Eu iti sugerez: ia vreo 5 canistre de apa minerala plat, din alea de 5 litri...arunci apa din ele si salvezi asa vreo 25 litri apa din acvariul tau. scoti apa, pestii, lasi putina apa la fund ca sa acopere plantele....cand esti mutata cu toate te ocupi de acvariu...daca mutarea lui nu depaseste 1 ora, hai sa zicem maxim 2, ai mari sanse sa nu ti se intample nimic...filtrul e foarte important...sa stea tot timpul in apa din acvariu. Un acvariu de 55 litri in care mai ramane substratul, ceva apa si plantele nu cred ca e foarte greu si se poate transporta cu usurinta, cu tot ce in el. Bafta maxima ! Si spune-ne dupa aia cum sta treaba.
|
|
 |
Alokt
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 29/10/2008 20:50:43
|
Alokt
Member
IP:
|
Sau, iti iei un fierbator electric de apa, dureaza 30 de secunde sa ajunga la temperatura de fierbere. In 30 de minute ai facut 50 l apa. Nu o pune direct in acvariu, o lasi in ceva oale sa se raceasca.
|
album1, album2, album3, album4 |
|
 |
calin_gherman
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 29/10/2008 21:02:10
|
calin_gherman
Ultra High Member
IP:
|
Deci, de 10 minute stau si ma intreb: ce sa faca cu apa aia incalzita / fiarta / racita???? Eu ziceam sa ia canistre ca sa aiba apa aia valoroasa din actualul acvariu, nu sa obtina rapid apa calda si declorinata. Daca e vorba de declorinare rapida, exista SERA Aqutan, cu care, dupa o ora apa se poate pune in acvariu.
|
|
 |
Alokt
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 29/10/2008 21:06:04
|
Alokt
Member
IP:
|
minnardy wrote:Deci, de 10 minute stau si ma intreb: ce sa faca cu apa aia incalzita / fiarta / racita???? Eu ziceam sa ia canistre ca sa aiba apa aia valoroasa din actualul acvariu, nu sa obtina rapid apa calda si declorinata. Daca e vorba de declorinare rapida, exista SERA Aqutan, cu care, dupa o ora apa se poate pune in acvariu.
Cand te-ai mutat ultima data? Fii serios, oricum cari ca hamalul de-ti sar ochii. Pe langa tot ce e de carat, eu personal nu as avea dedicatia necesara sa mai tarasc dupa mine canistre de apa. Clar ca apa ciclata este mult mai buna, dar exact asta este problema, caratul.
|
album1, album2, album3, album4 |
|
 |
k4r4kt3r
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 29/10/2008 21:11:35
|
k4r4kt3r
Junior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/209171081348f365bd52966.gif)
IP:
|
minnardy wrote:exista SERA Aqutan, cu care, dupa o ora apa se poate pune in acvariu.
Nu stiu unde scrie ca trebuie sa astepti o ora dupa ce pui sera aquatan. Din contra, scrie pe sticla ca transforma imediat apa de la robinet in apa buna pentru pesti. Eu in maxim 5 minute pun apa in acvariu dupa aquatan si nu am avut nici o problema pana acum. Bafta!
|
k4r4kt3r |
|
 |
calin_gherman
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 29/10/2008 21:54:05
|
calin_gherman
Ultra High Member
IP:
|
Acuma fiecare foloseste Aqutanul cum crede de cuviinta. Personal las apa cu Aqutan in ea 24 de ore inainte de a o introduce in acvariu. Si cu putina aerare si un incalzitor in ea.
Eu ma gandeam la acest protocol ptr ca Adriana era ingrijorata de soarta pestilor. Schimband integral apa din acvariu cu apa fiarta si racita are sanse de 99% sa-si decicleze complet acvariul. Nu am inteles eu bine...sa fiarba apa sau doar sa o incalzeasca....acum, recitind postul, e vorba chiar de fierbere...pai, de ce sa o fiarba???Sa inactiveze toate mineralele din ea? Sa se evapore mare parte din ele, pe langa clorul daunator, sau aceste minerale sa se lege in compusi chimici inerti???Doar o regula clara a acvaristicii spune ca nu se fierbe nimic din ce se introduce in acvariu: substrat, apa....exceptie lemnaraia, care da, se fierbe.
Acum Adriana va decide singura ce si cum face si apoi ne spune ce a iesit.
M-am mutat de 5 ori in studentie si de 4 ori dupa, dar acvariu am mutat o singura data si am pastrat apa din el, cam 50%.
|
|
 |
adriana
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 30/10/2008 08:56:04
|
adriana
Junior member
IP:
|
Ce este clar este ca sambata seara in casa din care ma mut va ramane doar acvariul. :-)
Presimt un week-end de foc! Cu siguranta o sa pastrez o parte din apa. As fi vrut sa schimb pietrisul pentru ca e cam mare si daca tot fac asta sa improsatez si substratul. O sa vad duminica (probabil ca atunci voi muta acvariul). Va tin la curent.
|
|
 |
Val
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 30/10/2008 15:02:38
|
Val
Magister Ludi
![[Avatar]](/forum/images/avatar/1029125184268d6c20095a.jpg)
IP:
|
Alokt wrote:
[...]Clar ca apa ciclata este mult mai buna, dar exact asta este problema, caratul.
Avantajul pastrarii apei din acvariu este acela ca ai o apa la aceeasi paramatri cu cea de unde ai scos pestii. Afirmatie care nu ramane adevarata prea mult timp, oricum. Parametri aia sa schimba destul de repede in lipsa electronicii care i-a tinut constanti.
Apa ciclata nu prea exista. Ciclarea o fac bacteriile care traiesc in filtru. Bine, ele de fapt traiesc pe suprafete, adica pe materialele din filtru, pe geamul acvariului, pe substrat, etc. Dar in apa intr-o foarte mica masura. Nesemnificativa.
|
|
 |
adriana
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 30/10/2008 16:18:37
|
adriana
Junior member
IP:
|
Sa inteleg ca cel mai important e sa transport filtrul in apa.
Imi va fi imposibil sa golesc, car si rearanjez acvariul intr-un timp de 2-3 ore.
Numai drumul din Militari in Berceni imi ia 45 min. Nu mai pui incarcatul si descarcatul, montarea mobilei la noua adresa etc.
O sa ma misc cat pot de repede. Sper sa am pesti rezistenti.
|
|
 |
andras
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 30/10/2008 17:45:36
|
andras
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/1057089645475cb5a7c014d.jpg)
IP:
|
Eu la mutare i-am pus intr-un bidon mare de 60l (umpluta cam 60-70%) cu apa de acvariu si apa proaspata 50/50%, am facut cu ei in jur de 200Km si i-am mai tinut cateva zile asa pana ne-am asezat, au rezistat cu brio.
Sa ai grija la temperatura si daca ii ti mai mult asa pune si o pompa de aer cu burete la ei. N-o sa pateasca nimic.
|
galeria mea |
|
 |
Porcu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 31/10/2008 08:37:19
|
Porcu
Faraonu'
![[Avatar]](/forum/images/avatar/506111854018ad6fd51f0.jpg)
IP:
|
adriana wrote:Sa inteleg ca cel mai important e sa transport filtrul in apa.
Da. Scoate buretii din filtru si pune-i doar pe ei intr-o galeata cu apa, fiind in spatiu deschis, bacteriile nu se vor sufoca  . Daca lasi buretii in filtru, sint sanse mai mari sa se sufoce bacteriile. Daca-s foarte-foarte murdari, spala-i usor, sa mai arunci din murdarie da' sa nu extermini toate bacteriile.
Cui cit mai multa apa poti lua cu tine cu atit e mai bine  .
|
Poze: ... Poze cu plante |
|
 |
adriana
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 06/11/2008 10:28:35
|
adriana
Junior member
IP:
|
ok
Sa va povestesc aventura:
Dupa ce am carat mobila am realizat ca garsoniera in care ma mut e mul mai mica ca cealalta. Problema! Nu mai intra acvariul...
Noroc ca am un prieten bun care s-a mutat in casa mai mare (norocosul!) si isi dorea un acvariu. L-am predat lui (sper pentru o perioada scurta). Asa ca ieri am facut mutarile.
Am scos pestii intr-un rezervor de 5 l (de apa plata) in care am adaugat si cateva fire de plante, am mai umplut 3 bidoane (atat am avut) cu apa din acvariu. Pentru ca pietrusul din acvariu era foarte mare (5mm) si imi propusesem sa improspatez si substratul am cumparat pietris nou (1-4 mm). Am scos plantele intr-o oala mare. Am spalat acvariul. Si am refacut ansamblul la noua adresa.
Procedura a durat cam 5 ore. Am adaugat in apa AquaSafe. Sper sa le merga bine. O sa ii urmaresc in zilele care vin - adica mi-ai gasit motiv de vizita pe acolo. Sper sa fie bine.
|
|
 |
adriana
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 29/11/2008 14:10:29
|
adriana
Junior member
IP:
|
Au supravietuit mutarii. Cam asa arata acvariul acum.
http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=lastup&cat=13305&pos=0
Am de dat niste molly si zebre roz. Le vrea cineva?
|
|
 |
AlexRizoiu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 01/12/2008 00:09:57
|
AlexRizoiu
Junior member
IP:
|
Bravo. Si eu am fost pus intr-o situatie similara. A trebuit sa mut niste pesti de la bucuresti la rimnicu valcea. Si am reusit. NU a murit nici unul. Si i-am transportat intr-un bidon de 5 L de apa si a fost ok. Cred ca au stat in el 4-5 ore, de cand i-am scos din apa pana cand am pregatit acvariul la valcea.
|
Azi, ca maine poate fi prea tarziu! |
|
 |
|