[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
proiect nou-150x60x50-sfaturi  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
luci_sandor
Member
[Avatar]

IP:

Dupa cum scrie si titlul, am pus in practica un proiect nou, un acvariu de 150x60(l)x50(h), din sticla de 10 mm, fund dublu si intarituri.Acvariul va fi destinat oscarilor, si il va inlocui pe actualul de 100x45(l)x50(h).Fundalul il construiesc din polistiren cu ciment iar ca substrat voi folosi pietris cu granulatie de 2-4 mm, filtru am momentan un tetra ex 700, si probabil voi mai achizitiona inca unul.Suportul pe care va sta acvariul il fac din pal melaminat dublat peste tot, cu spate plin, plus inca un rand de intaritura pe dinauntru.
1.Acvariul celalat l-am lipit eu, nu au aparut probleme, dar acum m-ar interesa daca se poate lipi si la volumul asta cu silicon Bison.
2.Cum as putea sa maschez tevile de tur-retur ale filtrelor precum si incalzitorul, mai ales ca acvariul se vede din 3 parti(fata+laterale), deci se exclude din start varianta sa continui decorul pe peretii laterali, sau sa fac vreun locas la colt.
Cam atat deocamdata...daca mai am nelamuriri o sa revin.
Totodata am sa va tin la curent cu progresul lucrarii.

http://s571.photobucket.com/albums/ss156/luci_sandor/Green%20terror/
[Yahoo!]
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Un calcul sumar spune 450 litri, brut. Decat sa faci nu stiu cate intarituri, mai bine incerci sa gasesti sticla de 12, fund dublu, 12 cu 8 sa zicem, eventual doua fasii lipite sus, pe laturile lungi, fara intarituri transversale.
Cred ca tine si Bisonul, dar ptr o treaba mai estetica si mai rezistenta ar fi bun Dow Corning negru.
Ptr mascare nu-ti ramane decat sa lipesti mai multe straturi de polistiren, astfel incat sa ajunga la o grosime care sa-ti permita ca in spatele lui sa creezi suficient spatiu ptr tevile filtrului si incalzitor. Iar ptr ca apa sa comunice (circule), lasi orificii, eventual chiar amenajezi iste pesteri mai mici in decor. Dar asta presupune o lipire foarte buna a decorulu pe spate, evntual cimentarea lui pe toate partile, inclusiv pe spate.
[Email]
luci_sandor
Member
[Avatar]

IP:

...ieri am lipit acvariul...revin cu poze..

http://s571.photobucket.com/albums/ss156/luci_sandor/Green%20terror/
[Yahoo!]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: