[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Alegere tuburi fluorescente  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
Ciupi
Junior member
[Avatar]

IP:

Salut.Am si eu o intrebare.Chiar acum imi confectionez capacul pentru acvariu.Un acvariu de 385l brut(110x70x50), cu urmatorii pesti:1 Arowana, 3 Oscari, 2 pangasius, 2 Pleco si 3 ciclide.Mentionez ca nu am nici un fel de planta si nici nu intentionez sa pun.

Ce fel de tuburi imi recomandati sa pun pt ce am in acvairu?
Si cate?....

Mentionez ca voi avea capac de sticla intre neoane si luciul apei

Acvariu ciclide americane.....http://www.acvariu.ro/coppermine/thumbnails.php?album=1352
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Mie imi place AquaGlo, as pune doua de 30 W si 90 cm. Da' nu pune Pangasius ca-i mult prea mic acvariu . De fapt, daca pui Oscari e bine sa nu mai pui nici un alt peste, e cunoscuta agresivitatea Oscarilor la maturitate.

Poze: smilie ... Poze cu plante
Ciupi
Junior member
[Avatar]

IP:

Da, cred ca am sa renunt la pangasius dar nu din cauza oscarilor ci din cauza faptului ca acum confectionez un decor din polistiren extrudat si daca ma gandesc bine voi mai pierde ceva volum de apa prin acesta

Acvariu ciclide americane.....http://www.acvariu.ro/coppermine/thumbnails.php?album=1352
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Daca vei pune in acvariu decor din polistiren extrudat, banuiesc cimentat, va trebui sa renunti si la Arowana si la Oscari si sa te rezumi doar la ceilalti "3 ciclide", care ar fi bine sa fie africane, in special de Malawi si mai ales intr-un numar mai mare...in 380 litri poti tine circa 20 de adulti de Malawi care nu depasesc 10 cm lungime.
Explicatie: decorul cimentat va fi, continuu, o sursa de apa dura, nepotrivita ptr oscari care sunt ciclide sud-americane carora nu le place apa dura, ci mai moale. In schimb, acest tip de decor este foarte indicat ciclidelor africane. Daca totusi, vrei oscari, poti cumpara un decor amazonian gata fabricat, la care se folosesc alte substante, nu ciment...de genul rasinilor.
[Email]
Ciupi
Junior member
[Avatar]

IP:

As putea cumpara un decor, dar nu am gasit ceva pe gustul meu.(in afara de unul de costa 300 euro).Crezi ca oscari nu se adapteaza la un decor ce imita piatra?

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: