[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Punere in functiune\Amenajare acvariu 45l.  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
voodoomep
Junior member

IP:

Salut tuturor forumistilor, de curand am facut si eu un cont aici si sper sa ma puteti ajuta. Am intrat in posesia unui acvariu de 45l impreuna cu mare parte din accesoriile necesare, as dori sa il pun in functiune si am ineceput sa citesc diverse articule dar am nevoie de ajutor.

O sa fac o mica lista cu toate accesoriile si produsele pe care le am si o sa adaug si cateva imagini.

Acvariul este modelul Rena Panorama 45l, dimensiuni 60x30x30
imageimageimageimageimageimage

Acest model dispune de un compartiment in plastic pe partea din spate a acvariului unde sunt amplasate filtrul, pompa si incalzitorul pentru apa, mentionez ca asa l-am primit.

Nu stiu exact cum este facut acest filtru pe compartimente, mi s-a spus doar ca in cei doisaculeti negri din mijloc s-ar afla niste pietre speciale pentru filtrare, acum nu stiu despre ce este vorba exact si daca pot sa le folosesc sau trebuie sa le inlocuiesc.Ceea ce vreau eu sa stiu este cum construiesc un filtru eficient cu sau fara acest filtru pe care acvariul il are acum, eu posed in acest moment urmatoarele elemente de filtrare prezentate in imaginea urmatoare:
imageimage

Capacul acvariului dispune de un neon Sylvania Aquastar de 15W pe care nu stiu daca trebuie sa il tin sau sa il inlocuiesc.
imageimage

Am achizitonat o pompa de aer si un dispozitiv pentru curatare\schimare apa:
imageimage

O data cu acvariul am mai primit urmatoarele produse si medicamente pe care cred ca o sa le arunc pentru ca nu am ideea daca mai sunt valabile, pe cutii nu scrie data de expirare:
imageimageimageimageimage

Imi cer scuze ca am insirat toate imaginile astea dar asa stiti mai bine despre ce este vorba.As dori un acvariu de apa calda , cu vegetatie naturala si pe moment nu prea ma intereseaza in mod special speciile de pesti pentru ca trebuie sa vad cum se comporta acvariul dupa ciclarea apei.

Stiu ca substratul trebuie sa fie in jur de 5 cm, eu detin pentru moment pietrisul din imaginea de mai sus care se pare ca este bun si pentru plante insa as vrea sa stiu daca trebuie sa pun un substrat fertilizant si peste el pietrisul acesta sau alt pietris cu granulatie mai mare, sau acest pietris este suficient?

Pot sa fac un filtru cu elementele de care dispun in acest moment sau mai trebuie sa cumpar altceva, si daca da ce anume, nu sunt sigur daca trebuie sa inlocuiesc tot filtrul de origine sau doar buretii si sa las saculetii cu pietris.

Pentru pompa de aer as dori sa achizitionez o piatra ceramica care poate dispersa bule de aer mai fine, este indicat acest tip de piatra sau sa raman cu cea pe care o am acum?

O sa incerc sa il pun in finctiune saptamana viitoare, si sa incep ciclarea apei care am inteles ca dureaza in jur de 3 saptamani daca nu se adauga aditivi speciali in apa, insa o sa adaug solutia pentru inlaturarea clorului.

Etapale de umplere ale acvariului sunt , adaugare substrat, adaugare apa pana la jumatate, plantare vegetatie , umplere acvariu cu apa complet dupa care pun in functiune restul de dispozitive? nu stiu exact daca este corect sau am uitat anumite lucruri.

Am facut un test al apei de la robinet si am obtinut urmatoarele valori dar nu stiu cat de sigure sunt tiand cont ca aceasta trusa de testare pe care o detin este din 2002, rezulatele sunt Ph- 7.5, Kh- 11 grade dar masurate cu un kit german deci sunt grade de duritate pe scara germana, NO2- 0,10mg/l, CO2- 10mg/l.

O sa ma opresc aici cu intrebarile pentru moment pentru ce deja sunt prea multe cred, si imi cer scuze pentru nivelul de cunostinte in acest domeniu.
Va multumesc anticipat pentru ajutor si astept sfaturi , o sa postez un alt rand de imagini o data ce am pus totul in functiune pentru ciclarea apei.

Live together, die alone.
[Yahoo!]
LUPmic
Senior member

IP:

Salut si bun venit! Foarte bine ca ai fost la cumparaturi si ai rezistat tentatiei de a cumpara pesti!!! Acum fa ce a zis ReBella si da-i drumul la filtru, intre timp mai citesti pe forum . De ce vrei sa construiesti un filtru daca ai deja unul?
[Email] [Yahoo!]
mihai86
Member
[Avatar]

IP:

ai putea sa desfiintezi filtrul intern din acvariu si sa-ti iei un extern gen tetratec ex700, nu din cauza ca nu este bun, dar si asa fiind micut acvariul, ocupa destul loc internul

Don't force it ... Get a larger hammer.
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Bine ai venit printre noi! :-)

Cam mititel acvariul. Nu stiu ce ce, dar am o presimtire ca in curind iti vei dori unul mai mare. Dupa ciclare, eu as baga doar 6 neoni - cu indulegenta :sic: - si nimic mai mult. Cit despre plante, ai grija sa nu fie din acelea care ating dimensiuni gigantice.

Numai bine si orice nelamutire ai avea, aici suntem! :-)
voodoomep
Junior member

IP:

Multumesc pentru ajutor si incurajare, da stiu ca este cam mic acvariul dar pentru moment vreau sa incep cu acest acvariu si mai tarziu daca ma descurc o sa imi fac unul mai mare am rabdare asa ca nu e graba.
Maine ma duc sa cumpar stratul fertilizant si 3-4 plante ( cred ca sunt suficiente).Si pentru filtru o sa las pe cel actual si o sa mai adaug un burete pentru inlaturare nitrat si unul pentru carbon , sper sa fie suficient.

[Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

voodoomep wrote:Multumesc pentru ajutor si incurajare, da stiu ca este cam mic acvariul dar pentru moment vreau sa incep cu acest acvariu si mai tarziu daca ma descurc o sa imi fac unul mai mare am rabdare asa ca nu e graba.
Maine ma duc sa cumpar stratul fertilizant si 3-4 plante ( cred ca sunt suficiente).Si pentru filtru o sa las pe cel actual si o sa mai adaug un burete pentru inlaturare nitrat si unul pentru carbon , sper sa fie suficient.

Carbon??? Asta de unde ai mai scos-o? Nu te lasa pacalit de vinzatorii care iti baga pe git tot soiul de produse, doar pt ca "fac bine", iar ei isi umplu buzunarul cu bani!
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Cred ca omul o fi vrut sa zica "carbune" si s-o fi referit la genul acela de bureti impregnati cu carbune cum sunt si in filtrele Juwel interne.
[Email]
voodoomep
Junior member

IP:

Mai eu ce pot sa spun, eu asa am inteles de la omu care vindea asta si da sunt exact buretii aia jewel care cica sunt pentru un filtru special din ce mi-a spus da cica pot fi folositi si separat, dar oricum nu ma puteam astepta de la o persoana care sa detina notiuni in domeniu pentru ca l-am intrebat ceva legat de plante si de stratul fertilizant si tot citea pe cutii( deh sunt stabilit in Elvetia si toti vanzatorii aici sunt batuti in cap, daca nu ai idee ce cumperi nici ei nu au idee ce vand), acum ma uitam dupa teste de apa si vad ca sunt cam scumpe daca le achizitionez pe toate, costa intre 15 - 40 franci si gasesc numai tetra ( sper ca am scris corect marca). As dori sa stiu daca a nevoie de toate testele , sunt cam 10 la numar din cate am vazut eu si toate costa cam 300+ franci( pretul unui acvariu de 200l cu filtru si pompa).

Astazi am umplut acvariul am pus plante si tot, o sa pun o imagine maine, poate am gresit cu ceva si imi puteti spune ca sa remediez, ah si acum dupa ce am pus tot in acvariu am o cantitate de 40l apa pentru pesti, acum chiar pare mic

[Yahoo!]
andras
Senior member
[Avatar]

IP:

Deocamdata nu cheltui asa de mult pe teste. Daca testele tale sunt vechi (desi nu se altereaza numai daca sunt tinute in conditii precare) ti-ar ajunge un Sera Quick Test. Cauta pe net, trebuie sa fie si in magazine online. Nu-i scump.

galeria mea
[Email] [WWW]
mosu
Administrator
[Avatar]

IP:

voodoomep wrote: acum dupa ce am pus tot in acvariu am o cantitate de 40l apa pentru pesti, acum chiar pare mic

pui pesti de talie mica sau foarte mica, si o sa para mai incapator
[Email] [WWW]
mihai86
Member
[Avatar]

IP:

voodoomep wrote:acum dupa ce am pus tot in acvariu am o cantitate de 40l apa pentru pesti, acum chiar pare mic

ti-am spus ... filtrul intern iti manca din loc ... asta e ... acum iti faci "mana" pe acvariul asta si in viitor poate o sa-ti cumperi unul mai mare, sau il faci tu

mosu
Administrator
[Avatar]

IP:

mihai86 wrote:
voodoomep wrote:acum dupa ce am pus tot in acvariu am o cantitate de 40l apa pentru pesti, acum chiar pare mic

ti-am spus ... filtrul intern iti manca din loc ... asta e ... acum iti faci "mana" pe acvariul asta si in viitor poate o sa-ti cumperi unul mai mare, sau il faci tu

Hydor au niste canistre externe de dimensiuni mici
[Email] [WWW]
mihai86
Member
[Avatar]

IP:

sau un tetratec Ex400

voodoomep
Junior member

IP:

Cam asa arata acvariul la momentul de fata in stare de functiune si cu lumina aprinsa 8 ore, cu pauza de 3 ore in cest interval:

imageimageimageimage

Cat despre alt acvariu mai mare am mai spus ca vreau sa incep cu acesta mai mic si daca ma descurc si totu e bine o sa imi iau sigur altu mai incapator cu filtru extern, pentur moment o sa ma multumesc cu pesti mici si nu foarte multi , acest lucru nu ma deranjeaza, oricum si asa cu el gol ma simt mai bine cand ma uit la el

[Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

voodoomep wrote:Cam asa arata acvariul la momentul de fata in stare de functiune si cu lumina aprinsa 8 ore, cu pauza de 3 ore in cest interval:

imageimageimageimage

Cat despre alt acvariu mai mare am mai spus ca vreau sa incep cu acesta mai mic si daca ma descurc si totu e bine o sa imi iau sigur altu mai incapator cu filtru extern, pentur moment o sa ma multumesc cu pesti mici si nu foarte multi , acest lucru nu ma deranjeaza, oricum si asa cu el gol ma simt mai bine cand ma uit la el

N-arata rau, dar eu as renunta la ghivecele acelea care imi amintesc de niste oale sparte.Mai ales ca sunt puse si in prim plan. In plus, pentru pestii de talie mica nu sunt deloc folositoare. Acum, e acvariul tau si gusturile nu se discuta.
voodoomep
Junior member

IP:

As renunta eu la ele , defapt am incercat sa le arunc ( erau de la plante ) dar aici e mana sotiei mele care a tinut cu inadins sa le tin acolo pentru ca ii plac ei, asa ca nu am ce face si o sa le las asa cum sunt si in felul acesta imi tin si capul si e si sotia fericita

[Yahoo!]
Sormon
Junior member
[Avatar]

IP:

Dap, frumos acvariul si plantele arata foarte bine (sanatoase si frumoase).
Am si eu 2 mici, mici sugestii:

- Planta din stanga parca e un pic prea aproape de geamul din fata al acvariului (mie mi se pare cam inalta pentru locul ala, poate mai in spate sau pe un din laterale ar merge mai bine)

- Incerca sa ingropi putin ghivecele acelea in substrat (macar pana la jumatate), poate or sa se vada nitelus mai sexy

In rest, ai rabdare sa se termine ciclarea, citeste in continuare pe forum (unde gasesti o multime de informatii interesante) si s-auzim numa' de bine

Cine intreaba e prost pentru 5 minute, dar cine nu intreaba ramane prost pentru totdeauna...
[Yahoo!]
andras
Senior member
[Avatar]

IP:

Sormon, bine ai revenit, te credeam pierdut. :-)

galeria mea
[Email] [WWW]
Sormon
Junior member
[Avatar]

IP:

Multumesc frumos Andras,
Am fost mai tot timpul alaturi de voi dar fara sa imi fac simtita prezenta :ninja: , azi mi-am dat si eu cu parerea, de obicei ii las pe cei mai in masura ca mine sa faca asta

Cine intreaba e prost pentru 5 minute, dar cine nu intreaba ramane prost pentru totdeauna...
[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Sormon wrote:Incerca sa ingropi putin ghivecele acelea in substrat (macar pana la jumatate)

Putin cite putin pina nu se mai vad .......

Poze: smilie ... Poze cu plante

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: