[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
ajutati un incepator!!!  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
besty
Junior member

IP:

Am vazut un acvariu la animax in carrefour de 60l cu 3mil si m-am gandit sa il iau. Nu am mai avut niciodata acvariu, insa imi doresc foarte mult. Mi-au zis ca este echipat cu tot ce are nevoie imi trebuie doar substrat, plante, fundal probabil si pesti. M-am uitat pe net si am vazut 3 pesti kre mi-au placut foarte mult. Am sa-i postez aici si va rog sa imi spuneti daca ar putea trai toti in acelasi acvariu, in ideea sa nu se bata
Betta splendens - Pestele luptator siamez
Pterophyllum scalare - Pestele Scalar
Xiphophorus helleri - Pestele xipho
As vrea sa imi mai spuneti ce pesti as mai putea sa imi iau, care sa se inteleaga cu astia. Mie imi plac dupa cum vedeti astia mai mari si colorati nu gen gupy. De asemeni v-as ruga sa imi spuneti si mie de udne se pot cumpara, cam ce pret au si ce substrat mi-ar trebui, fundal si decor. Stiu ca sunt pretentioasa dar imi doresc sa arate foarte bine din prima Va multumesc!
Alokt
Member

IP:

Nu e cazul sa bagi scalarii in 60l, cresc prea mari pentru asa acvariu.
Se vor chinui si probali ca vor muri.
Betta este peste labirint, nu are nevoie de oxigenare la apa, dar ii plac temperaturile mai mari. Nu poti pune 2 pesti din specia aceasta in acelas acvariu pentru ca se vor casapi. In opinia mea acvariul tau e prea mic sa il faci acvariu comunitar, orienteaza-te spre o specie usoara si care iti place pentru inceput.
Specii pe care eu ti le recomand pentru primul tau acvariu:
- Xipho
- Moly
- Guppy
- Cars auriu (nu e compatibil cu plantele)

Si nu uita ca acvariul tau daca are 60l brut, in realitate sunt sub 50 l net, nu poti sa bagi foarte multi pesti.

album1, album2, album3, album4
fipilica
Senior member
[Avatar]

IP:

besty wrote:Am vazut un acvariu la animax in carrefour de 60l cu 3mil si m-am gandit sa il iau. Nu am mai avut niciodata acvariu, insa imi doresc foarte mult. Mi-au zis ca este echipat cu tot ce are nevoie imi trebuie doar substrat, plante, fundal probabil si pesti.

Deci nu e echipat cu tot ce trebuie
Pentru substrat alege ceva ieftin (JBL Aquabasis) si niste pietris 2-3 mm, cred ca au in HOrnbach mai ieftin. Cauta multe plante nepretentioase, cantitativ nu ca numar de specii, precum vallisneria, hydrophila difformis, cabomba, anubias.
Este foarte bine sa incepi din start cu o cantitate mare de plante pentru a evita algele ;)

Pestii se pun mai tarziu, 2-3 saptamani timp in care acvariul se cicleaza, asa ca ai timp sa te hotarasti.

Ps. Nu crede tot ce zic vanzatorii mai ales daca iti spun ca in 2-3 zile poti pune toti pestii care ti-au placut.
Vezi ca este un magazin al unui coleg forumist in care foarte probabil primesti sfaturi competente, il gasesti la rubrica carciuma

...
[Yahoo!] [MSN]
oxyox
Junior member
[Avatar]

IP:

In primul rand , dupa cum am inteles, nu ai mai avut acvariu pana acum. Banuiesc ca nici experienta prea multa. Iti sugerez sa populezi acvariul cu pesti mai putin pretentiosi cum ar fi guppy sau xifo. Exista pe net tot felul de tabele si informatii cu numarul de pesti in functie de cantitatea acvariului. Parerea mea personala este ca poti folosi ca substrat nisip si pietris din natura. Sunt o gramada de locuri de unde poti gasi. Il speli bine il fierbi si mai bine si il poti folosi. O sa ai pe ce sa dai banii. Iti recomand sa nu folosesti pietris colorat. Contravine unui principiu de baza. In natura nu exista pietre colorate cu tus. Ca plante poti folosi deasemeni din cele care nu sunt pretentioase la calitatea apei si temperaturii. In timp, dupa ce o sa capeti ceva experienta, o sa sti singur ce ai de facut. Intre timp documenteaza te bine de pe internet sau carti. Un acvariu nu e ca neurochirurgia insa iti cere niste cunostinte. Mare atentie! Nu aglomera acvariul. Bafta !!!
[Email]
oxyox
Junior member
[Avatar]

IP:

Si inca ceva. Sa nu te grabesti sa cumperi pestii. Intai cumpara tot ce trebuie pentru acvariu (substrat, plante, filtre, etc.), lasa l sa se cicleze apa, adica sa se formeze mediul de acvariu (vreo 2 saptamani) si apoi cumperi pestii. Calitatea apei este foarte importanta chiar daca nu o sa ai pesti pretentiosi.
[Email]
besty
Junior member

IP:

ms mult de tot

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: