[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariu Jewel Rio 400  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Alokt
Member

IP:

DATELE PROBLEMEI:

Zilele acestea trebuie sa imi ajunga un acvariu Jewel RIO 400 (http://www.juwel-aquarium.de/en/rio.htm?cat=8)
Dupa instalarea background-ului si substratului aproximez ca va ramane un net de 350l apa. Tuburile stock le voi inlocui cu Neon JBL Solar Tropic T5 Ultra 1200 mm 54W. Substratul va fi Sera Floredepot acoperit cu nisip.
Temperatura va fi 25-26 C. Nu stiu inca daca imi voi pune CO2 sau nu (si nu asta intreb).
Plantele care doresc sa le cresc in acest acvariu sunt:
- Echinodorus Rubin
- Barclaya longifolia (variata pe rosu inchis) in zona incalzitorului.
- Crinum natans sau calamistratum, inca nu m-am decis pe care sa il mut.
- Probabil o Nymphaea in coltul opus incalzitorului.
- Diverse plante de dimensiuni mici si cativa anubiasi sa acopere zona "intre ape"

INTREBAREA:

Imi va fi satisfacatoare iluminarea sau e cazul sa mai instalez inca un corp de iluminat?

album1, album2, album3, album4
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Daca inca n-ai cumparat Sera Floredepot iti recomand calduros sa nu-l cumperi. N-am vazut inca plante crescute cu schema Sera care sa ma dea pe spate. Incearca JBL Florapol, e categoric superior , am vazut plante extraordinare crescute cu schema JBL.

La plantele pe care le-ai ales e satisfacatoare lumina in cazu' in care nu folosesti CO2 (presupun ca vei folosi reflectoare).
Daca vei folosi CO2 ar fi bine sa mai pui un corp de iluminat, in prezenta CO2-ului plantele vor avea nevoie de lumina mai multa sa-l poata asimila.

Poze: smilie ... Poze cu plante
Alokt
Member

IP:

Porcu wrote:Daca inca n-ai cumparat Sera Floredepot iti recomand calduros sa nu-l cumperi. N-am vazut inca plante crescute cu schema Sera care sa ma dea pe spate. Incearca JBL Florapol, e categoric superior , am vazut plante extraordinare crescute cu schema JBL.

La plantele pe care le-ai ales e satisfacatoare lumina in cazu' in care nu folosesti CO2 (presupun ca vei folosi reflectoare).
Daca vei folosi CO2 ar fi bine sa mai pui un corp de iluminat, in prezenta CO2-ului plantele vor avea nevoie de lumina mai multa sa-l poata asimila.

Ca orice om destept intai fac su ulterior intreb, deja este comandat si achitat substratul.

album1, album2, album3, album4
andras
Senior member
[Avatar]

IP:

Alokt wrote:DATELE PROBLEMEI:

Zilele acestea trebuie sa imi ajunga un acvariu Jewel RIO 400 (http://www.juwel-aquarium.de/en/rio.htm?cat=8)
Dupa instalarea background-ului si substratului aproximez ca va ramane un net de 350l apa. Tuburile stock le voi inlocui cu Neon JBL Solar Tropic T5 Ultra 1200 mm 54W. Substratul va fi Sera Floredepot acoperit cu nisip.
Temperatura va fi 25-26 C. Nu stiu inca daca imi voi pune CO2 sau nu (si nu asta intreb).
Plantele care doresc sa le cresc in acest acvariu sunt:
- Echinodorus Rubin
- Barclaya longifolia (variata pe rosu inchis) in zona incalzitorului.
- Crinum natans sau calamistratum, inca nu m-am decis pe care sa il mut.
- Probabil o Nymphaea in coltul opus incalzitorului.
- Diverse plante de dimensiuni mici si cativa anubiasi sa acopere zona "intre ape"

INTREBAREA:

Imi va fi satisfacatoare iluminarea sau e cazul sa mai instalez inca un corp de iluminat?

CO2 merita sa pui daca ai peste 0,5Watt/litru sau ai acvariu de inaltime mai mica si macar 0,4Watt/litru cu lumeni potriviti.

galeria mea
[Email] [WWW]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: