[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Cantitate mancare  XML
Forum Index » Anabantidae
Author Message
fipilica
Senior member
[Avatar]

IP:

Intr-un acvariu de ~40 litri convietuiesc 3 betta, 1 mascul si 2 femele adolescente. Cateva zile i-am hranit cu betta gold, dupa instructiuni, adica 3 granule per masa per peste x 2 ori pe zi.
Acum ma confrunt cu o problema: femele sar la degetele mele cand le dau sa manance iar masculul incepe sa le bata pentru ca la el nu mai ajunge nimic.
Avand in vedere recomandarile firmei si faptul ca betta este un peste mai deosebit stau in dubiu daca sa le cresc numarul de granule zilnice.
Cei care ati crescut si inmultit betta cum procedati cu cantitatea de mancare ?

...
[Yahoo!] [MSN]
Gabi
Member
[Avatar]

IP:

Ideea generala ar fi ca hrana administrata pestilor sa poata fi consumata in 3-5 minute de la administrare. In functie de conditiile de mediu(temperatura apei, chimism, iluminare, starea de excitatie sexuala sau de sanatate a pestilor) acestia pot sa se hraneasca mai intens sau sa nu fie prea interesati in anumite perioade. Sunt de parere ca la fiecare administrare de hrana(indiferent de tipul acesteia) ar trebui urmarit atent comportamentul pestisorilor, daca vezi ca nu se satura poti sa le mai dai cateva granule chiar daca pana la urma raman neconsumate. Ca si noi, ei pot fi mai pofticiosi in unele zile sau pot sa prefere joaca sau prostioarele de imperechere in defavoarea hranirii. Dupa unele pareri e bine ca o zi pe saptamana sa-i ti in post, sa mai dea jos din colesterol. Indicatiile de pe ambalajele de hrana sunt orientative nu obligatorii si batute in cuie, deci...nu poti calcula la fix cantitatea de hrana/greutate corp/specie peste(sau poti da' atunci ajungi cercetator piscicol )

Rabdarea noastra va realiza mai mult decat forta noastra!
[Email] [WWW]
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

@filipica - daca ai filtrare suficienta si plante, de ce sa nu le dai mai mult ?
Pestii mei sunt asa fomisti ca eu nici nu mai citesc instructiunile de pe pachet - s-ar bate continuu daca as face cum zic producatorii.

Si gandeste-te, noi stim cum sa facem schimburile de apa, si restul parametrilor, instructiunile acelea sunt pentru oameni care intra la magazinul de acvarii doar pentru ca ii trag copii de mana ca mai vor un peste. Si atunci na, ca sa nu explodeze algele, caci oricum ei nu fac mare lucru sa ingrijeasca acvariul, producatorul e nevoit sa tempereze elanul de a turna tot pachetul cu mancare in acvariu.

Asa ca da cata mancare trebuie, nu cata scrie la manual sunt si ele animalute vii.
[WWW]
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Incerc si eu un sfat care vad ca nu a mai fost dat: incearca sa le dai cantitatea respectiva de mancare in doua colturi ale bazinului. Ei se vor separa si o vor consuma pe toata...nu cred ca masculul va face ture intre cele doua zone doar ca sa bata femelele si va apuca si el la hrana.
[Email]
fipilica
Senior member
[Avatar]

IP:

Multumesc de raspunsuri.
Am schimbat cantitatea, aproape s-a triplat fata de recomandarile firmei , momentan primesc granule atat timp cat prezinta interes pentru ele, dupa ce ajung la maturitate o sa mai tai din ratie
Ocazional primesc doar 1 masa pe zi, iar pana acum nu dau semne de ingrasare
Cand pot incerc sa ii hranesc separat, insa cum simt agitatie in fata acvariului se aduna toti 3 la un loc si e mai greu sa ii separ.
Vestea proasta este ca o femela s-a dovedit a fi un frumos mascul short tail astfel ca in curand va ramane doar unul

...
[Yahoo!] [MSN]

Forum Index » Anabantidae
Go to: