[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Salutari  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
Nagy Attila
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Ma numesc Attila , am 23 de ani si de 7 luni un impatimit in de al le acvaristici :-)

Acvariu home made 112L , capac home made pal inarmat cu 5x18w osram , 1x965 , 2xfluora , 2x830 ; Filtru resun 200 , incalzitor boyu 150w , Co2 diy bomba cu zahar si drojdie (1bula/sec ) . Plante : anubias barteri , lilaeopsis macloviana , limnophila aquatica , ludwigia repens , echinodorus bleheri , echinodorus tenellus.
Fertilizanti toata gama Sera floredepod , florenette A(micro) , flore plus (macro) , florena si sera24 daydrops.Schimb de apa , saptamanal 25%.
acvariul a fost rearanjat de circa 1,5-2 luni.

image

Astept parerile si sfaturile voastre!
[Yahoo!] [ICQ]
andras
Senior member
[Avatar]

IP:

Servus Attila, bine ai venit pe forum.

galeria mea
[Email] [WWW]
Nagy Attila
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Multumesc pentru intampinare @Andras. Despre acvariul meu nu isi da nimeni cu parerea , de bine sau de rau?? :-)
[Yahoo!] [ICQ]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

dogibeer84 wrote:de bine sau de rau?? :-)
E si de bine si de rau .

E un acvariu reusit pentru un incepator, acvariu' care poate deveni foarte reusit cu citeva modificari. Echinodorus bleheri n-are ca cauta in fata acvariului, de fapt n-are ca cauta in acvariu' tau, e o planta care creste foarte mare si-ti va da senzatia de acvariu mic. In afara de asta va tine umbra in juru' ei ....... mai bine zis in tot acvariu cind va creste. Apoi va secatui solu' de bunatati si nu va mai creste nimic bine.

Planta din stinga-spate e Limnophila sessiliflora, aquatica e altfel si creste in diametru pina la 20 cm.

Daca n-ai ingradit Echinodorus tenellus, e obligatoriu s-o faci, altfel se va intinde cu nesimtire prin tot acvariu. Va sufoca Lilaopsisu', sa nu mai zic de aspectu' inestetic. Poti sa-i limitezi teritoriu' cu niste baghete din plastic sau sticla.

Trage buturuga un pic mai in fata si inlocuieste Anubias barteri cu Anubias nana sau Anubias nana "petite", arata mult mai bine pentru ca au frunze mici.

Poze: smilie ... Poze cu plante
Nagy Attila
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Echinodorus bleheri : a ramas in acvariu de la primul setup pe cand aveam unul mare si a facut niste pui care au fost plantati dar vor fi mutati intr-un alt acvariu.

image

Limnophila sessiliflora, aquatica : din clipa in care a fost achizitionata planta si in clipa de fata planta a suferit niste modificari (in rau), in primul rand era foarte deasa si o culoare mai spre galbuie si nu crestea ca nebunu , acum (cum se vede in poza) s-a subtiat , rarit , s-a facut verde si creste ca si nebunul de trebuie sa il tund saptamanal ca e deja la mijlocul acvariului.

Echinodorus tenellus: o sa incerc sa pun niste baghete din plastic doarece tot schot stoloni dintre lilaeopsis dar is pe iel cu foarfeca si replantez mult si bine. Am 2 plante (mama)si cu 3-4 stoloni.

Buturuga nu mai merge nici in fata nici in spate , oricum vreau sa scot filtrul ala inafara acvariului(am loc intre perete si acvariu destul spatiu cat sa fac la comanda un acvariu mic si sa il bag acolo , binentele cu toate cele necesare) si cu ocazia asta vreau sa intorc buturuga cu crengile in sus si sa pun pe el Moss+eliberand asa acvariul o sa mai vreau sa adaug niste plante in partea dreapta , poate imi dati voi niste sfaturi de care sa fie.

Astept parerile si sfaturile voastre in continuare! si de bine si de rau
[Yahoo!] [ICQ]
Nagy Attila
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Lista de plante pentru viitor pe care o sa vreau sa le achizitionez:
Eusteralis stellata
Heteranthera zosterifolia
Mayaca vandelli
Didiplis diandra
Care le recomandati mai cu prioritate??Si a-si mai avea o intrebare , ce sa fac sa ii redau limnomfilei aspectul de dinaintede , cum se poate observa si din poza a doua???Sa mai adaug niste neoane??
[Yahoo!] [ICQ]
Nagy Attila
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Am revenit cu niste modificari dupa sfaturile date de @Porcu . Am scos bleheri , am pus buturuga mai in fata si am pus in spatele buturugi niste Hygrophila , de care nu stiu ca era pe moarte cand l-am achizitionat.
Sper ca va place:

image
[Yahoo!] [ICQ]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

E mai bine , acuma asteptam sa se maturizeze, sa se ocupe Lilaeopsisu' partea stinga .

Limnophila sessiliflora mi se pare ca are distanta dintre noduri destul de mare, ar putea fi un semn ca vrea mai multa lumina. Desi e o planta care merge bine la lumina putina, arata mai "pufoasa" la lumina multa. Creste foarte repede, asta e normal. Cu cit e mai calda apa, cu atit creste mai repede. Ce temperatura e in acvariu?
Culoarea ei mi se pare in regula acuma, e sanatoasa. Daca la inceput era galbuie inseamna ca suferea putin. Pe de alta parte, daca lumina e foarte intensa se face usor rosie (roz) la virfuri.

Nagy Attila
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Pai da , ai intuit bine cu temperatura , am 29 si poate sare si de 30.M-am gandit sa imi montez un cooler dar intre capac si acvariu e e sticla , capacul fiind home made nu cred ca iar placea sa ajunga apa evaporata pe la cablaraie.Asa ca m-ai suporta(sper) temperaturile astea vreo doua luni pana se mai lasa un pic caldura.In rest vreau sa imi fac comanda online la urbanpets pentru plantele mentionate mai sus , imi puteti recomanda voi ceva sau am facut o alegere buna??
[Yahoo!] [ICQ]
Nagy Attila
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Revin cu un mic update la acvariu:image

Si acum intrebarea , a mai incercat cineva asa cu planta respectiva pe o buturuga sau piatra fara sa fie plantat?trebuie sa fie in nisip??
[Yahoo!] [ICQ]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

dogibeer84 wrote:Si acum intrebarea , a mai incercat cineva asa cu planta respectiva pe o buturuga sau piatra fara sa fie plantat?trebuie sa fie in nisip??
Planta pe care ai intins-o pe buturuga mi se pare ca e Cardamine, n-am vazut-o niciodata pe vreo buturuga. Incearca sa vedem daca merge.

Nagy Attila
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Revin cu o noua poza dupa doua saptamani de ultima si dupa un rescaping.Trebuie sa ma bag iar zilele astea sa tund limnophila si sa rearanjez ludwigia.Cardamine nu prezinta stare de degradare , din contra a dat deja vreo 5-6 stoloni si a inceput sa i se lateasca frunzele , mentionez inca o data ca nu e plantat in nisip.Astept parerile si sfaturile voastre in continuare ca si pana acum.
Multumesc anticipat
Poza:image
[Yahoo!] [ICQ]
Nagy Attila
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Am si eu o mica intrebare , po4 e pentru a ajuta inrosirea plantelor???
[Yahoo!] [ICQ]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Acvariu' arata mai bine , intr-adevar lipseste putina tunsoare la Limnophila si Ludwigia. Fa-o si revin-o cu poza.
Cind fac poza e bine s-o faci ziua, atunci cind plantele au frunzele deschise, de Limnophila zic, poza asta i se pare facuta seara sau dimineata.

canadezu
Member
[Avatar]

IP:

Good Job ,
I-mi place ideea cu hydrocotyle pe lemnul ala.
Nu cred ca PO4 afecteaza culoarea frunzelor eu m-as uita un pic la lumina.

Succes,
D
Nagy Attila
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Multumesc mul pentru aprecierile voastre.Astazi am tuns ludwigia si limnomphila , am sa pun o poza doar sa mai creasca un pic la loc.Ce a-si putea face la lumine?
Sa pun altfel de neoane?Cum spuneam si in posturile anterioare momentan am 5x18w osram , 1x965 , 2xfluora , 2x830 si am sa mai adaug zilele astea inca 2x830 cu o pauza de 2 saptamani intre ele.Ce parere aveti?
Eu am inteles ca po4 ajuta la intensificarea culori rosi la plante , adevarat sau fals.Daca da cum asi putea face o aditie de po4 si carpaceala e bine venita.
Vreau sa imi cumpar si niste teste de fe , po4 si mai zicea @Faraonul de no3(traducetimi si mie ce e ala .ce masoara?
mutumiri anticipate
Dogibeer
[Yahoo!] [ICQ]
AMON_RA
Member
[Avatar]

IP:

Avand in vedere ca no3 sunt nitrati , numai pe aia ii poate masura

“The great masses of the people will more easily fall victims to a big lie than to a small one.”
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

dogibeer84 wrote:1x965 , 2xfluora , 2x830

dogibeer84 wrote:no3

Se pare ca o concentratie mare de NO3 (nitrat) poate determina plantele sa nu fie rosii.

Nagy Attila
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Am revenit cu niste poze , scimbarea se poate vede pe polysperma care incet dar sigur creste formand o tufa .

image

image

image

image

De astazi incep fertilizarea de macro cu PPS-Pro , adio Floreplus pastile infepte in nisip cu penseta .
Ce ziceti??Arata cumva acvariul?? :-P
[Yahoo!] [ICQ]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

dogibeer84 wrote:image

E mai organizat decit in poza precedenta .

Tunde Ludwigia si Limnophilla astfel incit in momentu' in care faci poza sa aiba virfurile sub nivelu' apei, Limnophila cu vreo 5 cm, Ludwigia cu citiva cm mai jos decit Limnophila. Ai obtine astfel, impreuna cu Higrophyla, un triunghi foarte estetic in planu' din spatele acvariului. Impactu' vizual va fi miraculos.
Poza fa-o a doua sau a treia zi dupa tunsoare sa nu arate artificial . Fugi repede la munca ca sintem nerabdatori sa vedem rezultatu' .

Forum Index » Despre noi
Go to: