[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Compatibilitate - zebre cu ?  XML
Forum Index » Cyprinidae
Author Message
costa
Unripe member

IP:

Salut,

Bine v-am gasit, va urmaresc de multa vreme, dar pana acum nu m-am bagat in discutii.
In definitiv, nu ma pricep la estetica acvariului, dar am incercat sa tin specii care mi s-au parut apropiate ca si comportament si necesitati) la acvariul meu de 240l.
Prin urmare, am:
20 neoni
2 botia lohachata
4 botia macracantha
6 ancistrus
2 SAE
Ca plante, echinodorus tenellus, echinodorus berteroi, cabomba caroliniana, altelnatera reinekii, egeria densa, anubias nana, hygrophila corimbosa.
Nu stiu daca toate-s chiar compatibile, dar acvariul merge destul de bine si il intretin cat pot de bine.
Aici incepe problema mea:
N-am putut scapa de gura neveste-mi pana nu am luat 4 zebre rosii.
Ok, lasand deoparte faptul ca nu-mi plac, mai sunt si extrem de nervoase... (nu am deloc experienta cu zebrele, dar le-am adus de o ora si mi-au fugarit toti pestii, care-s de 5 ori mai mari decat ele).
Credeti ca or sa se potoleasca? Este vreo sansa sa se impace cu restul locuitorilor?

Mersi,
Costa
Mav3rick
Junior member
[Avatar]

IP:

salut... din start iti spun ca si eu sunt un incepator, asa ca o sa ma limitez a ti transmite sfaturile altuia la o problema asemanatoare. La un moment dat, in acvariul meu de vivipari am luat o pereche de zebre si imi fugareau toti pestii, se fugareau intre ele etc etc, stii povestea.
Se pare ca zebrele traiesc in bancuri, asa ca un numar minim recomandat ar fi de 6-7 exemplare, astfel devenind, cel putin teoretic mai pasnice. Pe de alta parte, pana sa imi donez zebrele, pot spune ca pestii ceilalti, cu timpul, s-au obisnuit cu vecinii lor mai nabadoiosi, astfel incat isi revenisera deplin la normal, limitandu-se la a se da la o parte din calea lor, iar zebrele se fugareau doar intre ele.

I loooooooove Black Mollies! http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=lastup&cat=13463&pos=0
costa
Unripe member

IP:

Mersi... sper sa isi indrepte comportamentul, ca de nu le duc inapoi.

Forum Index » Cyprinidae
Go to: