Author |
Message |
varacosmin
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 14/06/2008 20:15:54
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
varacosmin
Member
IP:
|
Salut,
De cam doua saptamani am constatat ca doi neoni sunt, cred eu, bolnavi. Am in acvariu 6 neoni 4 gupy si sanitarii burtosi. Din cei 6 neoni, 4 sunt foarte bine, grasuti(s-au dublat de cand i-am cumparat si sunt de forma unui ton) si destul de vioii, iar 2 din ei sunt tot mici, unul chiar slabanog pot sa zic. Asta in conditiile in care toti erau la fel cand i-am cumparat. O alta problema, unul din cei doi are gura tot timpul deschisa. Parca ar avea mandibula fracturata. E in forma de "V". Initial am crezut ca are ceva in gura si urmeaza sa inghita dar el o are asa de cam o saptamana. Celalalt, care este foarte slab, abia innoata si are corpul curbat. Adica, jumatea dinspre coada este tot timpul la un unghi de cam 30 de grade fata de restul corpului si se deplaseaza forte greu. Pe cop nu au alte semne de anormalitate. Nu stiu ce sa fac? Este vorba de vreo boala? Sunt restul pestilor in pericol? Am uitat sa va spun ca in acvariu am si doi melci.
Multumesc mult pentru orice informatie.
|
http://picasaweb.google.com/varacosmin/AcvariuMartie2008 |
|
 |
ciacob
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 30/06/2008 14:00:09
|
ciacob
Junior member
IP:
|
Nu stiu daca despre asta este vorba, eu sper sa nu. Am gasit un articol despre asta, si-ti citez din el:
"Sa vorbim despre boala neonului, PLISTOPHORA. Este impropriu spus boala neonilor, pentru ca nu numai neonii sunt atinsi de aceasta boala, ci si speciile de Brachydanio sau Hemigrammus. Dar la neoni, datorita stralucirii dungii luminoase este mai vizibila. Aceasta boala apare la pestii mai sensibili si este provocata de agentul Plistophora hypessobryconis. Sporii intra pe traiectul digestiv, invadand in final musculatura corpului. In primul stadiu boala nu este depistabila, pentru ca are un ciclu intern. Dupa ce distruge muschii, ataca si celelalte organe. Se raspandeste prin nisip, plante, o acumulare de reziduuri de la pesti si resturi de hrana neconsumata, excrementele pestilor bolnavi. Aceasta boala poate ataca chiar si icrele din ovulele femelelor bolnave. Se manifesta astfel: in musculatura pestilor apar zone albe sau incolore, uneori sunt distruse aripioarele, pestele slabeste, aparand o curbura a coloanei vertebrale. Pestele isi pierde coloritul, neonii pierzandu-si dunga luminoasa. Boala este fatala si deocamdata nu are remedii. Pentru a stopa epidemia, pestii bolnavi se distrug. Ceilalti pesti se muta in alt acvariu care nu mai are si alti pesti pentru a-i contamina si pe acestia. Nisipul se va fierbe (dar mai bine se va arunca si se va inlocui cu nisip neinfestat), plantelor li se va face o baie cu permanganat de potasiu, iar acvariul de va dezinfecta cu alaun."
|
|
 |
varacosmin
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 30/06/2008 21:29:43
|
varacosmin
Member
IP:
|
Sa inteleg ca urmeaza sa se inbolnaveasca si ceilalti neoni? Si la fel se va intampla si cu gupyy?
|
http://picasaweb.google.com/varacosmin/AcvariuMartie2008 |
|
 |
ciacob
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 30/06/2008 22:07:01
|
ciacob
Junior member
IP:
|
Cred ca ar fi bine sa-i izolezi pe cei bolnavi intr-un alt acvariu... Dar mai intreaba, nu sunt o autoritate in materie...
Sorry
|
|
 |
mittzuc
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 27/12/2008 11:55:55
|
mittzuc
Junior member
IP:
|
Salut!!! am si eu o problema cu neonii ... de facpt cu 2 din cei 8 ... au un abdomen foarte umflat!!!
Mai au un pic si par a fi 2 bile cu coada... se comporta normal, mananca normal dar cate o data ii vad ascunsi sub niste pietre la intuneric ...dar ma sperie faptul ca sunt foarte umflati .
|
|
 |
Dolly
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 27/12/2008 12:29:48
|
Dolly
Dust in the wind
![[Avatar]](/forum/images/avatar/a34bacf839b923770b2c360eefa26748.jpg)
IP:
|
ciacob wrote:Nu stiu daca despre asta este vorba, eu sper sa nu. Am gasit un articol despre asta, si-ti citez din el:
"Sa vorbim despre boala neonului, PLISTOPHORA. Este impropriu spus boala neonilor, pentru ca nu numai neonii sunt atinsi de aceasta boala, ci si speciile de Brachydanio sau Hemigrammus. Dar la neoni, datorita stralucirii dungii luminoase este mai vizibila. Aceasta boala apare la pestii mai sensibili si este provocata de agentul Plistophora hypessobryconis. Sporii intra pe traiectul digestiv, invadand in final musculatura corpului. In primul stadiu boala nu este depistabila, pentru ca are un ciclu intern. Dupa ce distruge muschii, ataca si celelalte organe. Se raspandeste prin nisip, plante, o acumulare de reziduuri de la pesti si resturi de hrana neconsumata, excrementele pestilor bolnavi. Aceasta boala poate ataca chiar si icrele din ovulele femelelor bolnave. Se manifesta astfel: in musculatura pestilor apar zone albe sau incolore, uneori sunt distruse aripioarele, pestele slabeste, aparand o curbura a coloanei vertebrale. Pestele isi pierde coloritul, neonii pierzandu-si dunga luminoasa. Boala este fatala si deocamdata nu are remedii. Pentru a stopa epidemia, pestii bolnavi se distrug. Ceilalti pesti se muta in alt acvariu care nu mai are si alti pesti pentru a-i contamina si pe acestia. Nisipul se va fierbe (dar mai bine se va arunca si se va inlocui cu nisip neinfestat), plantelor li se va face o baie cu permanganat de potasiu, iar acvariul de va dezinfecta cu alaun."
" Porcu
Faraonu'
Posted: Tue Dec 23, 2008 8:08 am Post subject:
Tin sa vin c-o precizare pentru cei mai noi pe forum: din cauza istoriei oarecum zbuciumate a forumurilor romanesti de acvaristica nu se accepta linkuri sau referiri pe un forum spre altu'. Daca aveti vreo nelamurire legata de vreun forum, intrebati pe acel forum. S-a luat aceasta decizie pentru a nu duce la inflamarea spiritelor. E posibil ca in timp, odata cu intrarea lucrurilor in normalitate, aceasta decizie sa fie schimbata.
Link-urile sau referirile spre forumuri straine de acvaristica sint acceptate."
Va rog sa respectati aceasta regula!
Iar daca te straduiai sa rasfoiesti nitel forumul, gaseai si singur acest articol.
Iar citatul dat de tine, mare minune sa nu fie copiat chiar dupa forumul nostru, ca doar "se poarta".
|
|
 |
|
|
|