[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
cory ranit ?  XML
Forum Index » Catfish
Author Message
aquadance
Unripe member

IP:

Salut !

Intr-un acvariu de 54 litri, cu filtru Trixie, incalzitor si perdea de aer, am o pereche de cory albinos, 7 neoni si 3 guppy, cateva fire de valisneria gigantea, rasfirate, un palc de cabomba si o planta al carei nume nu mi-e cunoscut (are frunze de 10/2cm, cu petziol de vreo 15 cm). Acvariul e echilibrat si sanatos.

In alt acvariu de 20 litri, cu piatra de aer, incalzitor si filtru de burete am crescut timp de 2 luni vreo 20 de pui guppy. Au ajuns la dimensiunea de 1 cm, poate chiar peste, si in 20 litri nu mai erau conditii suficiente.

Din motive de urgenta si de lipsa de alte solutii, acum doua zile am mutat puii de guppy in acvariul comunitar, in regim provizoriu - pana reusesc sa-i donez. In acvariul de 20 e acum o alta generatie de guppy, in varsta de vreo 2 saptamani.

Acum, necazul meu se leaga de femela cory. Asta dimineata, cand le-am dat sa pape, am vazut ca la baza aripioarei dorsale are o pata rosie, ca si cum s-ar fi zgariat. Am observat ca ambii cory au o pasiune extrema pentru a sapa in pietris si substrat.

Ce sa fac cu femela de cory ? E rana ? E ciuperca ? Ce masuri sa iau ?
[Yahoo!]
aquadance
Unripe member

IP:

cred ca subiectul poate fi inchis. acum, spre seara, pata rosie s-a retras de sub dorsala fetitei mele cory am tras concluzia, observand-o indeaproape pe parcursul zilei, ca era un fel de echimoza. in avantul ei de a sapa cat mai riguros in pietris si substrat s-o fi lovit de ceva. dar acum e ok, aproape ca nu se mai vede.
bizara experienta :-)

va multumesc pentru atentia acordata !
[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

aquadance wrote:va multumesc pentru atentia acordata !
Nu agreem astfel de ironii. Te rog pe viitor sa te abtii.

Poze: smilie ... Poze cu plante
aquadance
Unripe member

IP:

imi cer toate scuzele necesare. nu a fost absolut deloc o ironie, ci o multumire in contextul in care am vazut un oarecare interes: postul avea peste vreo 30 de views.

perceptia ironiei are alta cauza, nu intentia mea
[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Ok , io am inteles ca te-ai suparat ca n-a raspuns nimeni. Scuze pentru neintelegere.

Poze: smilie ... Poze cu plante

Forum Index » Catfish
Go to: