[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Au nevoie de mai mult oxigen?  XML
Forum Index » Catfish
Author Message
aezakmy
Junior member

IP:

Am 5 sanitari, 4 Hoplosternum thoracatum http://www.alloddballaquatics.com/catfish/hoplo.jpg si 1 Corydoras verde (nu gasesc link sau poza ) , pe langa 10 guppy, intr-un acvariu de 30 L (stiu ca e suprapopulare,dar numai am cui sa-i donez momentan, am avut o ciorba si mai mare cu scalari si carasi, dar am scapat de ei din fericire, i-am dat ).
De cand am pestii (3 saptamani si ceva) acestia stau pe fundul acvariului (normal! ) doar ca se mai duc la suprafata rapid si "ia o gura de aer" (se cateva bule in urma lor cand coboara) in rest mananca, sunt vioi, ca toti pestii de altfel.... Este cumva un semn al lipsei de oxigen? Mentionez ca am si plante in acvariu , vreo 3 anubias http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/7/78/Anubias_heterophylla..JPG/800px-Anubias_heterophylla..JPG care s-au dezvoltat de cand le-am luat, am o pompa chinezeasca fara burete, doar pentru a agita apa la suprafata (am inteles ca si asa se poate realiza aerarea) si pentru filtru, am o pompa de aer, cu piatra de aer si burete.....
Astept parerile voastre!

Beginner....
GALERIE FOTO
Ballto
Junior member

IP:

acvariul nu este suprapopulat ci EXTREM DE SUPRAPOPULAT fortand termenii...
iti dai seama ca filtrul nu face fata la 20 de pesti intr-un borcan
pentru pestii aia trebuie sa ai un acvariu de 4 ori mai mare cel putin...
deci fa ceva si nu mai chinui pestii
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

aezakmy wrote:se mai duc la suprafata rapid si "ia o gura de aer"
Asa fac ei, e un comportament natural.
Problema bubonica e ca n-au ce cauta intr-un acvariu de 30 litri .

Poze: smilie ... Poze cu plante
aezakmy
Junior member

IP:

Porcu wrote:
aezakmy wrote:se mai duc la suprafata rapid si "ia o gura de aer"
Asa fac ei, e un comportament natural.
Problema bubonica e ca n-au ce cauta intr-un acvariu de 30 litri .

Beginner....
GALERIE FOTO
Andrei.P
Junior member
[Avatar]

IP:

uite care i faza.... in primul rand hoplosternum ii nu au nici o problema, ei respira aer ca si noi (la fel si guppy ..). Apoi, acvariul tau abia e bun de cei 10 guppy pe care i ai..... Cei 4 hoplosternumi (ma refer la aduti) ar st bine intr un acvariu de cel putin 100 litrii. Ori faci un acvariu mai mare, ori scapi de pesti....
Mi se pare aproape uimitor ca incepatorii pot fi atat de incepatori... gandeste te tu cum ati sta 5-7 insi intr o singura camera...
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Andrei.P wrote:hoplosternum ii nu au nici o problema, ei respira aer ca si noi (la fel si guppy ..).
Poti explica un pic? Cred ca-mi scapa mie ceva .

Poze: smilie ... Poze cu plante
Andrei.P
Junior member
[Avatar]

IP:

Ziceam ca sanitarii iau aer de la suprafata
spiderdany
Member
[Avatar]

IP:

Eu am 3 Ancistrusi sa mor daca i-am văzut sa iasă la suprafaţa, de fapt daca stau bine sa mă gândesc nu i-am văzut mai niciodată la suprafaţa. Dar ştiu sigur ca Somnul de mâl (somnul din râu) iese periodic la suprafaţa sa ia aer exact cum descris tu.

Grija la apa umfla parchetu si streseaza nevasta.
[Email] [WWW] [Yahoo!]
aezakmy
Junior member

IP:

Stati linistiti pentru ca sunt in mijlocul procesului de construire al unui acvariu de aprox. 100 L ... Nu stiu sigur daca voi tine pestii actuali in el (poate ii donez/vand) pentru ca imi plac foarte mult carasii portocalii, which leads to the next question: (offtopic, sorry) 50 L /caras e suficient, nu?(vreau sa iau doar 2)

Beginner....
GALERIE FOTO
Andrei.P
Junior member
[Avatar]

IP:

Da e ok 2 in 100 de litrii... problema e ca daca ii mai combini cu ceva sa fie tot pesti de apa rece. N ar fi rau si ceva de fund sa manace resturile
aezakmy
Junior member

IP:

Sanitarii ("ceva de fund") nu cred ca sunt prea compatibili?

Beginner....
GALERIE FOTO
Andrei.P
Junior member
[Avatar]

IP:

nu stiu...de ce sa nu fie? nici "sanitari" nici carasii nu sunt violenti, teritoriali, etc... dar eu asa as face... as lua si ceva sa aiba un pic grija de acvariu, plus ca sunt foarte frumosi cei de fund... in orice caz, nu vei avea probleme cu aceasta combinatie
m_3
Senior member
[Avatar]

IP:

Andrei.P wrote:uite care i faza.... in primul rand hoplosternum ii nu au nici o problema, ei respira aer ca si noi (la fel si guppy ..)

Cred ca vroiai sa zici "la fel si cory"..Nu?

spiderdany wrote:Eu am 3 Ancistrusi sa mor daca i-am văzut sa iasă la suprafaţa, de fapt daca stau bine sa mă gândesc nu i-am văzut mai niciodată la suprafaţa. Dar ştiu sigur ca Somnul de mâl (somnul din râu) iese periodic la suprafaţa sa ia aer exact cum descris tu.

Eu am avut cory si din cand in cand mai tasneau la suprafata apei si... parca luau cate o gura de aer sau nah...poate ieseau numai asa de placere nu stiu ce motiv aveau, dar oricum acvariul nu era suprapopulat si era destul de bine plantat asa ca nu cred ca s-ar fi pus problema lipsei de oxigen. Ba mai mult i-am observat in repetate randuri, cand dadeam mancare care nu se scufunda imediat, ca nu mai rezistau tentatiei si tasneau la suprafata apei, prindea mancarea, apoi se scufundau iar si stateau cateva secunde pana o inghiteau, apoi iar la suprafata, pana cand incepea sa cada mancare si pe fundul bazinului si apoi se linisteau si mancau linistiti de pe fund. (acvariului)
aezakmy
Junior member

IP:

Andrei.P wrote:nu stiu...de ce sa nu fie? nici "sanitari" nici carasii nu sunt violenti, teritoriali, etc... dar eu asa as face... as lua si ceva sa aiba un pic grija de acvariu, plus ca sunt foarte frumosi cei de fund... in orice caz, nu vei avea probleme cu aceasta combinatie

Poi Sanitarii sunt pesti tropicali, prefera apa mai calda, iar carasii sunt pesti de apa mai rece.... cum pot sa ii impac?

Beginner....
GALERIE FOTO
spiderdany
Member
[Avatar]

IP:

Nu poti sa ii inpaci deloc, daca vrei sa faci ceva frumos ori carasi ori pesti tropicali.

App carasi sunt violenti, ca nu azi ca nu maine dar tot o sa ai victime, se iau de pesti mai mici, cand sunt mici nu ai treaba, dar cand cresc incep problemele. Si carasi mananca de pe fund, de pe plante, plante, etc.

Apucate de carasi, creste 2 exemplare mari si frumoase si vb cand au atins 1 kg.

Grija la apa umfla parchetu si streseaza nevasta.
[Email] [WWW] [Yahoo!]
Andrei.P
Junior member
[Avatar]

IP:

Informatiile tale sunt destul de slabe sincer sa fiu... O iau usor... deci, da, carasii au nevoie de apa rece, dar sanitarii oricum sunt rezistenti (ma refer la h. thoracatum stiu din experienta), si nu poti spune 100% ca familia catfish ar fi de pesti tropicali...
Apoi..... nu ai cum sa vezi caras violent. Nu stiu de unde a venit varianta asta, ca e cam "trucata". E adevarat ca ei mananca plantele, astea e singura parte rea: ca nu se satura niciodata, dar sa se ia de alti pesti n ai sa vezi ca...abia se misca dupa masa. Poate prin violenta sugerati ca cu buzele lui mai atinge pestii, plantele, geamul, chiar si degetul tau daca l plimbi un pic prin apa Cred ca asa simt ei cu gura cum altii simt cu mustatile... Oricum.... e decizia ta, fa ce vrei
m_3
Senior member
[Avatar]

IP:

"...Are nevoie de o temperatura in jur de 22-25 grade Celsius, dar poate supravietui si la 17 grade Celsius..." Asta am gasit scis despre corydoras. Eu personal nu am experimentat valori extreme ale temperaturii cu ei. Am preferat sa ii mentin la temperaturile dictate de celelalte specii (molly si xifo la vremea aia) de 24 - 25 grade.
Andrei.P
Junior member
[Avatar]

IP:

Nici nu trebuie experimentate facute la limita.... e vorba de suflete...
aezakmy
Junior member

IP:

Deci ca o concluzie si tragem linie: pot sa tin in 100 L 2 carasi si 1 sanitar (2? sa fortez nota?) ? Daca da, cam ce temperatura ar trebui sa am ca sa fie potrivita pentru ambele specii? (Nu ma intelegeti gresit, nu sunt 100 % hotarat daca sa adaug si sanitari (cu toate ca imi plac la fel de mult ca goldfish). Ma mai gandesc si la volumul de apa pentru fiecare peste in parte, ca la un cory banuiesc ca i-ar mai trebui vreo 40-50 L !
Acvariul nu am apucat sa il construiesc azi aveam in plan, dar am avut niste probleme si nu am mai avut nici timp nici chef de acvariu, sper sa reusesc saptamana viitoare , cel tarziu weekend-ul viitor, meanwhile mai postati aici sugestii va rog http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=6063 .

Beginner....
GALERIE FOTO
Andrei.P
Junior member
[Avatar]

IP:

Eu zic ca n ar fi nici o problema sa ai un pic de ajutor la curatenie din partea lor, si in acelasi timp inca vreo cativa pestisori. Presupun ca fiecare specie va avea nivelul ei, practic probleme nu vor fi de aglomerare. Incearca sa iei 2 sanitari (eu ma refer la hoplosternumi preferatii mei..merg si corydorasii) si ii iei pui==> asa vei invata si despre ei cum sta treaba, etc. Te asigur ca probleme de intelegere nu vor fi.. parerea mea: 20-21 de grade n ar fi rau (poate nici grozav) dar asa nu impingi pe nici unul la limita.. noroc!

Forum Index » Catfish
Go to: