[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
filtrul cu carbon activ si fierul lichid  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
clauss
Senior member
[Avatar]

IP:

salut tuturor, la acvariul meu am un filtru extern home made care contine si un strat de carbon activ. De curind am inceput sa adaug in apa fier (flora pride) de la tetra, dar m-a intreb daca nu cumva carbunele activ mi-l neutralizeaza voi ce ziceti??
cu respect..

ACVARIUL MEU : http://s586.photobucket.com/albums/ss308/clauss77/?action=view&current=P1020632.jpg
[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

clauss wrote:De curind am inceput sa adaug in apa fier (flora pride) de la tetra, dar m-a intreb daca nu cumva carbunele activ mi-l neutralizeaza
Carbunele activ absoarbe multe chestii, trebuie scos din filtru daca fertilizezi in apa.

Poze: smilie ... Poze cu plante
clauss
Senior member
[Avatar]

IP:

multumesc mult pt raspuns, si acum daca am pus ieri 20 ml iar azi scot carbunele tre sa mai adaug ceva fier ? cel de ieri s-a pierdut tot sau nu?? ...iar a doua chestie..cel de la petshop mi-a zis sa il administrez intrun mod diferit de cum scria pe sticluta...dupa cine sa m-a iau??? ??

ACVARIUL MEU : http://s586.photobucket.com/albums/ss308/clauss77/?action=view&current=P1020632.jpg
[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

clauss wrote:cel de la petshop mi-a zis sa il administrez intr-un mod diferit de cum scria pe sticluta...dupa cine sa m-a iau??? ??
Sa te iei dupa observatiile personale .
De regula o dozare a unui fertilizant de tipu' x ml la y litri apa la z zile e doar orientativa, trebuie fertilizat in functie de consumu' plantelor, in timp ajungi sa-ti cunosti acvariu ....... si simti cum sa fertilizezi.
Pentru inceput e bine sa imparti doza recomandata de producator in doze mai mici pe care le pui mai des.

clauss
Senior member
[Avatar]

IP:

multumesc mult pentru sfaturi, incerc sa nu pun prea mult ,am inteles ca a-si putea risca o explozie de alge...

[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

clauss wrote:incerc sa nu pun prea mult ,am inteles ca a-si putea risca o explozie de alge...
Da. Daca pui mai mult decit consuma plantele cresc sansele unei explozii de alge.
E bine sa observi atent acavriu' si daca vezi ca incep sa se obrazniceasca algele e bine sa diluezi concentratia de nutrienti cu un schimb consistent de apa.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: