Ultima ponta (asta din care am pui de 10 zile) a fost mai slaba, ca numar si calitate a icrelor. Puii proaspat eclozati au fost mai firavi. apoi la colectare am imparti in 2: unii in acvariul special si unii in refugium (plin de cheto si diversi carcaieci). In ambele am bagat rotioferi si nanocloropsis.
Cei din refugium am dus-o cam 36-48 ore.
O parte au eclozat next day (din cauza agitatiei mele cred) - neviabili.
saptamana trecuta am fost extrem de ocupat, am reusit sa ii hranesc in unele zile de 2 ori, in altele de 3-4 ori. Cred ca un regim mai atent de hranire ar fi adus rezultate mai bune.
Am uitat sa zic, acum sunt 5 pui
Acum 2 zile, (day 8) le-am dat o portie zdravana de artemia. cred ca ave 1-6 ore de la eclozare. Habar nu am daca au mancat, cativa pareau ca aveau burtoi foarte mare. A doaua zi cei mai mari erau ... bahaiti. Oare se pot supraalimenta?!. am continuat cu rotiferi si alge. Duminica au fost .. nehraniti. moonlight. N-am putut ajunge la bazin. Luni dimineata nu mai era pic de alga (as pune pe seama artemiilor). Am mai hranit cu rotiferi. cred ca si cultura de rotiferi s-a cam dus dracului (se evapora apa, cultura de alge este indoielnica)
Mai am niste alge de calitate inferioara, nu stiu cum mai stau cu rotiferii

dar continui sa procedez ca si cand ar mai fi

)
Saptamana trecuta parea ca e vad rotifwerii (ca un ciclon de praf se formeaza cand se opreste aerarea, oarecu in partea superioara).
Am un phyto brereder (AquaMedic) primit cu imprumut ( ?!

) de la ReefAquarium, un bazin de 8l (cred) in care s-au format din resturile algelor aduse de la Interzoo trip + alge din US si din alte surse din Germania
Chestia e ca la ultima investigatie cu microscopul am constatat ca in phyto plancton breeder am o infestare cu ciliate, algele nu s-au dezvoltat conform asteptarilor (usor-usor se ingalbeneau, membrana celulara a multora se spargea -sau asa imi parea mie

) ) Nu am o lupa sa pot urmari ce dreaq fac cand ii apuca frenezia dupa ce torn rotiferi.
In eclozatorul de artemia am facut rotiferii. Metoda cu bidonul de apa de 5l, desi facuta smart cu tzeava (Hobby cred, tot de la Reef) nu a dat rezultate bune in trecut.
Ca o concluzie, pentru noua generatie s-ar putea sa nu am mancare. Pacat, ca au depus multe icre, si pestii au fost conditionati bine, cu congelaturi Ocean Nutrition (Misys si Brine Shrimp Plus HUFA enriched).
Ca veni vorba de HUFA, am bagat niste enrichment in cultura de alge si peste rotiferi. Am niste Selco expirat

si niste ulei de peste (chestie din farmacie, nu e tocmai ce trebuie caci nu se amesteca bine in apa).
Rotiferi am bagat si cu paharul, si filtrati prin sita de 53 microni (care e o scula exceptionala). Deoarece nu am un test decent de NO3 / amonia, nu mi-am mai permis sa incerc co-cultura cu nano si rotiferi in acelas bazin. Mi-a lasat impresia ca poate fi o metoda buna si facila daca ai niste informatii de baza despre ce se intampla acolo.
Am incercat si Otohime A1 ;) nu cred ca au timp / pofta pt asa ceva, desi pentru alte specii se pare ca merge. E de dimensiune potrivita, dar cred ca pana mai cresc un pic nu va fi acceptata ca hrana.
am facut si niste schimburi.. la picatura, azi am sa si aspir un pic resturile de pe jos
Daca mai apare ceva notabil, mai postez
Partea buna: Se pot face clowni in .ro
Cineva cu mai mult timp si mai multa rabdare ar fi avut rezultate mai bune.
Si acum regret ca Porcu' s-a lasat de marin. Daca poti sa hranesti puii de discusi cu biberonul, apoi sigur ca reusesti si cu clownii
Puii pe care ii vedeti in poze (sau ce se zaresti / ghiceste) acum imi par de 5 ori mai mari. In miligrame sigur sunt.
Pentru mine a fost un exercitiu de tenacitate, am facut diverse incercari si cu pesti de apa dulce, nimic fabulos, dar cred ca au fost toate utile la vremea lor...
Inmultitul pestilor pana la urma face parte din hobby, din pasiune, din miracolul vietii.