[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Automatizari acvariu (marin)  XML
Forum Index » Hardware
Author Message
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

Joined: 19/04/2011 15:50:00
Messages: 10403
Location: Bucuresti, Colentina
IP:
Online

Ok, situatia sta in felul urmator:

- daca releul este pe ON cand cade curentul, la revenire primesc mesaj cu pompa off (stie ca i s-a schimbat starea si ma notifica)
- daca releul este deja pe OFF cand cade curentul, la revenire nu primesc nimic
- daca primesc notificare cu pompa off fara sa primesc si notificarea de la senzorul de inundatie, inseamna ca a fost pana de curent si pot porni pompa remote.

Tot e ceva, decat nimic Mai important pentru mine e sa nu scot apa din parchet..


Asta e scenariul cel mai urat, care sper sa ramana doar in creierul meu paranoic:

image

This message was edited 1 time. Last update was at 16/02/2021 18:59:51


I'm Batman!

Aquatic Jungle - Sweet-Bat - Salty-Bat - Bat-reef

Mi te supui.
[WWW]
Humbert
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 26/10/2008 15:59:25
Messages: 2491
Location: Bucuresti, P-ta 1 Mai
IP:
Offline

dan.pavelescu wrote:
- daca releul este pe ON cand cade curentul, la revenire primesc mesaj cu pompa off (stie ca i s-a schimbat starea si ma notifica)

that's what I call "smart" :-)

deci e bine.

acuma sigur ca exista posibilitatea teoretica ca senzorul sa detecteze apa dar din cine stie ce motiv sa nu primesti notificarea de la el ci doar pe aia de inchidere de la pompa
caz in care vei porni pompa crezand ca a revenit curentul, numai bine ca sa faci tu inundatia
:-))

de asta-mi place mie smarthome-ul, ca te forteaza sa te gandesti la lucruri :-))

160 litri AIO reef
300 litri AIO reef
300 litri plantat

dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

Joined: 19/04/2011 15:50:00
Messages: 10403
Location: Bucuresti, Colentina
IP:
Online

Ma, am si eu cateva linii de cod scrise (php si bash - cat sa umpli o bibilioteca daca le printezi), adica nu-s chiar pe dinafara, dar sincer ma cam speriam cand vedeam ce scrii pe aici.
Pana la urma am constatat ca e simplu, o data ce pui mana pe ele si te apuci de treaba, le reglezi din butoane cu degetelul
Nujt' de ce mi-a fost frica de divaisurile smart

I'm Batman!

Aquatic Jungle - Sweet-Bat - Salty-Bat - Bat-reef

Mi te supui.
[WWW]
Liv
Ultrahigh member

Joined: 12/11/2015 11:35:12
Messages: 1975
Location: Bucuresti, sector 2, Pantelimon
IP:
Offline

Cam in cit timp ajung comenzile de pe Aliexpress? Am una care cica e la Cluj de vreo 10 zile (dupa tracking) si acolo a ramas.

Daca a venit din Polonia mai platesc TVA-ul?

Sa aveti animale sanatoase, plante frumoase si apa limpede.
Humbert
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 26/10/2008 15:59:25
Messages: 2491
Location: Bucuresti, P-ta 1 Mai
IP:
Offline

comezile de pe aliexpress ajung cand vor ele :-)
de cand cu pandemia e mai rau ca inainte, mie mi-au venit si in 3 luni

culmea e insa ca de cele mai multe ori e vina postei romane, de ex eu am avut comenzi care au stat la noi in tara cat au stat si pe drum, deci na...

This message was edited 1 time. Last update was at 16/02/2021 20:28:26


160 litri AIO reef
300 litri AIO reef
300 litri plantat

Liv
Ultrahigh member

Joined: 12/11/2015 11:35:12
Messages: 1975
Location: Bucuresti, sector 2, Pantelimon
IP:
Offline

Astia de la Ali sint baieti simpatici. Din Polonia pina la Cluj a facut o saptamina. Din 2 februarie sta la Cluj. Pe 16 februarie m-au anuntat ca e la Sofia, azi m-au anuntat ca e la Ruse.

De la Ruse presupun ca o sa il trimita la Constanta ca nu mai e nici un tren direct pina in Bucuresti.
Oricum e din ce in ce mai aproape.

This message was edited 1 time. Last update was at 18/02/2021 22:44:00


Sa aveti animale sanatoase, plante frumoase si apa limpede.
Lemon
Senior member

Joined: 03/03/2014 21:58:13
Messages: 861
Location: Constanta
IP:
Offline

Am luat eu ceva din Israel, a 3-a zi era in tara, a stat la Bucuresti in sortare 10 zile.
Posta le omoara.
Am avut colete din China ajunse in 10 zile si altele in 3 luni sau deloc.

Cryptic Cherries - West-Africa river
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

Joined: 19/04/2011 15:50:00
Messages: 10403
Location: Bucuresti, Colentina
IP:
Online

De pe Ali am comandat de multe ori, dureaza intre o luna si trei luni sa ajunga. De aia prefer sa iau din Ro, chiar daca platesc mai mult. In plus, mai exista si problema garantiei.
Coletele din China ajung intai la punctul de sortare vamala (BSI parca), unde zac pana cineva hotaraste daca sunt supuse taxelor vamale sau nu. De regula, electronicele sunt direct supuse taxelor.
In functie de asta, coletul ajunge fie la posta de cartier, unde te duci, stai la coada, dai buna ziua si avizul si pleci cu pachetul, sau ajunge la posta vamala (sunt doua in Bucuresti parca, cea de la Morarilor s-a desfiintat) unde stai la coada, prezinti extras dupa card cu suma reala platita, print de pe pagina chinezeasca cu produsul si pretul, print dupa tranzactia Paypal, etc. Daca exista suspiciuni, ti se desface coletul pentru a verifica ce si cum.
Pusesem undeva, printr-un topic, niste screenshot-uri cu patania mea. Am comandat o lampa (prima pentru marin) din HK, am vorbit cu vanzatorul, i-am explicat ca plec din tara si ca doresc lampa in regim de urgenta.
Ok, am platit taxa suplimentara si in 24 de ore lampa era in Bucuresti, prin DHL. Moment in care a inceput distractia, platit taxe, platit certificate EORI, platit alte cele, iar dupa exact 8 zile de la sosirea lampii in Bucuresti am primit-o si eu..

Intre timp, am cautat pe mail:

lampa pentru acvariu a costat 330 dolari.
vama + certificat EORI + comision DHL: 268 ron TVA+ 35 ron taxe vamale + 100.8 ron comision DHL.

Asa ca intre timp m-am lecuit. Comand doar de pe ebay.co.uk si doar de la vanzatori din uk sau ue. Ma mai ajuta fostul coleg, comandam pe adresa lui (locuieste in uk acum) si imi trimitea apoi pachetul prin DPD, ajungea mai repede si era mai ieftin decat posta. Dar s-au sistat si transporturile DPD pentru ca pandemie si plm

I'm Batman!

Aquatic Jungle - Sweet-Bat - Salty-Bat - Bat-reef

Mi te supui.
[WWW]
Liv
Ultrahigh member

Joined: 12/11/2015 11:35:12
Messages: 1975
Location: Bucuresti, sector 2, Pantelimon
IP:
Offline

Mersi. O sa am rabdare, ca oricum nu am ce face.

Sa aveti animale sanatoase, plante frumoase si apa limpede.
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

Joined: 19/04/2011 15:50:00
Messages: 10403
Location: Bucuresti, Colentina
IP:
Online

Uite, recent am luat din China un cablu micro hdmi > dvi de 30 cm, pe care nu l-am gasit in Ro sau mai aproape.

[Thumb - Screenshot_2.png]

[Thumb - Screenshot_1.png]


I'm Batman!

Aquatic Jungle - Sweet-Bat - Salty-Bat - Bat-reef

Mi te supui.
[WWW]
Liv
Ultrahigh member

Joined: 12/11/2015 11:35:12
Messages: 1975
Location: Bucuresti, sector 2, Pantelimon
IP:
Offline

Mda. Asta e. Am luat un ciocan de lipit TS100, virfuri pt. el si niste surse de putere care nu prea se gasesc prin alte parti (doar pe la TME ar fi ceva, dar au niste preturi cam prea mari). Mersi de sfaturi. O sa imi tiparesc mailurile.

Ca sa revenim la subiect. HA adica. Cica mi-a adus un coleg la depanat un laptop. Carcasa sparta in vreo 3 locuri, HDD defect iremediabil, tastatura fara mai multe taste (dar folia functionala - adica bagi destu' in gaura), o balama rupta, cablul de la trackpad rupt. Ar merge sa il transform intr-un fel de AIO computer ca booteaza de pe USB sau DVD. LCDul e bun, memoria cica e functionala, Ubuntu live functioneaza, restul cablurilor par intregi. O sa imprumut un hard de la un prieten sa testez si restul. Daca functioneaza o sa ii fac o carcasa.

HA merge pe un I5 cu 4 G RAM (plus restul - retea , WiFi, BT, HDMI, video Intel, ...) pus pe un SSD pe SATA?

Sa aveti animale sanatoase, plante frumoase si apa limpede.
Humbert
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 26/10/2008 15:59:25
Messages: 2491
Location: Bucuresti, P-ta 1 Mai
IP:
Offline

va merge sigur, eu il am pe Intel Celeron cu 2Gb de ram

160 litri AIO reef
300 litri AIO reef
300 litri plantat

Liv
Ultrahigh member

Joined: 12/11/2015 11:35:12
Messages: 1975
Location: Bucuresti, sector 2, Pantelimon
IP:
Offline

Ok.

Sa aveti animale sanatoase, plante frumoase si apa limpede.
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

Joined: 19/04/2011 15:50:00
Messages: 10403
Location: Bucuresti, Colentina
IP:
Online

Liv wrote:Mda. Asta e. Am luat un ciocan de lipit TS100, virfuri pt. el si niste surse de putere care nu prea se gasesc prin alte parti (doar pe la TME ar fi ceva, dar au niste preturi cam prea mari). Mersi de sfaturi. O sa imi tiparesc mailurile.

Ca sa revenim la subiect. HA adica. Cica mi-a adus un coleg la depanat un laptop. Carcasa sparta in vreo 3 locuri, HDD defect iremediabil, tastatura fara mai multe taste (dar folia functionala - adica bagi destu' in gaura), o balama rupta, cablul de la trackpad rupt. Ar merge sa il transform intr-un fel de AIO computer ca booteaza de pe USB sau DVD. LCDul e bun, memoria cica e functionala, Ubuntu live functioneaza, restul cablurilor par intregi. O sa imprumut un hard de la un prieten sa testez si restul. Daca functioneaza o sa ii fac o carcasa.

HA merge pe un I5 cu 4 G RAM (plus restul - retea , WiFi, BT, HDMI, video Intel, ...) pus pe un SSD pe SATA?


Te ajuta la ceva un mini pc hp compaq 8200 elite cu i5? Daca da, m-ar ajuta si pe mine sa nu ma mai lovesc de el prin casa.

I'm Batman!

Aquatic Jungle - Sweet-Bat - Salty-Bat - Bat-reef

Mi te supui.
[WWW]
Liv
Ultrahigh member

Joined: 12/11/2015 11:35:12
Messages: 1975
Location: Bucuresti, sector 2, Pantelimon
IP:
Offline

Nu cred, dar am retinut. In general un calculator normal consuma 120-200W in functionare, iar un laptop 40-80W. Am folosit pina in urma cu 2 ani un calculator normal ca server cu centos. Fisiere partajate in retea, VPN, backup, torente, imprimanta partajata. Cam 150-160W consum. Mi-a dublat factura la Enel. Mi-am luat un Synology cu care fac aceleasi lucruri. Cam 35W cind il forjez la greu si cam 17W consum mediu. Diferenta se vede la factura. VPNul e ceva mai lent, dar nu e prea deranjant.

In general Compaq, Lenovo, Hp au mers pe componente speciale. Din punct de vedere electric sint perfect compatibile.
Din punct de vedere mecanic: suruburile sint plasate prin alte parti decit cele standard, folosesc alti conectori pt. acelasi lucru (sursele sint de obicei speciale), coolerele si radiatoarele de la procesor sint deosebite de cele standard. ETC.

Sa aveti animale sanatoase, plante frumoase si apa limpede.
Liv
Ultrahigh member

Joined: 12/11/2015 11:35:12
Messages: 1975
Location: Bucuresti, sector 2, Pantelimon
IP:
Offline

Daca ai cui sa faci cadou HPul (din cite stiu sint destui copii care nu pot ajunge la scoala) il pot dota cu un monitor de 15 VGA si un hard de 500. Complet functionale amindoua.

This message was edited 1 time. Last update was at 20/02/2021 06:45:09


Sa aveti animale sanatoase, plante frumoase si apa limpede.
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

Joined: 19/04/2011 15:50:00
Messages: 10403
Location: Bucuresti, Colentina
IP:
Online

Chinezaria tot chinezarie ramane.. mi-am facut de lucru

image

I'm Batman!

Aquatic Jungle - Sweet-Bat - Salty-Bat - Bat-reef

Mi te supui.
[WWW]
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

Joined: 19/04/2011 15:50:00
Messages: 10403
Location: Bucuresti, Colentina
IP:
Online

Pana la urma am facut romaneasca. Am dezlipit glumele alea de mufe, am gaurit placa cu un spiral de 2 si am lipit firele direct pe placa (si input si output).
Acum caut amatori sa il bage in priza

image

I'm Batman!

Aquatic Jungle - Sweet-Bat - Salty-Bat - Bat-reef

Mi te supui.
[WWW]
 
Forum Index » Hardware
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com