[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Automatizari acvariu (marin)  XML
Forum Index » Hardware
Author Message
Lemon
Senior member
[Avatar]

Joined: 03/03/2014 21:58:13
Messages: 1063
Location: Constanta
IP:
Offline

Foarte tare solutia.
Eu am mera pe varianta lui Dan, pe Tellu-ul ala smart.
Merge OK, nu am avut probleme deloc.
Probleme sunt cu netul, ca e un furnizor de toata jena acolo, dar asta e, ei ai cablat blocul din faza de constructie, doar ei fac conectari acolo.

Cryptic Cherries - West-Africa river
Humbert
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 26/10/2008 15:59:25
Messages: 2583
Location: Bucuresti, P-ta 1 Mai
IP:
Offline

adiio wrote:Asa ca am citit un pic cum functioneaza termostatul si am aflat ca defapt el nu face altceva decat sa inchida si sa deschida un contact in centrala in functie de temperatura ambientala.
Fiind un contact chior, mi s-a aprins beculetul si am banuit ca nu se intampla nimic daca imi leg propriul termostat in paralel cu cel al centralei. Am vorbit cu nenea ingineru care mi-a dat facut punerea in functiune, mi-a confirmat, deci... liber la mesterit.


eu am chestia asta de vreo 1.5 ani, dar folosing un Sonoff SV, ca nu aveam nevoie de esp

pentru cine vrea sa isi faca, luati-va Sonoff SV, e un contact smart uscat, perfect pentru a fi folosit in locul termostatului sau, de ce nu, in paralel cu termostatul, pentru ca in caz ca nu stiati, puteti pune mai multe termostate in paralel la centrala, de ex ai unul pe fir si mai pui unul RF, apoi te muti cu unitatea mobila unde vrei tu

eu mi-am facut asa termostate virtuale pt fiecare camera, folosing senzorii de temp din fiecare camera
bineinteles am si cap termostat la radiatoare, ca sa nu creasca temperatura in celelalte camere care poate nu au nevoie de caldura in plus


acum m-am mutat in alta parte unde este o centrala mai noua care are opentherm si deci termostatul nu mai este doar un contact chior, adica nu se intampla nimic daca scurtcircuitezi firele, asa ca acum caut solutii ca sa hackuiesc si asta

This message was edited 4 times. Last update was at 19/01/2022 16:02:24




adiio
Member
[Avatar]

Joined: 20/04/2014 07:37:01
Messages: 156
Location: Bucuresti, Pantelimon
IP:
Offline

Nu am avut niciodata treba cu centralele termice, nici macar nu am apasat vreodata un buton pe o centrala, deci nu am avut nevoie sa stiu ceva despre ele.
Exista solutii si pentru opentherm, nu hack pentru ca nu prea ai ce, este un protocol si atat.
https://3dstar.ro/esp-opentherm/pcb-esp-opentherm-v11
Ai cateva link-uri tot catre Tasmota... dar ideea este ca in final se poate integra si in HA-ul tau.

This message was edited 1 time. Last update was at 19/01/2022 18:46:24

Humbert
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 26/10/2008 15:59:25
Messages: 2583
Location: Bucuresti, P-ta 1 Mai
IP:
Offline

merci de link.
gasisem ceva similar pe afara dar cred ca o sa-l iau pe asta.
problema este ca s-ar putea sa fie nevoie sa umblu si in centrala si fiind chirie, trebuie sa ma mai gandesc :-)



 
Forum Index » Hardware
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com