[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
acvariu homemade  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
Ancamarketing
Senior member
[Avatar]

IP:

Multumesc pentru apreciere Koala.
Insemna foarte mult pentru mine un feedback pozitiv din partea ta. Urmaresc zilnic forumul, in tacere, deorece nu sunt in masura sa dau sfaturi. Mai am eu de invatat.

Garra rufa l am luat intentionat, deorece am avut unul imprumutat acum vreo 6 luni si curata f bine sticla si plantele, a fost f harnic. Stiu ca este numit si pestele dr.
Ocelliferul nu stiu de care e, astazi il fugareste pe garra, din pacate nu il lasa sa se apropie de sticla. Sper sa se cuminteasca.

Dupa ce am facut ciorba acum un an si jumatate in primul bazin de 25 l in care am introdus 22 de pesti (carasi, scalri, gourami, betta, etc), acum nu mai cumpar pesti decat dupa ce citesc cu atentie despre ei.
Cei 2 xipho si ocelliferul au fost o exceptie deoarece sunt destui de mari si i am luat aproape gratis, si oricum stiam ca xipho sunt pasnici.

Urmatoarea achizitie va fi de plante de mijloc, de preferat ceva rosu sa dea contrast.

Ape limpezi.

"Valoarea omului se masoara dupa greutatile pe care el le invinge." Voltaire
[Email] [Yahoo!]
Ancamarketing
Senior member
[Avatar]

IP:

Am uitat sa specific ca am cumparat inele cermaice si am inlocuit cam 8 bioballs uri din 13 din fiecare cartus al filtrului. Urmatoarea data cand spala filtrul voi completa cu inele ceramice si renunt de tot la bioballs. Acum am pastrat cateva pentru a nu decicla filtrul.

Sper sa se vada inbunatatire dupa toate updatarile: sifonare si aspirare substrat, schimb saptamanal de 40 % din apa, aditie de co 2, si inlocuire bioballs cu inele ceramice.

[Email] [Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

Ce fel de inele ceramice ai luat?

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Ancamarketing
Senior member
[Avatar]

IP:

ceva chinezarii, din pacate.

[Email] [Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

Mai ai vreun inel ce nu e pus in filtru? Daca da, fa-i o poza si pune aici.

Intreb pentru ca unele inele sunt facute tot pentru filtrare mecanica. Daca nu e poros, ci e lucios si compact (fara canale mici prin el), nu e foarte bun pentru filtrarea biologica...adica e cam tot aia cu bioballs-urile alea de plastic.

Acum nu vreau sa te dezamagesc , dar cred ca inelele alea chinezarii, cam sunt pentru filtrarea mecanica. Le-ai luat cumva de pe accesorii-acvariu.ro ?

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Ancamarketing
Senior member
[Avatar]

IP:

Stefan, atasez cateva fotografii cu inelele, sunt cumparate de la un pet shop de langa Kaufland Nicolina. Daca as fi citit pe cutie as fi vazut, abia acum am citit.
Sunt destul de dezamagita de alegerile mele neispirate, se pare ca iar am facut o de oiae.
[Thumb - Untitled.gif]

[Thumb - WP_20131020_003.jpg]

[Email] [Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

Hmm, nu fi tare dezamagita
Dupa ochiul meu, par a fi poroase. Si asa scrie si pe cutie.

Deci ar trebui sa fie bune

Cat despre greseli, toti facem din cand in cand, nu e bai. Important e ca vrem spre mai bine

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
sv_costin
Membru de baza
[Avatar]

IP:

si eu cred ca sunt bune. Oricum si asa zisu siporax vrac sau alte variante cred ca vin din acelasi loc doar cu mici/ mari diferente de pret.
important este sa aiba suprafata cat mai mare pentru bacterii.
Ancamarketing
Senior member
[Avatar]

IP:

M am mai linistit un pic.
O sa vad prima data cand spal filtrul cat de tare se tine mizeria de ele, daca se curata relativ usor la o simpla clatire, nu am de gand sa le spal doar sa le clatesc cu apa din acvariu.

[Email] [Yahoo!]
Cosmin
Senior member
[Avatar]

IP:

Pe cutie scrie 500g,dar ca si volum cat are o cutie?

Daca mananci un ban,iti creste valoarea.

42 L

Biotop America de Sud
[WWW]
Ancamarketing
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu stiu ce termen de comparatie unversal sa ti dau. Daca le pun pe toate intr o cana obisnuita se umple cu vârf sau poate mai r?mân f putine. Erau intr un saculet de plasa cusut.

[Email] [Yahoo!]
mihutady
Junior member
[Avatar]

IP:

alyenn666 wrote:si eu cred ca sunt bune. Oricum si asa zisu siporax vrac sau alte variante cred ca vin din acelasi loc doar cu mici/ mari diferente de pret.
important este sa aiba suprafata cat mai mare pentru bacterii.

http://www.youtube.com/watch?v=EMjxRSeV_i0

multi dintre acvaristi folosesc materiale filtrante mai scumpe:Seachem Matrix,sera siporax,etc.Oare de ce?

This message was edited 3 times. Last update was at 20/10/2013 22:32:06

Ancamarketing
Senior member
[Avatar]

IP:

Buna seara colegi acvaristi,

Va urmaresc cu interes in continuare si invat din experientele voastre.

La mine in bazin nu s a schimabt mare lucru, doar ca am scapat de alge, ocellifierul mi a halit niste plante, si apa e destul de limpede dupa adaugarea inelelor ceramice in filtru.
Bazinul e destul de stabil, fara nici o pierdere, plantele se dezvolta bine, chiar daca am renuntat la bomba, dupa un mic accident cand a sarit un furtun si mi a stropit jumatate de casa cu drojdie

In ultima vreme as vrea sa fac o schimbare majora si sa trec la ciclide, mai ales ca am terminat de recitit jurnalul lui dragos_georg
Si acum vin intrebarile:
- e prea mic acvariul pentru ciclide pitice?
- va face fata in continuare filtrul intern?
Sau mai bine imi vad de acvariul actual si imi i au gandul de la ciclide smilie , deorece bugetul pentru investitii in acvariu e tot aproape de zero
[Thumb - WP_20140113_005.jpg]

[Thumb - WP_20140113_004.jpg]

[Thumb - WP_20140113_003.jpg]

[Email] [Yahoo!]
Ancamarketing
Senior member
[Avatar]

IP:

??? nimeni

[Email] [Yahoo!]
Avansatul
Senior member
[Avatar]

IP:

Personal as zice sa ramai la aces set-up. Nu ma prea pricep la ciclide dar iti pot spune cu siguranta ca va fii necesara o filtrare mult mai buna....

Ce fac cand ma plictisesc?

10% caut ceva de facut

90% ma plang ca nu am ce face

Ape limpezi cititorule
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Defineste cam la ce te gandesti cand zici ciclide pitice, cu siguranta iti doresti ceva. Poti incerca ramirezi, o pereche, pe care sa o combini cu altceva. Si nu uita sa zici si parametrii apei.

This message was edited 1 time. Last update was at 15/01/2014 11:37:35

[ICQ]
Ancamarketing
Senior member
[Avatar]

IP:

Sincer m? gândeam la 10 buc mbuna. Nu am si nici nu am folosit niciodat? teste de apa.
daca totul merge k acum, consider ca parametrii sunt in regula.
?tiu ca nu merge treaba asa, dar deocamdat? bazinul e stabil

[Email] [Yahoo!]
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Este foarte bine ca este stabil, insa pestii in general au necesitati diferite in ce priveste parametrii apei. Oricum cred ca este cam ingust acvariul tau, dar o sa las pe altii care au experienta in cresterea ciclidelor sa te sfatuiasca.
[ICQ]
Ancamarketing
Senior member
[Avatar]

IP:

Up grade:
- filtru extern JBL e901
- 1 m+1 f endler si 5 alvenieni endler linie pura.
Vreau sa incep si fertilizarea cu urmatoarele produse:Trace Mix Plus impreuna cu PPS PRO. Am in functiune si bomba de CO2 cu 2 bule/sec la acvariu plantat de 150 l.
Ce parere aveti de fertilizanti, cum sa i dozez ptr inceput? Sa cresc doza treptat in cateva saptamani, si in ce cantitati?

[Email] [Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

Ancamarketing wrote:Up grade:
- filtru extern JBL e901

Ancamarketing wrote:
Vreau sa incep si fertilizarea cu urmatoarele produse:Trace Mix Plus impreuna cu PPS PRO. Am in functiune si bomba de CO2 cu 2 bule/sec la acvariu plantat de 150 l.
Ce parere aveti de fertilizanti, cum sa i dozez ptr inceput? Sa cresc doza treptat in cateva saptamani, si in ce cantitati?

Pe partea de micro as merge pe fertilizantii de la JBL.
Sunt accesibili ca pret. Un flacon de Ferropol24 e vreo 13 lei (se pune o picatura la 50 de litri de apa). Ferropol poti lua de la animax din Palas mall, e 40 si ceva de lei o punga de 625 ml.
La arcapet de pe Stefan cel Mare gasesti si varsat, insa momentan nu are pe stoc.

Pe partea de macro ti-as recomanda de la easy life, insa ce e drept e mai scump.
Din lipsa de fonduri poti folosi si pps-pro.
Uitandu-ma insa la tipul si masa de plante, nu stiu daca ai nevoie de fertilizare macro inca. Tinand cont ca ai si pesti in acvariu.
Poate o jumatate de doza sa zicem...

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]

Forum Index » Despre noi
Go to: