Da, da, le stiu foarte bine pe toate celelalte pietricele 'ajutatoare' de la Pangea, dar desi poate am lasat impresia ca banii nu sunt o problema, nu e chiar asa.
Chiar ajunsesem sa negociez si pentru ele, dar pana la urma am abandonat. Poate..mai incolo.
Si filtrul 2 va mai astepta, pana dupa concediu probabil.
De fapt proiectul initial era pt un acvariu de 220-240 si nu 200cm. L-am redus tocmai pentru background, ca nu existau mai mari. Atat de tare mi l-am dorit.
Si dupa cum vedeti aparatul foto e varza, banii pentru un DSLR pe care strangeam de ce vreme au devenit acvariu+background.
arata super decorul! Felicitari! ai avut mana buna!
insa,nu stiu cum l ai lipit de spatele acvariului..nu exista riscul sa se desprinda? ma gandesc ca spuma acea are o mare flotabilitate...era mult mai intelept sa lasi apa sa circule pe acolo asa cum am facut eu..se creeaza astfel un filtru intern imens care face apa cristal.
bafta in continuare! acvariul promite mult!
This message was edited 2 times. Last update was at 04/05/2011 19:50:06
"Acvariul nu este nimic mai mult decât un colt de natura plin de viata. Este o lume în continua miscare, care ne ofera posibilitatea de a cunoaste, observa si studia secretele unei lumi ascunse si fascinante.
Cei care iubesc natura, iubesc mai intai viata, apoi pe sine."
pai...este Pangea . Si este lipit stanga, dreapta, de fund si de streiful care e exact deasupra lui. Si pentru ca a fost mai scurt cu 1.5-2 cm decat lungimea acvariului e intepenit cu niste polistiren extrudat in golul ramas.
Polistirenul taiat la forma decorului si peste toate lipiturile cu silicon presarat quarz maro Dekoline Carat 2 ca sa se vada mai putin.
scuze ..m am corectat..am vazut ulterior ca este un Pangeea ..arata prea bine ca sa fie o replica
"Acvariul nu este nimic mai mult decât un colt de natura plin de viata. Este o lume în continua miscare, care ne ofera posibilitatea de a cunoaste, observa si studia secretele unei lumi ascunse si fascinante.
Cei care iubesc natura, iubesc mai intai viata, apoi pe sine."
Doar sa nu fi facut o greseala imensa ... ti-am atras atentia sa nu bagi acolo spuma sa il faci flotant. O sa vezi doar necazuri sunt de genu. Doar saptamana trecuta ce am vb cu un tip la care iam dat niste pesti. Acelasi lucru mi la zis ca i sa dezlipit fundalul dupa o vreme.
Forta aceea mare de ridicare iti va forta intotdeauna filiconul si sticla.
Mare greseala cu spuma aia din spate ...ca sa fiu si eu in ton cu "corul" speculantilor...Daca tot ai turnat-o acolo, trebuia lipit decorul ca lumea de spate, nu doar de laterale. In fine, nu repet, doar iti doresc sa nu te trezesti intr-o zi cu decorul in neoane si-un zgomot asurzitor de cutremur.
Ca sa mai contrabalansam corul "cobelilor" eu zic sa te bucuri de el. La ce investitie ai facut e musai Iarasi, daca a fost lipit cu silicon din abundenta si de fund, si de laterale si de streiful de sus, eu nu cred ca o sa zboare prea curand decorul, poate daca se plictiseste propietarul
Si ca sa contra-re-balansam la loc... ... eu sunt un pic ingrijorat la cum se poate comporta spuma aia in timp in apa. Dar, astea-s detalii. Hai cu pestii!
Cand am vrut sa bag decorul prima data am constatat cu surpriza ca nu intra nici pe diagonala pentru cativa cm. Asa ca a trebuit sa scot un streif de pe laterala mica, deja lipit. Operatia asta a fost foarte grea, o lama de cuter trasa cu 2 patenti de o parte si de alta a reusit foarte greu. S-a spart si streiful. Si era o singura lipitura. Pentru decor, numai la lipitura de pe fund am folosit un tub intreg de silicon. Streiful longitudinal e dublu, 2x10mm, cele 2 geamuri lipite si intre ele.
Daca se va desprinde decorul se va opri in streifuri. Sigur ca nu e de dorit, Doamne fereste. In plus, deasupra lor va fi in curand capacul cu rama dubla pe interior, care e si el fix deasupra streifurilor. Deci daca flotabilitatea va solicita streifurile in sus, capacul din pal, destul de greu va actiona in sens invers.
Din pacate forma decorului e in asa fel incat e ingust sus si larg jos si daca puneam pompe de recirculare nu le mai puteam scoate de acolo decat daca lasam un spatiu foarte mare in spate. Nu mai zic de scoaterea buretilor, stropire de pereti, etc.
Una peste alta imi pare rau acum ca am bagat spuma. Am avut senzatia ca pot izola cu silicon sorburile filtrelor, acolo unde strapung decorul, astfel incat sa nu ajunga apa in spate. Si atunci nu s-ar fi pus problema de flotabilitate. Dar apa stie ea mai bine cum sa faca si s-a infiltrat. Circulatia e desigur minima si chiar daca spuma s-ar dizolva, prea putin ar ajunge in apa pestilor.
Si eu cochetam cu ideea unui background. Dar, in ultima faza ajunsesem la concluzia sa renunt la ideea de a avea un background pe TOT spatele. Inchide mult layoutul si sunt o gramada de probleme: cum circula apa, cum preseaza peretii etc. Pe viitor daca o sa vreau sa fac un rescape voi lua 4-5-6 module si voi face ceva relativ unic. Ceva care sa dea impresia ca in spatele decorului, ajutat de fundalul negru, se afla adancurile lacului.
Acum, am renuntat la idee. Dar nu se stie ce aduce viitorul.
In alta ordine de idei, exista vreo planta care sa reziste africanilor? Am niste anubiasi pe care i-au tocat. Si nu doar frunzele tinere, mai moi sa zicem.
99.99% din oameni de aicea to vor dojenii pentru plante
Eu sar la ajutor:
Cryptocoryne Balansae, daca ai noroc si gasesti un manunchi mare e superba. Creste foarte mare si e rezistenta si la PH si la Duritate. Eu din pacate am doar 1 planta buna si tot ce am luat prin posta de pe forum au fost tepe.
Cum esti din Bucuresti gasesti mai usor ca mine un manunchi mare.
This message was edited 1 time. Last update was at 05/05/2011 14:00:59
Daca stai sa tii si apa in parametrii cu saruri si alte alea.... E complicat. Cea mai buna planta ar fi oricare o tii in ghiveci pe langa acvariu.
LE Legat de background cam asa ceva as fi vrut sa am io (Vido a descoperit filmul). Bine, gasesc un pic exagerata piatra centrala, mergea mai mica un pic, dar ideea....
This message was edited 2 times. Last update was at 05/05/2011 14:06:15
bobesku wrote:Daca stai sa tii si apa in parametrii cu saruri si alte alea.... E complicat. Cea mai buna planta ar fi oricare o tii in ghiveci pe langa acvariu.
LE Legat de background cam asa ceva as fi vrut sa am io (Vido a descoperit filmul). Bine, gasesc un pic exagerata piatra centrala, mergea mai mica un pic, dar ideea....